Tadic

Çalışkan
Bu sistemi almayı düşünüyorum önceki sistem bayram araya girdi her şey uzadı tercihlerde değişti toplama yapmak istemediğim için tek bir siteden yapacağım hala sipariş vermedim sizce parçalar nasıl ve bu sistemde hangi ayalarda FPS veya hikayeli oyunlar oynanır bu konuda hiçbir bilgim yok sistem Total 94 bin tutuyor kasalari değişince biraz fiyat düşüyor aralarındaki farkı bilemedim fiyatına bakmadan sizce sistemle neler yapılır ve ileride upgrade açık mı?

Kasa Lian Li 217.

Kasa 206.

Screenshot_2025-06-07-17-12-41-214_com.android.chrome-edit.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklı olabilirsin ama ilk defa alacağım için bu benim için yeterli diyorum belki ileride 5080/90 veya 6000 serisi falan yaparım ama şu anlık yeter diye düşünüyorum .
Evet yeterli olabilir ama sırf bu bana yeterli diyip kazıklanmanın da mantığı yok. 360 Hz üstü monitörünüz yoksa veya Valorant gibi oyunlar oynamıyorsanız o işlemciye de hiç gerek yok.

Haklı olabilirsin ama ilk defa alacağım için bu benim için yeterli diyorum belki ileride 5080/90 veya 6000 serisi falan yaparım ama şu anlık yeter diye düşünüyorum.

@Lorien, Dogru söyluyor.
O fiyatlarda 5080 tplamak varken, 5070 almak mantıklı mı?
F/P olarak dusunun, verdiğiniz parada Max verim alacak sistemi almaya çalışmak gerek.
Diger turlu bence israf olur.
Ulke sartlarına bakarak vereceginiz para az biraz degil yani hocam. Yazık yani.

Evet yeterli olabilir ama sırf bu bana yeterli deyip kazıklanmanın da mantığı yok. 360 Hz üstü monitörünüz yoksa veya Valorant gibi oyunlar oynamıyorsanız o işlemciye de hiç gerek yok.

Ben zaten sadece oyun için alıyorum önceden oynadığım oyunlar CoD, PUBG, LoL, Valorant, CS2, Rainbow,owerwatch şu an bunlar aklımda aldıktan sonra göreceğiz belki hikayeli oyunlarda oynamaya başlarım henüz belli değil

ekran olarak bu ikisiniden birini düşünüyorum

ASUS TUF gaming VG27AQML1a 27.
Dell Alienware AW2723DF 27.

@Lorien, dogru söyluyor.
O fiyatlarda 5080 tplamak varken, 5070 almak mantıklı mı?
F/P olarak dusunun, verdiğiniz parada Max verim alacak sistemi almaya çalışmak gerek.
Diger turlu bence israf olur.
Ulke sartlarına bakarak vereceginiz para az biraz degil yani hocam. Yazık yani.

Tek tek toplasam 9800X3D ve 5070 Ti 2TB SSD yine bu civarda çıkıyor 85 bin 90bin zaten gittin birine toplattin ona da para veriyorsun yani bu kadar uğraşmaktansa direk 3-5 fazla veririm kafa rahat olur direk toplanmış şekilde gelir.

Son düzenleme:
Tek tek toplasam 9800X3D ve 5070 Ti 2TB SSD yine bu civarda çıkıyor 85 bin 90bin zaten gittin birine toplattin ona da para veriyorsun yani bu kadar uğraşmaktansa direk 3-5 fazla veririm kafa rahat olur direk toplanmış şekilde gelir.
Üstüne bir de 5070 Ti yerine 5080 almış olursunuz.

Üstüne bir de 5070 Ti yerine 5080 almış olursunuz.

5080i ilerdede alabilirim kasa olarak 207mi 217mi seçmeliyim ve soğutucu olarak bu kalsın mi başka soğutucu markalarda var sitede bu fiyat arasında en iyisi bu mu?

Şu anki sistemden neler yapabileceğimi söyler misin hangi ayarlarda oyunanir soylediklerim ve diğer tüm oyunlar.

Ekran sence hangisi olmalı.

Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27

Dell Alienware AW2723DF 27

Bu sistemi almayı düşünüyorum önceki sistem bayram araya girdi her şey uzadı tercihlerde değişti toplama yapmak istemediğim için tek bir siteden yapacağım hala sipariş vermedim sizce parçalar nasıl ve bu sistemde hangi ayalarda FPS veya hikayeli oyunlar oynanır bu konuda hiçbir bilgim yok sistem Total 94 bin tutuyor kasalari değişince biraz fiyat düşüyor aralarındaki farkı bilemedim fiyatına bakmadan sizce sistemle neler yapılır ve ileride upgrade açık mı?

Kasa Lian Li 217.

Kasa 206.

Eki Görüntüle 153312
hocam arkadaşıma 81 bin tl ye 5080 li sistem topladık bu fiyata değmeye bilir ayrıca bende aynı anakartı düşünüyorum fakat vrm sıcak çalışıyormuş galiba ben şuan gigabyte b650 x ax v2 modeline bakıyorum.