@Halo dayının silikonlar sana ve yiğenlere emanet, 2 tane X3D almış... IMC, FCLK, CCD sırasıyla bakılacak. Ben sonradan dahil olacağım, önümüzdeki günlerde çok aktif olamayacağım. Hangi silikon iyiyse onda kalmanızda fayda var. Silikonu iyi test edin, ASUS anakart...

@Halo dayının silikonlar sana ve yiğenlere emanet, 2 tane X3D almış... IMC, FCLK, CCD sırasıyla bakılacak. Ben sonradan dahil olacağım, önümüzdeki günlerde çok aktif olamayacağım. Hangi silikon iyiyse onda kalmanızda fayda var. Silikonu iyi test edin, ASUS anakart...

Benim zorlandığım kısımlarda @shiiw yardım eder, beraber Halo dayıya güzel bir ayar çekeriz.

6000 CL26 açtırmayı düşünüyorum.

CL24 deneriz tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam, ilk defa böyle bir hata aldım. Dediğiniz ayarları uyguladım ve 1.65 VDD verdim. Neden böyle yaptı?

20260814_193503.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıkılmadım ama ayakta da değilim mesajı verdi.

tRAS 48, tRC 62 kalsın. 42, 54 çok yaygın değil... 1.62 VDD dursun.
Yaygın olmayınca ne oluyor hocam? Sonucta bunlar değer ve test yaptığın sürece sıkıntısız ilerlemiyor mu?

tRAS 42 ve TRC 54 kullansam, ne gibi sıkıntılar çıkar?

Yanlış anlaşılma olmasın sadece merakımdan soruyorum.

@Halo dayı 2 tane X3D işlemci alacağına Ryzen 9 9950X3D2 alsaydın. Şaka bir yana bu işlemciyi kullanan daha görmedim forumda.

Yıkılmadım ama ayakta da değilim mesajı verdi.

Yaygın olmayınca ne oluyor hocam? Sonucta bunlar değer ve test yaptığın sürece sıkıntısız ilerlemiyor mu?

tRAS 42 ve TRC 54 kullansam, ne gibi sıkıntılar çıkar?

Yanlış anlaşılma olmasın sadece merakımdan soruyorum.

@Halo dayı 2 tane X3D işlemci alacağına Ryzen 9 9950X3D2 alsaydın. Şaka bir yana bu işlemciyi kullanan daha görmedim forumda.

Sen dediğim gibi kullan, şu anki haliyle sorun olmaz ama gerek yok. Genel geçer neyse öyle devam etmek lazım, fazla sıkmak iyi değil...