R7 9700X ve G.Skill Ripjaws S5 16 GB için BIOS ayarları önerisi

Kingston A-Die olduğunu doğrularsan alınır... M ihtimali var. Patriot için aktif soğutma şart bir de, arkadaşlar iletir. Ekran kartı üzerine Arctic P12 Pro tarzında bir fan yeterli. Aktif sirkülasyon lazım...

Patriot'larin ustu plastik oldugu icin Ayhan hocamin dedigi gibi isinmasi var, ekstra dual rank kullandiklari icin ikisi birlesince alev topuna donuyor fansiz.

Sogutma ornekleri:

Kule tipi kullaniyorsan ve onunu kapatiyorsa son fotograftaki gayet ideal, o bile kucuk dursa dahi cok onem arz ediyor. @welkin

Hocam test bitti şu an, hatasız.
RAM aldığımda soğutma işini de hallederim bunlara bakıp. Bende sıvı soğutma var, kasa da geniş, bol yer var.
Bu testten sonra ne yapmam gerek?
İşlemci açısından sanırım -30'da problem çıktı, -25'te çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-14 012503.webp
    66 KB · Görüntüleme: 1
Bu sekilde birak, -25, -30 aman aman fark yok. Yine Kingston alirken Ayhan hocamin dedigi gibi ciplerden emin olun. Samsung bilgim yok.

Sogutabileceginizi dusunuyorsaniz Boost Clock denenebilir. -30 CO ve +200 mhz kullaniyorum. +100 baslayabilirsin denemeye.

Hocam soğur herhalde hiç ayar yapmadım genelde fanlar çalışmıyor gibi bayağı sessiz. Profilleri yükseltsem soğutması artar sanırım ama BIOS üzerinden fan ayarlarını bilmiyorum.

Hocam soğur herhalde hiç ayar yapmadım genelde fanlar çalışmıyor gibi bayağı sessiz. Profilleri yükseltsem soğutması artar sanırım ama BIOS üzerinden fan ayarlarını bilmiyorum.
Zaten test aninda goremezsiniz o frekanslari. 95 derece thermal limit isin icine girince frekans kisiyor. Oyunlarda bakmak lazim FPS tabanlilarda. +100 deneyip VT3 alin denemek isterseniz.

B850M-K vardi sizde. PBO menusunden Medium Load Boosit enabled alin. Sonrasinda F9'dan aratarak Clock Spread Spectrum ayarini disabled yapin. CPU Load-line Calibration ayarini ise level 4'e kadar vardi sanirim. Onu level 3'e alin.

B650M-K var hocam ona göre değişiyorsa ayarlar söylerseniz yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…