R7 9700X & RX 9070 XT sistemde nasıl overclock yapılır?

Hocam, her şey için teşekkür ederim gerçekten, mükemmel oldu sistem. Şimdi format atıp debloatlamam lazım.

Hocam, 6200 veya 6400 MHZ'lere çıkmak gereksiz olur değil mi ya da tüm çekirdeklere -30 vermek?

Eki Görüntüle 262291Eki Görüntüle 262293Eki Görüntüle 262292

Hocam, her şey için teşekkür ederim gerçekten, mükemmel oldu sistem. Şimdi format atıp debloatlamam lazım.

TNCTR'de hazır modifiye sistemler var. TR_by Pro sistemini kurdum, boşta 60 işlem var. O tarz düşünüyorsan bakabilirsin. Diğer türlü kendin debloat at, Winhance ve Winutil gibi scriptler ile. Ya hazır modifiye kuracaksın ya da kendin debloat et. NT Lite ile de uğraşan var ISO düzeyinde.

Hocam, 6200 veya 6400 MHZ'lere çıkmak gereksiz olur değil mi ya da tüm çekirdeklere -30 vermek?

Gereksiz olur, bundan sonrası fanteziye girer.

Hocam, NT Lite ile çok uğraştım ama NT Lite'ın stabil ve iyi olduğunu düşünmüyorum şahsen. Hazır iso'larda hiç güven vermiyor hocam gerçekten. En iyisi UUP Dump ile en son sürüm Windows indirip Winutil ve ShutUp10 ile debloat etmek, en stabil ve performanslı işletim sistemini böyle gördüm ben.

Doğrudur, herkesin hazır modifiyesine güvenilmez. Piyasada birkaç kişi var, takipteyim. Zaten TR'de birçok katılımsız programları da hazırlayanlar kendileridir. Çokça kullanan var, sorun yaşayana henüz denk gelmedim. Ben de bu sistemleri kullanıyorum bir süredir, gaming performansı iyi. Update ve Defender yok, Update kendin açabiliyorsun. Rahat sistemler açıkçası.

Hocam, açıkçası o kadar fazla modlu Windows var ki artık sayamıyorum doğrusu. Güvenilir insanlar elbet vardır ama sürekli birisi bilgisayarımı kontrol ediyor mu baskısı da biraz bunaltıyor beni açıkçası . O yüzden kendi Windows'umu yapmaya çalıştım ama stabil sonuç alamadım, ben de en son sürüm Windows'u yükleyip debloat edip geçiyorum doğrusu. Şu an bu Windows'u test için kurdum. Şimdi 3-4 saat daha Windows kısmıyla uğraşacağım ama sonunda düşük gecikmeli ve stabil bir sistemim olacak.

Elinden geleni fazlasıyla yaptın zaten, çoğu buna bile uğraşmaz. Tak çalıştır EXPO kapalı kullanır.

Hocam, sizin yardımınızla beraber bu kadar sürdü yoksa daha fazla saati eminim bulurdu. Her şey için teşekkür ediyorum gerçekten, elinize sağlık. Sizi yorduk, kusura bakmayın. Atmamı istediğiniz bir değer veya başka bir şey varsa söyleyebilirsiniz, maksat başkaları da faydalansın.

Zen ve PBO atıldı zaten, ekstra bir şeye gerek yok. Diğer ek ayarlar rehberde de var. Deneyim et bakalım, görüşlerini aktarırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…