@Blorp42 bu testim gerçek sonuçları yansıtmıyor hocam. Neden bu kadar düşük çıktığını 1 saattir bulmaya çalışıyorum. RAM overclocktan tut llc voltajlarına kadar her şeyi denedim. Meğer instant replay açıkmış her şey onun yüzündenmiş. Şimdi tekrardan test yapıp size ileteceğim.
@Blorp42 bu testim gerçek sonuçları yansıtmıyor hocam. Neden bu kadar düşük çıktığını 1 saattir bulmaya çalışıyorum. RAM overclocktan tut llc voltajlarına kadar her şeyi denedim. Meğer instant replay açıkmış her şey onun yüzündenmiş. Şimdi tekrardan test yapıp size ileteceğim.
Hocam benimde benzer sonuçlar güzel duruyor. Multi skoru ram kaynaklı olsa gerek biraz daha iyi sonuçlar çıkmış. Bende Lexar Cl28 6000 MHZ daha sıkı biraz değerler. Sizin raminiz nasıl ve BİOS ayarlarınızıda söylerseniz çok güzel olur.
İşletim sisteminden dolayı skorlar ve tüketim biraz farklı olabilir herhalde sizin de normal duruyor.
Hocam benim de benzer sonuçlar güzel duruyor. Multi skoru RAM kaynaklı olsa gerek biraz daha iyi sonuçlar çıkmış. Bende Lexar CL28 6000 MHz daha sıkı biraz değerler. Sizin RAM'iniz nasıl ve BIOS ayarlarınızıda söylerseniz çok güzel olur.
1.65 e kadar günlük normal. 1.70 civarı kullananlar bile var. Kitim bu voltajda CL 26 yapabilince ben de yaptım. Aktif 14 cm fanla soğutuyorum. 41 42 dereceyi geçmiyor tam yükte.
1.65 e kadar günlük normal. 1.70 civarı kullananlar bile var. Kitim bu voltajda CL 26 yapabilince ben de yaptım. Aktif 14 cm fanla soğutuyorum. 41 42 dereceyi geçmiyor tam yükte.
1.8 kullanıp RAM'inde degradasyon olmayan kullanıcılar var. 1.61 bunlara göre çok daha düşük bir miktar. +150 veya 200 de DPC hatası alma ihtimali var. Ben hata alıyordum o yüzden +100'e düşürdüm. Tabii riski var mı var ama 1.65 altında kaldığı için içim rahat açıkçası.
1.8 kullanıp RAM'inde degradasyon olmayan kullanıcılar var. 1.61 bunlara göre çok daha düşük bir miktar. +150 veya 200 de DPC hatası alma ihtimali var. Ben hata alıyordum o yüzden +100'e düşürdüm. Tabii riski var mı var ama 1.65 altında kaldığı için içim rahat açıkçası.
Hocam yaptığınız ayarlara ve oldukça agresif RAM sıkılaştırmasına rağmen Geekbench 6 skorunuzu biraz daha yüksek bekliyordum. Belki Windows’tan kaynaklanıyordur. Kendimle kıyaslayınca böyle geldi aklıma.
Ram konusunda pek bilgim yok o yüzden o tarafa fazla bakmadım ve araştırmadım. Ama ideal voltajın 1.4 - 1.55V arası olduğunu biliyorum. Kullanımda biraz frenleme olabilir mi?
Hocam yaptığınız ayarlara ve oldukça agresif RAM sıkılaştırmasına rağmen Geekbench 6 skorunuzu biraz daha yüksek bekliyordum. Belki Windows'tan kaynaklanıyordur. Kendimle kıyaslayınca böyle geldi aklıma.
RAM konusunda pek bilgim yok o yüzden o tarafa fazla bakmadım ve araştırmadım. Ama ideal voltajın 1.4 - 1.55v arası olduğunu biliyorum. Kullanımda biraz frenleme olabilir mi?
Yok tamamen stabil bu şekilde ayarlarım. Geekbench ne kadar güvenilir bilmiyorum ama R23 testinde zaten 23500 puan görüyorum. RAM'in direkt olarak CPU puanına etkisinden çok oyunlarda 9700X olduğu için gecikme düşmesinden ötürü FPS kazanıyoruz. %1 FPS'ler ve Windows hızı fark ediyor. Reddit'te ve overclock.net üzerinde sayısız konu ve yoruma baktım. Çok fazla 1.7 kullanan insan bile var. Çok büyük bir kitle 1.6v civarının daily safe ve 1.7'ye doğru zorlama olduğunu söylüyorlar.