Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyi aldım. Soğutucumun markası da aşağıda yazıyor fakat işlemci boşta 50-53 arası, PUBG oyununa veya FIFA 24'Egirdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor. BIOS'dan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba? Termal macununu falan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım, macunu da soğutucuyu da tam oturttum.

Soğutucu: DeepCool LS520SE

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
240MM gayet yeterli 9800x3D için. Arkadaşın farklı bir problemı var ve bizle verileri paylaşmadıgı için kesin bir çözüm sunmamız imkansız. 9800x3D'yi tam yüke istersen 420MM Arctic ile sok gene 95 derece olacaktır.
UV yapıp işlemciyi 43 derecesine kadar düşürdüm hiç bir problemi kalmadı çok şükür :) Başka forumdan bilgili hocayla yaptık.

Sorun çözülmüştür cevap verenlere teşekkür ediyorum arkadaşlar :)
240MM gayet yeterli 9800x3D için. Arkadaşın farklı bir problemı var ve bizle verileri paylaşmadıgı için kesin bir çözüm sunmamız imkansız. 9800x3D'yi tam yüke istersen 420MM Arctic ile sok gene 95 derece olacaktır.
UV yapıp işlemciyi 43 derecesine kadar düşürdüm hiç bir problemi kalmadı çok şükür :) Başka forumdan bilgili hocayla yaptık.

Çözüm
Yavrum o zaman bu 360'lık lar hangi işlemciler için? 9800X3D gayet high-end bir işlemci, 240'lık sıvı soğutucu takıp pompayı bağırtmak yerine 360 takıp sıcaklıkları daha stabil tutabilirsin. Onun haricinde dediğine katılıyorum sorun daha da başka gibi ben sadece sıvı soğutucu konusuna da değinmek istedim.

Youtube üzerinde yapılan testlerin %99'u 360MM sıvı soğutucular ile yapılmış, 360MM sıvı soğutucunun soğutması ile 240'lığın soğutması bir değil, serin tutar mı tutabilir ama zorlanıyor.

UV yapmanı gerektirecek bir durum yok, UV yapmadan önce 95 yapınca 43 olması da ayrı bir ironik saçmalık.
95 derece saçma sapan bir değer, bilmem ne ayarı kapatıp bir de UV yapıp sıcaklık düşürmenin anlamı yok.
Silikon farkı bu kadar fazla değil.

Ya bize belirtmediğin başka işlemler yaptın ya da işlemcin de sorun var, hiç bir işlemci kutudan çıktığı gibi 95 derece vermez verirse değişim olmak zorunda zaten, UV ile 95 den 43 e çekmek zorunda değilsin.

Yavrum o zaman bu 360'lık lar hangi işlemciler için? 9800X3D gayet high-end bir işlemci, 240'lık sıvı soğutucu takıp pompayı bağırtmak yerine 360 takıp sıcaklıkları daha stabil tutabilirsin. Onun haricinde dediğine katılıyorum sorun daha da başka gibi ben sadece sıvı soğutucu konusuna da değinmek istedim.

Youtube üzerinde yapılan testlerin %99'u 360MM sıvı soğutucular ile yapılmış, 360MM sıvı soğutucunun soğutması ile 240'lığın soğutması bir değil, serin tutar mı tutabilir ama zorlanıyor.

UV yapmanı gerektirecek bir durum yok, UV yapmadan önce 95 yapınca 43 olması da ayrı bir ironik saçmalık.
95 derece saçma sapan bir değer, bilmem ne ayarı kapatıp bir de UV yapıp sıcaklık düşürmenin anlamı yok.
Silikon farkı bu kadar fazla değil.

Ya bize belirtmediğin başka işlemler yaptın ya da işlemcin de sorun var, hiç bir işlemci kutudan çıktığı gibi 95 derece vermez verirse değişim olmak zorunda zaten, UV ile 95 den 43 e çekmek zorunda değilsin.
AMD Ryzen 7 9800X3D Review - The Best Gaming Processor

Yukarıda attığım site en ünlü tech sitesi.

-20 CO verilmiş sıcaklığı 87 derece Arctic LF III ile. AVX yüklerinde özellikle shader yüklemesi ya da CB23/Yrcuncher gibi testlerde 95 dereceye çıkması gayet normal ve bunda bir problem yok.

240MM ile 360MM arasındaki tek fark 360MM olanın 240MM'ye göre termal eşitliğe daha uzun zamanda ulaşması. Yani testi ilk açtıgında sıcaklıklar ikisinde de aynı olacak tek fark arada geçen zamanla artan sıcaklık farklı seyredecek.

AMD Ryzen 7 9800X3D Review - The Best Gaming Processor

Yukarıda attığım site en ünlü tech sitesi.

-20 CO verilmiş sıcaklığı 87 derece Arctic LF III ile. AVX yüklerinde özellikle shader yüklemesi ya da CB23/Yrcuncher gibi testlerde 95 dereceye çıkması gayet normal ve bunda bir problem yok.
Güzelim, ben oyunda hiç 95 derece görmedim, 68 dereceyi hiç geçmedim 70 li sayı görmedim bile, arkadaş pubg girdiğimde 95 derece görüyorum yazmış, CB23/Yrcuncher yırtıcı testlerinde 95 derece görüyorum dememiş.

CB23/Yrcuncher yırtıcı testlerinde 95 derece görüyorum dememiş.

CB23, gördüğüm Max 80 derece. PBO,-30,+200 MHz
Last of Us shader compile ederken gördüğüm Max 88 derece.
Arctic II 420mm - MX-6 macun - Thermalright AM5 Secure Frame - ProArt PA602 kasa.

Oda sıcaklığı 24 derece.
1739367626941.webp
1739368183310.webp
1739369153395.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
CB23, gördüğüm Max 80 derece. PBO,-30,+200 MHz
Arctic II 420mm - MX-6 macun - Thermalright AM5 Secure Frame - ProArt PA602 kasa.

Oda sıcaklığı 24 derece.
Oda sıcaklığının 24 derece olması imkansız bu arada :D Çekirdeklerden birisi 17 derece olmuş hatta bazıları da 13 derece.

Termodinami yasasından dolayı 24 derecenin altına düşmemesi lazım hiçbir şeyin.

Son düzenleme:
Tartışmaya gerek yok arkadaşlar cevaplarınız için sağ olun iyi günler sorunu çözdüm yukarıda belirttim :)

CB23, gördüğüm Max 80 derece. PBO,-30,+200 MHz.
Arctic II 420mm - MX-6 macun - Thermalright AM5 secure frame - ProArt PA602 kasa.

Oda sıcaklığı 24 derece.

Sanırım kasanın içine dry ice koydunuz :D.
Ya da oda sıcaklığı 24 derece değil.
İkinci seçenek daha olası geldi.

Csb. :thumbsup:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.