kerkayban

Gelişen
  • Gigabyte B650 UD AX anakart
  • Sapphire Pulse 9070 XT ekran kartı
  • AMD Ryzen 9700X işlemci
  • Kingston Beast Black EXPO 32 GB 5200 MHz DDR5 RAM
  • Kioxia 1TB Exceria Pro LSE10Z001TG8 SSD
  • Raijintek Ampere 850W 80+ Platinum ATX 3.1 Ampere PCI-e 5.0 Full Moduler güç kaynağı
Sistemin bileşenleri bu şekilde. Bugün parçaları birleştirdiğimde kasanın RGB'li fanları çalışıyor, kule tipi işlemci soğutucusunun fanları çalışıyor, ekran kartı ilk çalıştığında 2-3 sn fanları çalışıyor, ısındığında yine çalışıyor aynı şekilde ama görüntü gelmiyor. BIOS ekranını bile göremiyorum ve bilgisayar PSU'yu kapatmadığım sürece ne kapanıyor ne de resetleniyor

Anakartın pilini sök tak yaptım. Kablolamalarım doğru. RAM zaten sıfır ve doğru slota takılı. BIOS güncellemesini yaptım, son sürüm şu an. Anakartın ve kasanın bütün USB girişleri de çalışıyor. Bilgisayarcıya danıştığımda anakartımın arızalı olduğunu söyledi. Sizlerin de fikirlerini almak istedim. Başka yapabileceğim aklınıza gelen herhangi bir şey var mıdır?

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya anakart ya PSU gibi duruyor. Ekran kartını çıkartıp DisplayPort'u ekran kartından çıkartıp anakarta takıp bir de öyle dener misin? 9700X'in dahili grafik birimiyle deneyin bir de.

Hocam dediğinizi yaptım yine aynı sorun devam etmekte. Galiba maalesef anakart gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek RAM var hocam o da şu an 2. slotta teşekkürler desteğiniz için.
Ram arızalı olma ihtimali de var. Tek ram demişin. Son zamanlarda görüntü gelmeme sorununda ddr5 ramlerin patladığı çok oluyor. Benim yeni aldığım 2x16 ramlerin ikisi de arızalı çıkmıştı. Günlerce uğraşmış, 2 ram de arızalı olamaz artık diye düşünmüştüm.