R7 9700X işlemcinin PBO ayarları nasıl olmalıdır?

Eki Görüntüle 187727

Hocam uygulama açılıyor ama en başta I/O disabled tarzı bir şey dedi hatadan kastın oysa Defender'i kapatıp bir daha deneyeyim.
HWiNFO tam mod açıp, soldaki RAM modülünden birine tıkladığında Micron mu yazıyordu DRAM Stepping kısmı, onu bir SS atarsan bakalım. Micron olduğu kesin mi?

Eki Görüntüle 187727

Hocam uygulama açılıyor ama en başta I/O disabled tarzı bir şey dedi hatadan kastın oysa Defender'i kapatıp bir daha deneyeyim.
Drive attığımı indir, defender kapalı kalsın, hata verirse PC resetleyip bak tekrar.

HWiNFO değil de CPU-Z'den baktım Micron yazıyordu.

HWiNFO değil de CPU-Z'den baktım Micron yazıyordu.
HWiNFO'dan da bakabilirsin portable kurup. Micron'sa Nitro ve EXPO yapıp uğraşmaman daha iyi. PBO kısmını dediğim gibi yapabilirsin, 105w TDP'den sonra güç limitleri açılıyor, -20 -25 All Core Undervolt dene.

CS'de 70-75 dereceler normal bu arada, o oyun bozuk. Bende de öyle derece güç limitlerini açıkken. @roszd Bir sorun yok yani.

-20 -25 den kastın seçeneği negatif seçip 20 25 yapmak değil mi

Evet, -25 dene Prime95 Small 10-15 dk test et, hata yoksa CS'de dene tekrar. Ama CS için dediğin dereceler normal PBO açıkken.

OCCT CPU Extrem test de yapabilirsin Prime yerine.

Ama değerler öyleyken FPS düşürdü epey bir

Ama değerler öyleyken FPS düşürdü epey bir
FPS düştüyse stabil değildir, eksi kaçtaydı All Core?

CS bozuk oyun bir de, başka oyunlarda bak istersen. PBO Auto kalmasını çok tavsiye etmem soğutucun da iyiyse. Vereceğin eksi değer ile onu tolere ediyorsun çünkü.

105w TDP modu Auto alabilirsin istersen, 65w kalması gaming için çok sıkıntı değil.

Aradaki dengeyi sen oturtman gerekli, başka oyunlarda dene, benchmarkı olan oyun olursa iyi olur, Cyberpunk gibi.

Tamamdır hocam teşekkür ederim eline koluna sağlık, deniyip tekrar yazacağım.

105W kapattım -20 verdim FPS artış gösterdi ama dalgalanmalarda çok arttı bayağı FPS düştüğü anlar yaşıyorum henüz başka oyunda deneyemedim ama.

Son düzenleme:
Stabilite testi yapman gerekli önce, -15 ver öyle bak tekrardan. EXPO için de Nitro ayarlarını uygula verdiğim. Bir iki çekirdek -20'de stabil olmazsa sıkıntı yaratabilir. Ama CS çok stabil bir oyun değil, başka oyunlarda bakarsan iyi olur, Valorant falan olabilir mesela onu da çok sevmesem de, Benchmark olan oyunlar daha iyi olur.

Stabilite testini hangi uygulamadan yapayım bir de şu Nitro ayarlarını bulamadım bir türlü sadece EXPO 5200MHz açtım RAM'im 5200 olduğu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…