amd oc tarafından mı değiştireyim ai tweakerdan mı yine ikişer tane çıkıyorPMU training menüsünde yer alıyor... ARd ayarını manuel seçip 0 girmelisin. Bir de Preamble diye aratıp 3 tCK olarak değiştir Read-Write.
tREFI, Refresh Interval 50.000 bırak. İkisi eş değer...
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
amd oc tarafından mı değiştireyim ai tweakerdan mı yine ikişer tane çıkıyor
tREFI'yı Tweaker'dan, Preamble ayarını da Tweaker olsun.
hepsini amd den yapmışım değiştim kompletREFI'yı Tweaker'dan, Preamble ayarını da Tweaker olsun.
Son hali bu hocam başka yapmam gereken bi şey var mı
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
hepsini amd den yapmışım değiştim komple
Son hali bu hocam başka yapmam gereken bi şey var mı
Stabilse yok... FCLK 2167 MHz denenebilir. PBO ve FCLK için VT3 testi lazım.
Stabilse yok... FCLK 2167 MHz denenebilir. PBO ve FCLK için VT3 testi lazım.
O zaman ilk OCCT testi yapayım sonra FCLK 2167 yapıp VT3 yaparım 2 saat.
1.50v olduğu için kaç dereceye kadar normal diyebiliriz hocam?
Test sırasında fan falan tutayım mı?
Bu arada PBO da scalar 5X düştüm co -20 yaptım 25'ten bilmiyorum stabil değil gibi düşündüm ama belki kendi kuruntumdur önceki RAM'le 6X ve -25'te hatasız geçmişti bu RAM'de sürekli çökünce bir korktum onu da denerim tekrardan.
bu ayarları da yaptım deminZaten test aninda goremezsiniz o frekanslari. 95 derece thermal limit isin icine girince frekans kisiyor. Oyunlarda bakmak lazim FPS tabanlilarda. +100 deneyip VT3 alin denemek isterseniz.
B850M-K vardi sizde. PBO menusunden Medium Load Boosit enabled alin. Sonrasinda F9'dan aratarak Clock Spread Spectrum ayarini disabled yapin. CPU Load-line Calibration ayarini ise level 4'e kadar vardi sanirim. Onu level 3'e alin.
- Makaleler
- 1
O zaman ilk OCCT testi yapayım sonra FCLK 2167 yapıp VT3 yaparım 2 saat.
1.50v olduğu için kaç dereceye kadar normal diyebiliriz hocam?
Test sırasında fan falan tutayım mı?
Bu arada PBO da scalar 5X düştüm co -20 yaptım 25'ten bilmiyorum stabil değil gibi düşündüm ama belki kendi kuruntumdur önceki RAM'le 6X ve -25'te hatasız geçmişti bu RAM'de sürekli çökünce bir korktum onu da denerim tekrardan.
bu ayarları da yaptım demin
Sıcaklık kaynaklı sorun yok, kafana göre takılabilirsin... Fan üfletirsen tREFI 65.535 yapılabilir, üfletmezsen 50K kalsın, fark az.
Sıcaklık kaynaklı sorun yok, kafana göre takılabilirsin... Fan üfletirsen trefı 65.535 yapılabilir, üfletmezsen 50k kalsın, fark az.
Tamamdır teşekkür ederim hocam yardımlarınız için, kaç gündür yazıyorum kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin.
Test başlatmadan Chrome da gezerken yeniden başlattı kendini dk1 gol 1
@Ayhan Dönmez hocam voltajları yükseltmek düzeltir mi bu durumu
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Tamamdır teşekkür ederim hocam yardımlarınız için, kaç gündür yazıyorum kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin.
Test başlatmadan Chrome da gezerken yeniden başlattı kendini dk1 gol 1
@Ayhan Dönmez hocam voltajları yükseltmek düzeltir mi bu durumu
Önce test edip stabiliteden emin olacaksın. TCDL'leri 12-48-24 yap. DRAM Voltage 1.55 değiştir, VDDQ ve VDDIO 1.4 kalabilir.
@shiiw Burayı da bir test ederseniz güzel olur... 2. elden RAM olayına ben çok yanaşmıyorum, satan hayrına satmıyor genelde.