SalVoo

Gelişen
Gerek bilgisayar ilk açıldığı zaman gerek oyunların yükleme ekranında ilk açıldığı zaman, yani işlemci anlık 80 dereceye fırlıyor. Bu da fanları çok hızlı döndürüyor, sonrasında düzeliyor. Bununla alakalı ne yapabilirim? Bütün fan ayarlarını sessize çektim, fan eğrisi ile oynadım, hiç çözüm bulamadım.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Çoğu oyun ilk açılışta derleme yaptığı için normal olduğunu düşünüyorum.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Çoğu oyun ilk açılışta derleme yaptığı için normal olduğunu düşünüyorum.
Soğutucum iyi usta. Dediğim gibi, PC ilk açılışta ve oyunların karşılama ekranında kısa kısa süreliğine işlemci 80 derece fırlıyor, sonrasında 55'lere düşüyor, fan hızı sesi normale dönüyor.

Gerek bilgisayar ilk açıldığı zaman gerek oyunların yükleme ekranında ilk açıldığı zaman, yani işlemci anlık 80 dereceye fırlıyor. Bu da fanları çok hızlı döndürüyor, sonrasında düzeliyor. Bununla alakalı ne yapabilirim? Bütün fan ayarlarını sessize çektim, fan eğrisi ile oynadım, hiç çözüm bulamadım.

İnceleyip dönüş yapacağım hocam sana.

105W da kullanıyorsan BIOS'tan onu düşür sanırım soğutucun yetmiyor bende de aynı işlemci var.

@SalVoo Yukarıdaki kaynak işinize yarayacaktır. Gecikme sürelerini BIOS üzerinden Step Up 1-2 saniye, Step Down 3-5 saniye olacak şekilde belirleyin. Hangi anakart modelini ve soğutucuyu kullanıyorsunuz? Buna göre fan eğrisi belirlenebilir.

En iyi soğutucularla da denendi, doğrudan bir ilgisi bulunmuyor.

@SalVoo Yukarıdaki kaynak işinize yarayacaktır. Gecikme sürelerini BIOS üzerinden Step Up 1-2 saniye, Step Down 3-5 saniye olacak şekilde belirleyin. Hangi anakart modelini ve soğutucuyu kullanıyorsunuz? Buna göre fan eğrisi belirlenebilir.

En iyi soğutucularla da denendi, doğrudan bir ilgisi bulunmuyor.
Bahsettiğin ayarı nasıl yapacağım usta yukarıdaki rehberdeki gibi sıfırladım gene de çözüm olmadı asus b850 mk kullanıyorum

Bios durumu böyle.

Bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20260702_223456.webp
    IMG_20260702_223456.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20260702_223456.webp
    IMG_20260702_223456.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 6
Bahsettiğin ayarı nasıl yapacağım usta yukarıdaki rehberdeki gibi sıfırladım gene de çözüm olmadı asus b850 mk kullanıyorum

Bios durumu böyle.

Bu şekilde

Fan eğrisi Silent belirleyin. Fan Step Up Level 3 deneyin, Level kaça kadar var? BIOS'tan Advanced-NB Configuration menüsünden Integrated Graphics kapatın bir de. İlk etapta EXPO vs. açık değilken denemenizi öneririm. BIOS default kalsın.

67 derecede %80 çok agresif mesela, kafa ütüler. %50 çekin örneğin.

@SalVoo İlk Level 3 dene. Bu şekilde ayarlayın.

1783022544534.webp

@SalVoo BIOS default çekin, sadece Integrated kapalı kalsın. EXPO vs. açık değilken ilk deneyin. Sonrasında EXPO açıp bakarsın. Fan eğrisi attığım gibi uygundur. Silent profil de seçebilirsin. 70 derecede %100 ol dersen kafa ütülemesi çok normal.

Armory Crate kurduysan ve oradan ayarladıysan bu yapılan ayarlar geçersiz olur, Armory Crate'den BIOS moduna alman lazım programdan ya da direkt olarak silin eğer kullanmıyorsanız. BIOS profili geçerli olsun.

Son düzenleme: