casper04

Uzman
Merhaba.

R7 9800X3D & RTX 5080 sistem topluyorum. 4K kullanacağım ama şu an elimde önceden indirimde 7.000 TL'ye aldığım MSI Pro B650-A Wi-Fi anakart mevcut. Overclock ya da undervolt yapmayacağım, bu durumda X870'e 11.000 TL fazla verip almak gereksiz olmaz mı? Performans anlamında alacağım katkı sıfır olacak deniyor. Sırf GEN4-5 arası fark için 11.000 TL fazla vermeye değer mi? Ben sürekli dosya aktarımı yapan biri değilim.

Araştırdığım kadarıyla bu anakart da taş gibi sağlam bir anakartmış. Öyle dandik bir anakart olmadığı görünüyor ama kafamı kurcalayan durum bu. 7.000 TL'ye aldım, aynı paraya satarım belki ama üzerine 11.000 TL koymak gereksiz olur mu acaba? Ben mi yanlış düşünüyorum? Aydınlatırsanız çok sevinirim. 1 tane 2 TB 1 tane 1 TB SSD takacağım. KC3000 düşünüyordum. 64 GB 2X 32 GB 6000 MHz CL30 RAM takacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleriye dönük yatırım amacıyla Asus Rog x870E-E Gaming almıştım ben. Fark için değer diye düşünüyorum bütçeniz varsa.
Elimdekini satıp üzerine eklemem lazım, bütçe çıkacaktır da yani şuan elimdeki anakarttan bir tane daha alacak kadar pahalı bu X870'ler mesela. Yani değer mi değmez mi ben kararsız kaldım açıkçası. Oyun oynayacağım için 1 FPS bile katkısı olmayacağı söyleniyor. Bu durumda bana değmez gibi geliyor. Sık dosya aktarımı yapan biri değilim gen5 olmasının benim için çok bir faydası olmayacak. KC3000 SSD düşünüyordum MSI Pro B650-A Wi-Fi için. Evimde 100 mbps VDSL mevcut. Wifi 5 Mesh sistem var. Yani biraz kararsızım. 5-10 sene parça upgrade etmeyi düşünmüyorum. Şuanki bilgisayarım 10 yıllık. Özellikleri şöyle. i5 6600, GTX 980 4 GB, 16 GB 2x8 GB 2133 MHz DDR4 Ram, B150 Gaming M3 anakart mevcut. Dediğim gibi yani parasına değecekse elimdeki elektrik verilmemiş anakartı satacağım ve X870 alacağım ama değer mi değmez mi orasını bilemiyorum, oyuna katkısı sıfır olacağı için. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

@Argo @mrzaknafein @fortunee @KarpuzluLolipop @Rustin Cohle

Elimdekini satıp üzerine eklemem lazım, bütçe çıkacaktır da yani şuan elimdeki anakarttan bir tane daha alacak kadar pahalı bu X870'ler mesela. Yani değer mi değmez mi ben kararsız kaldım açıkçası. Oyun oynayacağım için 1 FPS bile katkısı olmayacağı söyleniyor. Bu durumda bana değmez gibi geliyor. Sık dosya aktarımı yapan biri değilim gen5 olmasının benim için çok bir faydası olmayacak. KC3000 SSD düşünüyordum MSI Pro B650-A Wi-Fi için. Evimde 100 mbps VDSL mevcut. Wifi 5 Mesh sistem var. Yani biraz kararsızım. 5-10 sene parça upgrade etmeyi düşünmüyorum. Şuanki bilgisayarım 10 yıllık. Özellikleri şöyle. i5 6600, GTX 980 4 GB, 16 GB 2x8 GB 2133 MHz DDR4 Ram, B150 Gaming M3 anakart mevcut. Dediğim gibi yani parasına değecekse elimdeki elektrik verilmemiş anakartı satacağım ve X870 alacağım ama değer mi değmez mi orasını bilemiyorum, oyuna katkısı sıfır olacağı için. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

@Argo @mrzaknafein @fortunee @KarpuzluLolipop @Rustin Cohle

Ortalama bir B850 hem VRM hem de slotlar açısından yeterli, bana kalırsa X870 gereksiz. Eğer ki 9900X3D ve üstü takmayacaksanız, benim düşüncem 10000 serisi AMD işlemcileri beklemeniz olur. O zaman güzel bir anakart isterseniz alın, yoksa B850 yeterli, M-K ve üstü diyeyim.

Ortalama bir B850 hem VRM hem de slotlar açısından yeterli, bana kalırsa X870 gereksiz. Eğer ki 9900X3D ve üstü takmayacaksanız, benim düşüncem 10000 serisi AMD işlemcileri beklemeniz olur. O zaman güzel bir anakart isterseniz alın, yoksa B850 yeterli, M-K ve üstü diyeyim.
9800X3D yada işlemciyi alacağım zaman arada cüzi bir fark var ise indirimde olursa 9850X3D alabilirim hocam. Ağustosta alacağım kalan parçaları ama dediğim gibi anakart konusunda kararsızım ben. Oyun amaçlı bilgisayar topluyorum yani 4K oynayacağım B650-A Wifi şuan elimde var. İndirimde 7000 TL'ye görünce almıştım. Ya satıp B850 yada X870 serisine geçeceğim yada bu anakart ile kullanacağım sistemi tavsiyeniz nedir?

@casper04, sıradan bir ev kullanıcısı ve oyuncu için gereksiz, Yukarıda arkadaşın attığı kartlar F/P olarak en iyisi.
9800X3D yada işlemciyi alacağım zaman arada cüzi bir fark var ise indirimde olursa 9850X3D alabilirim hocam. Ağustosta alacağım kalan parçaları ama dediğim gibi anakart konusunda kararsızım ben. Oyun amaçlı bilgisayar topluyorum yani 4K oynayacağım B650-A Wifi şuan elimde var. İndirimde 7000 TL'ye görünce almıştım. Ya satıp B850 yada X870 serisine geçeceğim yada bu anakart ile kullanacağım sistemi tavsiyeniz nedir?

9800X3D ya da işlemciyi alacağım zaman arada cüzi bir fark var ise indirimde olursa 9850X3D alabilirim hocam. Ağustos'ta alacağım kalan parçaları ama dediğim gibi anakart konusunda kararsızım ben. Oyun amaçlı bilgisayar topluyorum yani 4K oynayacağım B650-A Wi-Fi şu an elimde var. İndirimde 7.000 TL'ye görünce almıştım. Ya satıp B850 ya da X870 serisine geçeceğim ya da bu anakart ile kullanacağım sistemi tavsiyeniz nedir?

Ben yine de 9800X3D tercih ederdim, 9850X3D gereksiz yine. B850M-K veya B850M Force, Wi-Fi istersen B850M Force Wi-Fi.