18034

Becerikli
AM5 sistemlerinin yavaş açılma sorununun düzeldiği söyleniyor ama hâlen daha BIOS güncel olsa da sistemde otomatik açılan hiçbir uygulama olmasa da MCR açık ve XMP kapalı denememe rağmen görev yöneticisinde açılış süresi en iyi ihtimal 14 saniye civarı oluyor, normal hesaplarsak 20 saniyeyi geçiyor. Sizce bu durumun hâlen düzelmemesi normal mi?

Ekran Kartı: INNO3D RTX 5070 Twin X2
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE ARGB
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
Bellek: Patriot Viper RGB 32GB (16x2) 7000MHz CL32
Depolama: Samsung 990 PRO 2TB
Kasa: Corsair 3000D RGB Airflow
Güç Kaynağı: FSP Vita GM850

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot süresi her modelde değişiyor, 20 saniyeden 50 saniyeye kadar değişkenlik gösteriyor.

@Genzonzi
Siz benden daha bilgilisiniz ki bende sizden bir çok fikir edindim zaten ama biliyorsunuz baya bi almayı düşünüyordum ve o zaman MSI'ın özellikle DDR5 sistemlerde bütün modellere göre daha geç açıldığı söyleniyordu. Modelden ziyade direk MSI diye okumuştum onu bir çok kez, teknik bilgim yok ve neden olduğuna dair bilgi kırıntısı dahi yok bende.

Siz benden daha bilgilisiniz ki bende sizden birçok fikir edindim zaten ama biliyorsunuz bayağı bir almayı düşünüyordum ve o zaman MSI'ın özellikle DDR5 sistemlerde bütün modellere göre daha geç açıldığı söyleniyordu. Modelden ziyade direk MSI diye okumuştum onu birçok kez, teknik bilgim yok ve neden olduğuna dair bilgi kırıntısı dahi yok bende.

Boot süresi için bizim yaptığımız birkaç ayar var ama o 1 dakika üzeri olan sistemler için, onun dışında firmanın yeni BIOS'larını beklemek dışında yapacak bir şey yok.

Son düzenleme: