Buyurun yeni çıktı BIOS'tan hemen teste giriyorum.

5 dk geçti, maksimum 46.2 derece gördü.

@Ayhan Dönmez @LH44 hocam 10 dakika devirdik. Maksimum 46.5 çıktı ramlarin sıcaklığı. Normalde şimdiye patlaması gerekti galiba. Bu sefer gol olacak. Güncel test ektedir.

5dk gecti Max 46.2 derece gördü.

@Ayhan Dönmez @LH44 hocam 10 dakika devirdik Max 46.5 çıktı ramların sıcaklığı normalde şimdiye patlaması gerekti galiba bu sefer gol olacak güncel test ektedir.

İyi mi soğutması? I vantilatör 1'de şu an, 3 kademe var da içerde durulmuyor üşüyorum.

sasaas.webp

image.webp

image.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@ggbye, 50k trefı ile çok ısınmaz zaten. 65k değerinde testte lazım oluyor genelde. Oyun içi bu kadar zorlanmaz RAM'ler.

Test bittikten sonra çekeriz 65k diyelim bu test başarılı oldu sorunum çözülürmü.

Test bittikten sonra çekeriz 65k diyelim bu test başarılı oldu sorunum çözülürmü.

Test 30 dakikayı geçti 45 derece şu an RAM'lar en yüksek sıcaklığı 47.2

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
@LH44 1 saati geçti sorun yok şu an 41.5 derece RAM'lar CPU sıcaklığı 60 derece.

@Ayhan Dönmez @LH44 test bitti herhangi sorun çıkmadı testin sonuçlarını görsel olarak ekledim başka bir uygulamada test etmeye gerek var mıdır şu an stabil mi eklenecek bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 37
  • image.webp
    image.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 41
  • image.webp
    image.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
@LH44 1 saati geçti sorun yok şu an 41.5 derece RAM'lar CPU sıcaklığı 60 derece.

@Ayhan Dönmez @LH44 test bitti herhangi sorun çıkmadı testin sonuçlarını görsel olarak ekledim başka bir uygulamada test etmeye gerek var mıdır şu an stabil mi eklenecek bir şey var mı?

Vantilatör hep üflesin. Senin kasa içi hava akışın iyi değil. Kapağı kapattığın anda crash yersin oyunda. Stabillik ondan bozuluyor olabilir. Kapak açık kalsın, 1. seviyede üflet vantilatörü hep. 65-70 dereceyi geçiyordu RAM sende. IOD derecesi de yine 60-70 arasıydı. Bunlar kış ayı için uçuk değerler. Ya iyi hava akışı olan bir kasaya geçmen lazım ya da vantilatör üflet hep.

1767633349490.webp

Şu kısım sende 70-75'i geçiyordu. IOD yine 65-70 arasıydı. Yazın hepten problem yaşarsın. Bu durumu tez elden çöz ya da vantilatör üflet. Mantık aynı. Senin kasa düzeninde problem var en baştan beri.

Son düzenleme:
Vantilatör hep üflesin. Senin kasa içi hava akışın iyi değil. Kapağı kapattığın anda crash yersin oyunda. Stabillik ondan bozuluyor olabilir. Kapak açık kalsın, 1. seviyede üflet vantilatörü hep. 65-70 dereceyi geçiyordu RAM sende. Iod derecesi de yine 60-70 arasıydı. Bunlar kış ayı için uçuk değerler. Ya iyi hava akışı olan bir kasaya geçmen lazım ya da vantilatör üflet hep.

Eki Görüntüle 216141

Şu kısım sende 70-75'i geçiyordu. Iod yine 65-70 arasıydı. Yazın hepten problem yaşarsın. Bu durumu tez elden çöz ya da vantilatör üflet. Mantık aynı. Senin kasa düzeninde problem var en baştan beri.

Trefi 65k çekiyim mi ve başka değişmemi önerdiğiniz herhangi BIOS ayarı var mı CPU over clock vs.

Trefi 65k çekiyim mi ve başka değişmemi önerdiğiniz herhangi BIOS ayarı var mı CPU over clock vs.

Hocam CPU teste sokmaya gerek yok değil mi daha yarın furmak calıstıracağım GPU için ne kadar süre önerirsiniz.

Hocam CPU teste sokmaya gerek yok değil mi daha yarın furmak calıstıracağım GPU için ne kadar süre önerirsiniz.

