casper04 8
Uzman
Garantilerini sordum. NGDP zaten Türkiye'de geçerli 10 sene ama NZXT 2 sene sonra global garanti geçerli derse NGDP alacağım.@casper04, SAMA1200P ve DF II 1200 kapasitör olarak %100 Nippon-Chemicon, Unicon, Rubycon vesair markalara sahip zaten. Fakat çıkış tarafından sebep ripple değerleri biraz yüksek (sınıfa kıyasla, yoksa gayet makul). Test verilerine göre NZXT C1200 ATX 3.1 aynı seviyedeki marka kapasitörler ile ripple konusunda çok daha başarılı ama bundan hariç istenmeyecek sorunları olan bir model.
Bazen yüksek kalite ve uygulama, istenen sonuçlara sebep olamayabiliyor. SMPS işi biraz alengirli.
Aklınıza hangisi yatıyorsa onu alın. Bir noktadan sonra iş zaten şansa kalıyor.
NzxtC1200 1200W 80+ Gold ATX 3.1 Tam Modüler Siyah Güç Kaynağı öneriyor musunuz? Listede göremedim de. 1ST PlayerNGDP 1200W 80+ Gold ATX 3.1/PCIE 5.1 Japon Kapasitör Full Modüler APFC 10 Yıl Garantili Siyah Güç Kaynağı ile arasında kaldım. 10 sene garanti Türkiye'de geçerliyse NzxtC'ye daha yakınım açıkçası. Sama P1200'e de yakınım da üçünden hangisini önerirsiniz? Sıralayabilir misiniz? NzxtC1200 A+ Tier. 1ST Player NGDP ile SamaP1200 A Tier ama sıralama yaparsanız bakayım. Bu arada MSI MAG A1200PLS’ye de bakmıştım da sonrasında MEG AI1300P’yi gördüm ve aralarında 1300 TL fark var. Sizin önerdiğiniz bir PSU’yu almayı düşünüyorum direk olarak. Kaliteli olsun, uzun süre kafa ağrıtmasın, garantisi sağlam olsun yeterli yani.O fiyatın atlında çok daha iyi güç kaynakları var. Lian Li'nin Gold serisi sanıldığı gibi kaliteli değil. Çıkış kapasitörleri 1.500TL'ye satılan MSI MAG A550BNL'de de kullanılıyor. 9.000TL verip böyle bir şey almak mantıksız. Ki elektriksel performansıda öyle çok iyi değil. O civarda tonla seçim var hala.
![]()
SAMA P1200, 1200W, White, 80+ Platinum, Cybenetics Certified, Full Modüler, PCIE 5.1, ATX3.1, Beyaz, GAMING, ATX, Power Supply (PSU)
SAMA P1200, 1200W, White, 80+ Platinum, Cybenetics Certified, Full Modüler, PCIE 5.1, ATX3.1, Beyaz, GAMING, ATX, Power Supply (PSU)www.bizdehesapli.com
![]()
Enermax Platimax II 1200DF White 1200W 80+ Platinum PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı (EPS1200P-NPX-W) - 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Enermax EPS1200P-NPX-W — 1200 Watt ATX güç kaynağı — 80 Plus Platinum sertifikalı. 1 x PCIe 12V-2×6. Gaming.Gen.TR’de inceleyin.www.gaming.gen.tr
1ST PLAYER NGDP 1000W 80+ GOLD ATX3.1/PCle 5.1 JAPON KAPASİTÖR FULL MODÜLER APFC 10 YIL GARANTİLİ SİYAH GÜÇ KAYNAĞI
NGDP-GLD-1000-BK - 1ST PLAYER NGDP 1000W 80+ GOLD ATX3.1/PCle 5.1 JAPON KAPASİTÖR FULL MODÜLER APFC 10 YIL GARANTİLİ SİYAH GÜÇ KAYNAĞIpckolik.com.tr
1ST PLAYER NGDP 1000W 80+ GOLD ATX3.1/PCle 5.1 JAPON KAPASİTÖR FULL MODÜLER APFC 10 YIL GARANTİLİ BE
NGDP-GLD-1000-WH-EU - 1ST PLAYER NGDP 1000W 80+ GOLD ATX3.1/PCle 5.1 JAPON KAPASİTÖR FULL MODÜLER APFC 10 YIL GARANTİLİ BEpckolik.com.tr
Daha saymadıklarım var. Lian Li zaten 1st Player'ın modifiyeli halini kullanıyor. Yani benzer kalite, benzer performans ama birisi 9.000TL birisi 7.200TL. Lian Li hala kazık yani.
