WretS

Uzman
Merhaba,

Ortalama 100k civari bir bütçem var alti ustu olabilir. Ekipman istemiyorum sadece kasa yeterli. PSU secmedim onerilerinizi bekliyorum. RGB olabilir de olmazsa sorunda olmaz. Genel olarak dusundugum parcalar sunlardir;
  • Ryzen 7 9800X3D.
  • ASUS ROG STRIX X870-F Gaming Wi-Fi
  • ASUS GeForce RTX 5070 Prime OC.
  • NZXT Kraken Elite 280 2x140mm (degisebilir)
  • NZXT H6 Flow Black.
  • Samsung 2TB M.2 PCI-e gen5 NVMe 990 EVO Plus.
  • Corsair 64 GB (4x16 GB) 6000MHz CL30 Vengeance RGB AMD EXPO.
Not: Belki ekran kartini 5080 ile degistirebilirim. Yurt disindan alacagim icin fiyat konusunda celisebiliriz. Ortalama PSU ile bu sistem 100K'ya denk geliyor.

Son düzenleme:
Burada 5070 Ti ile iyi sistem kurulabiliyor o fiyata.

SSD gen 5 olmasına aldanmayın X2 çalışıyor, değişmeli.

PSU Enermax dfx 1200 alabilirsiniz.

Henüz almadım fakat almayı kesinleştirdiğim bir PSU olan (Enermax Revolution D.F.X 1200W +80 Gold full modüler) PSU’yu öneririm. Gördüğüm kadarıyla full Japon parçalar kullanılmış, dolayısıyla güvenli duruyor. ATX 3.0’ı ve PCIe 5.0’ı destekliyor; ileriye dönük bir PSU. Dilerseniz 1350W ve 1650W halleri de var. Hatta bu PSU ile ilgili bir konu açtım, genel fikir olumlu yönde. Üst seviye bir PSU olduğu söyleniyor.

Henüz almadım fakat almayı kesinleştirdiğim bir PSU olan (Enermax Revolution D.F.X 1200W +80 Gold full modüler) PSU’yu öneririm. Gördüğüm kadarıyla full Japon parçalar kullanılmış, dolayısıyla güvenli duruyor. ATX 3.0’ı ve PCIe 5.0’ı destekliyor; ileriye dönük bir PSU. Dilerseniz 1350W ve 1650W halleri de var. Hatta bu PSU ile ilgili bir konu açtım, genel fikir olumlu yönde. Üst seviye bir PSU olduğu söyleniyor.

Ufak bir farkla almışken 1350W daha mantıklı.