Sen 2019'da çıkan 2080 Super'i yaklaşık 7 yıl kullanıp ancak şimdi 9060 XT'ye geçtin. Yani NVIDIA eski kartları çabuk öldürüyor diyorsun ama kendi kullanım senaryon bunun tam tersini gösteriyor. DLSS 3 Frame Generation gibi yeni nesle özel bırakılan teknolojileri alamamana ve 8 GB VRAM sınırına rağmen kart seni yıllarca idare etmiş.
Ben her şeyi optimized settings 1080p oynayan biriyim, 2K veya 4K ultra enthusiast değilim. Zaten 2080S de kelepir denk gelmese RX 580'imi RX 6600'e kadar elden çıkarmazdım. 2080S, çıkış tarihindeki gücünü o kadar hızlı kaybetti ki... 3060 Ti direkt olarak yerini aldı ve DLSS3 desteği ile bizleri arkasından baktırdı ve "ikinci el eski top end kart" değerini yerle bir etti. 3060 12 GB de daha yüksek VRAM sunarak bizim kartın ikinci el değerine bir darbe daha vurdu.
Bir de tabii işin şu tarafı var, ben 260W çeken garantisi bitmiş kiloluk alüminyum bloğumla odayı ısıtırken paralelinde birileri yeni aldığı 3060 Ti veya RX 6600 XT'si ile serin ve sessiz şekilde garantili olmanın verdiği rahatlıkla arkasına yaslanıyordu. Birinde herhangi bir hata aldığında ter dökerken, diğerinde arıyorsun satıcı firma ter döküyor. Olmadı tüketici hakem heyetine ayıp oranında bedel iadesi istiyorsun ve kart daha da ucuza geliyor. Bu tip şeyler benim için "80 serisi kalitesi"ne göre daha önemli.
Karta bir şey olmasın diye ayar kısmak, yüksek güç tüketimi nedeniyle gözünün hot spotta olması, bizim fosil bu yılı da çıkarır mı diye uyku öncesi dua etmek bana göre değil.
Bundan sonra 9060 XT eskidiğinde artık 11060 XT mi çıkar 7060 Ti mı çıkar her ne çıkarsa ileriki alternatifi ona geçerim ve döngü böyle devam eder.