Hocam, şu an bir kişi yazdı, onunla farklı bir konu konuştuk.

Hocam, RAM için rehber yapıp neden sizin isminizi vermiyorlar?

Bence çok ayıp bir olay.

Amca izleyen tayfa da aynı. Adamlar 6000 CL28 üzeri hakkında haberleri yok, deneyim etmemişler ya da cesaret edemiyorlar, gereksiz olduğunu düşünüyorlar vs. 6600 CL24 sadece yurtdışında açılabiliyor demiş mesela bir tanesi. CL22 açılsa onu da açardık, 4400 MT/s'de ancak açıyor CL22 şu anda DDR5'te.

@Ayhan Dönmez hocam benim RAM'leri daha fazla sıkmaya gerek var mı kaşınıyorum 😀

MSI amcanın sponsoru, biraz da onla sıkman lazım. ASUS olsaydı sıkardık, herkes kendi sponsoru ile ilgilenecek bundan sonra. :)

Hocam, tRDRD_SCL maksimun 15 oluyor.

tRDRDSCL ilk 4 deneyeceksin, sorun çıkarsa 6.

1783104836209.webp

1783104883801.webp

Amca izleyen tayfa da aynı. Adamlar 6000 CL28 üzeri hakkında haberleri yok, deneyim etmemişler ya da cesaret edemiyorlar, gereksiz olduğunu düşünüyorlar vs. 6600 CL24 sadece yurtdışında açılabiliyor demiş mesela bir tanesi. CL22 açılsa onu da açardık, 4400 MT/s'de ancak açıyor CL22 şu anda DDR5'te.
Hocam, bu konularda sizden daha bilgilisini görmedim, tebrik ederim gerçekten büyük emek var.

MSI amcanın sponsoru, biraz da onla sıkman lazım. ASUS olsaydı sıkardık, herkes kendi sponsoru ile ilgilenecek bundan sonra. :)

tRDRDSCL ilk 4 deneyeceksin, sorun çıkarsa 6.

Eki Görüntüle 262853

Eki Görüntüle 262854
Anladım hocam, ben 16 olarak görmüşüm.

Screenshot 2026-07-03 220225.webp
Screenshot 2026-07-03 220218.webp

Hocam, efsana oldu ya :D

Son düzenleme:
@demjr Temizleyip RTP aç, 5 dakika sonra sensörleri ilet hata vermezse.
Umarım hata vermez hocam.

@demjr Temizleyip RTP aç, 5 dakika sonra sensörleri ilet hata vermezse.
Hocam, 180 dakika ve max error 1 deyip başlattım.

Temizleyip auto butonuna bastım.

Hocam, bilgisayar kendini yeninden başlattı testte. Muhtemelen hata verdi hocam galiba.

Loglar'da error gözükmüyor ama bilemedim neyden kaynaklandığını.

Son düzenleme:

Hocam, bilgisayar kendini yeninden başlattı testte. Muhtemelen hata verdi hocam galiba.

Stabil değil. VDD yetmiyordur. 1.58 dene.

@demjr RAM ve VRM fanı %100 yap, kasa fanları da öyle. Senin kasa biraz ilginç. Testte iyi soğutmazsan Restart atması normal.

DDR_VDD 1.58:

1783107447591.webp

@demjr Test anında RAM RGB kapatmalısın. Fanlar %100.