ROG 1000P kullanan arkadaşım var bir sıkıntı yaşamadı. Fandan dolayı sıkıntı yaşayn kişiler çok yüksek ihtimalle eski seriden bir ünite kullanıyor. ASUS 1.5 yıl önce fanı değiştirdi.
NZXT garantisini sordum incehesap satıyor ya 2 sene distrübitör garantiliymiş. A+ Tier olduğu için onu düşünmüştüm mesela MSI ile onun arasında kaldım ama MSI’ın da dezavantajları varmış o zaman bu durumda Sama ile NGDP arasında kalıyorum ki A+ Tier MSI’a da bütçem yetiyor ama insanlar fiyatından dolayı mı bilmiyorum da alma onu diyorlar 10 sene garantisi olmasına rağmen. Niye bilmiyorum.@casper04, SAMA1200P ve DF II 1200 kapasitör olarak %100 Nippon-Chemicon, Unicon, Rubycon vesair markalara sahip zaten. Fakat çıkış tarafından sebep ripple değerleri biraz yüksek (sınıfa kıyasla, yoksa gayet makul). Test verilerine göre NZXT C1200 ATX 3.1 aynı seviyedeki marka kapasitörler ile ripple konusunda çok daha başarılı ama bundan hariç istenmeyecek sorunları olan bir model.
Bazen yüksek kalite ve uygulama, istenen sonuçlara sebep olamayabiliyor. SMPS işi biraz alengirli.
Şunlar önerildi ve sınıflandırmalarına baktım hocam. NzxtC1200'ü sordum incehesap'a. 2 sene garantisi var. 10 sene değil garantisi dediler kalan 8 sene yurtdışı garantisi gibi bir durum yok bölgeye ve şartlara bağlı bu 10 yıl garanti dediler. Risk almak istemiyorum aslında ben MSI yada ROG Strix 1200P düşündüm de onun da dezavantajı varmış işte araştırdığımda çıktı. A+ Tier olarak sadece NzxtC1200 var o da 2 sene garantili. Ben almışken de 10 sene garantili bir ürün alayım dedim. MSI olan A- Tier'mış. 1ST Player NGDP garantisi 10 sene olduğu için ona da yakınım bu durumda birde Sama P1200'ün garantisini sordum onunla ilgili bir bilgi veremediğini söyledi satıcı arkadaş. Kutusuna bakmanız lazım gibi bir şey dedi. Yani önerilen ürünlerin tamamı ve kafamdaki ürünler bunlar. 10 sene garantisi olmayan bir üründe almak istemiyorum PSU'da o yüzden A Tier olarak ya 1ST PlayerNGDP olabilir Sama P1200(garantisi belli olursa iyi olacak.) olabilir, marka olduğu için MSI A1200PLS olabilir ama dediğim gibi araştırmadan önce Rog Strix 1200P yada MSI A1200PLS alır geçerim diye düşünmüştüm ama işte işin içine girince çorba oldu kafam.@casper04, SAMA1200P ve DF II 1200 kapasitör olarak %100 Nippon-Chemicon, Unicon, Rubycon vesair markalara sahip zaten. Fakat çıkış tarafından sebep ripple değerleri biraz yüksek (sınıfa kıyasla, yoksa gayet makul). Test verilerine göre NZXT C1200 ATX 3.1 aynı seviyedeki marka kapasitörler ile ripple konusunda çok daha başarılı ama bundan hariç istenmeyecek sorunları olan bir model.
