R7 9700X ve G.Skill Ripjaws S5 16 GB için BIOS ayarları önerisi

Dosya Ekleri

• image.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Hocam şimdi geldim, vidaları gevşettim.
Bunla alakası yokmuş, yine çöktü.

Şimdi dediğiniz tRFC için sadece tRFC1'i mi değiştiriyorum. Fotoğraf çektim @Ayhan Dönmez.

Evet, 420 deneyin. Niye çöktüğünü bulmak için düz EXPO tekrardan teste almak lazım ve adım adım gidilmesi lazım. Sıfırdan yani. 2. el şüpheli o yüzden.

Evet, 420 deneyin. Niye çöktüğünü bulmak için düz EXPO tekrardan teste almak lazım ve adım adım gidilmesi lazım. Sıfırdan yani. 2. el şüpheli o yüzden.

Siz ne derseniz yapayım. Az bilgim olsa kolay yerleri hallederdim ama sizden okuya okuya anca yapabiliyorum maalesef.

Garip bir şekilde 420 çekince hiç giremedim masaüstüne direkt donuyor.

Siz ne derseniz yapayım. Az bilgim olsa kolay yerleri hallederdim ama sizden okuya okuya anca yapabiliyorum maalesef.

garip bi şekilde 420 çekince hiç giremedim masaüstüne direkt donuyor

Her şeyi stoğa alıp düz EXPO deneyin, sadece Integrated Graphics kapalı kalsın.

EXPO ile açtım sadece iGPU kapalı Windows'a girerken donup kaldı.

Bunu uzaktan çözmek çok zor işte... Clear CMOS yap bir, CLRTC pinlere dokundur. Yıldız tornavida ucunu 5-10 saniye tut 2 pinin arasında. Test yaptım hata vermedi demiştin? Düz EXPO için konuşuyorum.

RAM'leri sök, tekrardan tak. Slotlarını değiştir kendi aralarında, tekrardan dene. Fişten çek bu esnada, kasa güç tuşu 10 saniye basılı tutup statiği al. Eş zamanlı Clear CMOS da yap bir de.

B650M-K için Clear CMOS işlemini bildiğini düşünüyorum. Anakart diyagramında CLRTC pinler var, o kısma dediğim gibi yıldız dokunup sıfırlatacaksın. Dediğim işlemleri bir tekrarla, bu kit 2. elden sana ulaştığında düz EXPO test ettiğinde hata var mıydı?

Bunu uzaktan çözmek çok zor işte... Clear CMOS yap bir, clrtc pinlere dokundur. Yıldız tornavida ucunu 5-10 saniye tut 2 pinin arasında. Test yaptım hata vermedi demiştin? Düz EXPO için konuşuyorum.

Benim PC de değil. Eklediğim görselde satın aldığım adamın sistemi var. EXPO açtırıp TestMem5 yaptırdım.
CMOS yapayım.

Dosya Ekleri

• IMG_3058.webp
    766,1 KB · Görüntüleme: 2
Benim PC de değil. Eklediğim görselde satın aldığım adamın sistemi var. EXPO açtırıp TestMem5 yaptırdım.
CMOS yapayım.

O da 6400 1:2 modmuş... Dediğim işlemleri sıfırdan tekrarlayın, alakası var ya da yok. Bakmak lazım en baştan her şey dahil. 2. ele ben çok güvenmiyorum RAM kanadında.

Başta EXPO'da sorun yoktu uclk = memclk yaptığım andan sonra başladı sorunlar.
Sonra 6200 de falan denedim devam etti…

Yapıyorum şimdi açınca güncelleyeceğim.

Başta EXPO'da sorun yoktu uclk = memclk yaptığım andan sonra başladı sorunlar.
Sonra 6200 de falan denedim devam etti…

Ya işlemci bellek kontrolcü ya da RAM problemi var. Bilemeyiz maalesef uzaktan. EXPO kapalı test et ya da 5600 MHz ayarlayıp bak. Bu 1:2 moda almak bir yöntem ama bir diğer konuda RAM arızalı çıktı, halbuki bu şekilde 1:2 mod sıkıntısız ve sadece 1:1 moda alınca sıkıntı var diyordu. Yorum yapmak zor o yüzden. Tek parametre yok.

1x16 GB ile UCLK=MCLK denersin bir de, o zaman sorun yoksa bellek kontrolcü sorunudur. Bu yöntem daha sağlıklı.

2 RAM ile de 1x16 bakacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…