ercanxx27

Uzman
Merhaba, sistemim şu şekilde:
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: RTX 4080 Super Galax SG
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • M.2 SSD: Crucial T500 1TB
  • RAM: Corsair CL30 6000MHz 2×16 GB (32 GB, AMD EXPO uyumlu)
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk
  • Monitör: Gigabyte G24F2 (1080p, 180Hz OC)
Beyler, bu sistemde uzun zamandır görüntü dalgalanması yaşıyorum. Siyah bir ekran çıkıp 2 saniye içinde kayboluyor. Bunu nadiren yapıyor.

Donanımsal olarak bütün parçalar değişti. Yazılımsal olarak DDU ile sürücüleri sildim, Windows 10 ve 11 denedim, BIOS’u en son sürüme güncelledim. Hatta monitörü bile değiştirdim. DP kablosu, güç kablosu gibi tüm bağlantıları yeniledim, ama sorun hâlâ devam ediyor.

Bizim evin voltajı dalgalı geliyor. Bunun için line-interaktif UPS aldım. Ancak biraz araştırma yaptığımda, bu durumun şebekeden gelen akım dalgalanmasından kaynaklanabileceğini söylüyorlar. Gerçekten evin elektriğiyle alakalı olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Özellikle oyunlarda yapıyor.

Merhaba, sistemim şu şekilde:
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: RTX 4080 Super Galax SG
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • M.2 SSD: Crucial T500 1TB
  • RAM: Corsair CL30 6000MHz 2×16 GB (32 GB, AMD EXPO uyumlu)
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk
  • Monitör: Gigabyte G24F2 (1080p, 180Hz OC)
Beyler, bu sistemde uzun zamandır görüntü dalgalanması yaşıyorum. Siyah bir ekran çıkıp 2 saniye içinde kayboluyor. Bunu nadiren yapıyor.

Donanımsal olarak bütün parçalar değişti. Yazılımsal olarak DDU ile sürücüleri sildim, Windows 10 ve 11 denedim, BIOS’u en son sürüme güncelledim. Hatta monitörü bile değiştirdim. DP kablosu, güç kablosu gibi tüm bağlantıları yeniledim, ama sorun hâlâ devam ediyor.

Bizim evin voltajı dalgalı geliyor. Bunun için line-interaktif UPS aldım. Ancak biraz araştırma yaptığımda, bu durumun şebekeden gelen akım dalgalanmasından kaynaklanabileceğini söylüyorlar. Gerçekten evin elektriğiyle alakalı olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Özellikle oyunlarda yapıyor.
Madem her şeyi değiştirdiniz, evi de değiştirin...
Evet şaka yapmıyorum evden başka bir yere taşıyın kasayı, arkadaşın evi veya esnafsanız dükkan vb. bakalım orada ne olacak?