MSI A1200PLS Safeguard özellikli 16700 TL. A- Tier
AsusROG-STRIX-1200P 15600TL. B+ Tier
Dezavantajı: ROG STRIX 1000p ve 1200p modellerinin yeni üretimleri Seasonic değil great wall, sadece 850W Seasonic focus platformu ki onda da eğer focus gx V4 kullanılmışsa, o kalitede bir modelin gerekleri açısından geride kalıyor. Focus gx v4, ripple değerleri, korumaların ayarı, inrush akımı ve voltaj regülasyonu konusunda performans olarak neredeyse yarı fiyatındaki FSP vita GM'den daha başarısız bir model. "Seasonic'ya da ASUS al geç" pek de doğru bir yaklaşım değil.
ASUS TUF GAMING-1200G 11750TL. B Tier
NzxtC1200 1200W 80+ Gold ATX 3.1 Tam Modüler Siyah Güç Kaynağı
13800 TL. 2024 Çıkışlı Güncel ATX 3.1 Versiyonu A+ Tier İncehesap satıcılı.
https://www.hepsiburada.com/nzxt-c1...am-moduler-siyah-guc-kaynagi-pm-HBC0000786WCC
Nzxt1200W C1200 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
11610 TL. ATX 3.0 yazmışlar soru cevapta 2023 Çıkışlı ATX 3.0 Versiyonu.
https://www.hepsiburada.com/nzxt-pa...r-guc-kaynagi-pm-HBC000054N6AS?magaza=NCRGAME
1ST PlayerNGDP 1200W 80+ Gold ATX 3.1/PCIE 5.1 Japon Kapasitör Full Modüler APFC 10 Yıl Garantili Siyah Güç Kaynağı
8.850TL. A Tier
TeknoKapsülSama P1200, 1200W, Black, 80+ Platinum, Cybenetics Certified, Full Modüler, Pcıe 5.1, Atx3.1, Siyah, Gamıng, Atx, Power Supply (Psu)
11230 TL A Tier
EnermaxPlatimax Iı 1200DF 1200W 80+ Platinum Pcıe 5.1 Full Modüler Atx 3.1 Güç Kaynağı (EPS1200P-NPX)
9100 TL A- Tier
Sama için de dönüş oldu hocam. Söyledikleri şey şu. ürünümüzün garantisi genellikle 2 yıldır. Ancak, bu süre markaya göre değişiklik gösterebilir. Ürünü satın aldıktan sonra garanti belgesini kontrol etmenizi öneririm. Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Bu durumda hem 10 sene garantisi olmasını istiyorum hemde kaliteli bir şey olmasını istiyorsam ya MSI alacağım A- Tier gerçi ama yada 1ST PlayerNGDP alacağım o A Tier ve 10 sene garantili. Enermax’de A- Tier ama o da muhtemelen 2 yıl garantili onu alacağıma MSI alırım daha iyi fiyat farkına rağmen garantisi var ki bence bu durumda NGDP daha mantıklı onu alayım mı ne dersiniz?
Sama P1200 için de önce 2 sene demişler. Sonra Ürünümüz, 10 yıl garanti süresi ile gelmektedir. Bu, ürünün kalitesinin ve dayanıklılığının bir göstergesidir. Garanti süresi boyunca, ürünle ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda destek alabilirsiniz. Ancak, garanti koşulları ve kapsamı hakkında daha fazla bilgi almak için ürünün kullanım kılavuzuna göz atmanızı öneririm. Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. demişler o da 10 sene olursa ikisi arasında kalmış oluyorum. İkisi arasında varmı önereceğiniz hocam?
Hocam Enermax 2 yıl garantiliymiş. NzxtC1200 de 2 yılmış. Bu durumda A+ alıp 2 sene garantili NzxtC1200 alacağıma tier A alıp 10 sene garantili 1ST PlayerNGDP almak daha mantıklı değil mi? Sama P1200 için depoya soracaklarmış. Muhtemelen o da 2 sene garantili.
Son düzenleme: