Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoNiX

Çalışkan
  • Anakart: ASUS B650 MA Wi-Fi 2
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran kartı: ASUS TUF RTX 4080 Super
  • İşletim sistemi: Windows 11

Merhaba dostlar, son zamanlarda tadımı çok kaçıran bir durum bu sürekli mavi ekran hatası yiyorum aldığım son 3 hatayı linkte paylaşıyorum sistemi toplayalı birkaç ay oldu ancak mavi ekran sorunlarının ardı arkası kesilmiyor :( mavi - Google Drive

Diğer dosyalara da baktım ama galiba en net sonucu bu verdi. Şöyle söyleyeyim,

Rich (BB code):
MEMORY_MANAGEMENT (1a)
    # Any other values for parameter 1 must be individually examined.
Arguments:
Arg1: 000000000000003f, An inpage operation failed with a CRC error. Parameter 2 contains
    the pagefile offset. Parameter 3 contains the page CRC value.
    Parameter 4 contains the expected CRC value.
Arg2: 00000000001daacc
Arg3: 000000000551d5f2
Arg4: 000000000351d5f2

Yukarıdaki döküm çıktısından da görebileceğin gibi, bir sayfa girişi işlemi CRC hatasıyla başarısız olduğu için mavi ekran meydana gelmiş. Yani, disk belleği dosyasından gelen bir sayfa girişinde ortaya çıkıyor. Döküm de ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor...

Rich (BB code):
ADDITIONAL_DEBUG_TEXT:  Memory Manager detected corruption of a pagefile page while performing an in-page operation.
The data read from storage does not match the original data written.
This indicates the data was corrupted by the storage stack, or device hardware.

Burda sorun disk diyebileceğim bir problem var. Lakin, eğer ki Paging File'ın atandığı diskte bir sorun yoksa RAM problemi olma ihtimali olması da çok olası. Öncelikle diskini kontrol etmeni tavsiye ederim. Muhtemelen sisteminde birden fazla disk var diye tahmin ediyorum.

Diğer dosyalara da baktım ama galiba en net sonucu bu verdi. Şöyle söyleyeyim,

Rich (BB code):
MEMORY_MANAGEMENT (1a)
 # Any other values for parameter 1 must be individually examined.
Arguments:
Arg1: 000000000000003f, An inpage operation failed with a CRC error. Parameter 2 contains
 the pagefile offset. Parameter 3 contains the page CRC value.
 Parameter 4 contains the expected CRC value.
Arg2: 00000000001daacc
Arg3: 000000000551d5f2
Arg4: 000000000351d5f2

Yukarıdaki döküm çıktısından da görebileceğin gibi, bir sayfa girişi işlemi CRC hatasıyla başarısız olduğu için mavi ekran meydana gelmiş. Yani, disk belleği dosyasından gelen bir sayfa girişinde ortaya çıkıyor. Döküm de ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor...

Rich (BB code):
ADDITIONAL_DEBUG_TEXT: Memory Manager detected corruption of a pagefile page while performing an in-page operation.
The data read from storage does not match the original data written.
This indicates the data was corrupted by the storage stack, or device hardware.

Burada sorun disk diyebileceğim bir problem var. Lakin, eğer ki Paging File'ın atandığı diskte bir sorun yoksa RAM problemi olma ihtimali olması da çok olası. Öncelikle diskini kontrol etmeni tavsiye ederim. Muhtemelen sisteminde birden fazla disk var diye tahmin ediyorum.
Hocam bu bahsettiğin sorunu ilk defa dün aldım; tam bir dosyayı silerken yaşandı. Onun haricindekiler hep oyun esnasındayken oldu. Hepsinin yazılımsal olduğu söylenmişti. Ben bir kere temiz format atacağım ve mavi ekran sorunları devam ederse sistemi incelemeye göndereceğim gibi gözüküyor. RAM'lerde sorun olup olmadığını nasıl kontrol edebileceğim hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: disk
Tarih: 12.03.2025 04:52:00
Olay Kimliği: 153
Görev Kategorisi:Yok
Düzey: Uyarı
Anahtar sözcükler:Klasik
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: **********
Açıklama:
2 diski için (PDO adı: \Device\000000a4) 0x1840 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.

Sisteminde kaç disk var bilmiyorum ama kontrole ilk onlarla başlamanı öneririm. RAM için MemTest86, OCCT, TestMem5, Karhu gibi alternatiflerin var.

Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: disk
Tarih: 12.03.2025 04:52:00
Olay Kimliği: 153
Görev Kategorisi:Yok
Düzey: Uyarı
Anahtar sözcükler:Klasik
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: **********
Açıklama:
2 diski için (PDO adı: \Device\000000a4) 0x1840 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.

Sisteminde kaç disk var bilmiyorum ama kontrole ilk onlarla başlamanı öneririm. RAM için MemTest86, OCCT, TestMem5, Karhu gibi alternatiflerin var.
Disk için kontrol öneriniz var mı hocam?