Hava akışı için sıvı soğutmayi iptal edip hava soğutma geçeceğim 1 adet RAM'e yukarıdan gelecek şekilde fan takacağım sıvı sogutmanın bölümünden bir tanede ekran kartının üstüne bırakacağım RAM sogutsun diye ön fanları aktif etmek istemiyorum.

AI Tweaker-PBO kısmından:

-Medium Load: Enabled
-PBO: Enabled
-Scaler: 6x
-Boost Clock: +100
-Curve Optimizer: All Cores -15

Search F9 kısayol ile BIOS'ta aratman gerekenler:

-TSME: Disabled
-SMEE: Disabled
-IOMMU: Disabled
-SVM Mode: Disabled
-DF C-States: Disabled
-Global C-State: Enabled
-SoC Uncore OC Mode: Enabled
-Fast Boot: Disabled
-DFE Read Training: Enabled
-Power Down: Disabled
-DDR Training Runtime Reduction: Disabled
-Integrated Graphics: Disabled
-Memory Context Restore: Disabled (Bunu Disabled bırakırsan hafızada eğitimi tutmaz, stabilite için daha iyi. PDA Enumeration ayarını Sequential alabilirsin MCR Disabled bırakırsan. Enabled kalırsa mavi ekrana düşer.)

Hava akışı için sıvı soğutmayi iptal edip hava soğutma geçeceğim 1 adet RAM'e yukarıdan gelecek şekilde fan takacağım sıvı sogutmanın bölümünden bir tanede ekran kartının üstüne bırakacağım RAM sogutsun diye ön fanları aktif etmek istemiyorum.

İntake fan yok kasanda iptal ettiğin için ön paneli. Kapak kapatırsan problem yaşarsın özellikle de yazın.

AI tweaker-PBO kısmından:

-Medium load: Enabled.
-PBO: Enabled.
-Scaler: 6X.
-Boost clock: +100
-Curve Optimizer: All cores -15

-TS'me: Disabled.
-Smee: Disabled.
-IOMMU: Disabled.
-SVM mode: Disabled.
-Df C-states: Disabled.
-Global C-state: Enabled.
-SoC uncore OC mode: Enabled.
-Fast boot: Disabled.
-Dfe read training: Enabled.
-Power down: Disabled
-DDR training runtime reduction: Disabled.
-Integrated Graphics: Disabled.
-Memory context restore: Disabled (bunu disabled bırakırsan hafızada eğitimi tutmaz, stabilite için daha iyi. Pda enumeration ayarını sequential alabilirsin mcr disabled bırakırsan. Enabled kalırsa mavi ekrana düşer.)

İntake fan yok kasanda iptal ettiğin için ön paneli. Kapak kapatırsan problem yaşarsın özellikle de yazın.

Pda enumeration ayarını sequential alabilirsin mcr disabled bırakırsan. Enabled kalırsa mavi ekrana düşer.) Bunu hiç duymadım ve anlamadım dokunmasak olmaz mı?

AI tweaker-PBO kısmından:

-Medium load: Enabled.
-PBO: Enabled.
-Scaler: 6X.
-Boost clock: +100
-Curve Optimizer: All cores -15

-TS'me: Disabled.
-Smee: Disabled.
-IOMMU: Disabled.
-SVM mode: Disabled.
-Df C-states: Disabled.
-Global C-state: Enabled.
-SoC uncore OC mode: Enabled.
-Fast boot: Disabled.
-Dfe read training: Enabled.
-Power down: Disabled
-DDR training runtime reduction: Disabled.
-Integrated Graphics: Disabled.
-Memory context restore: Disabled (bunu disabled bırakırsan hafızada eğitimi tutmaz, stabilite için daha iyi. Pda enumeration ayarını sequential alabilirsin mcr disabled bırakırsan. Enabled kalırsa mavi ekrana düşer.)

Kapak sürekli açık kasa aşağıda duruyor yukarı alayım mı?

Pda enumeration ayarını sequential alabilirsin mcr disabled bırakırsan. Enabled kalırsa mavi ekrana düşer.) Bunu hiç duymadım ve anlamadım dokunmasak olmaz mı?

Duymaman normal. MCR Enabled mi kullanıyorsun yoksa Disabled mi? Bias kısmı 0-1 kalsın ve 8x-8x. Onlara dokunma. 1-2-1 Nitro için lazım.