Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
İlk kasa toplama deneyimin ise kendin toplama. O sıvı soğutucu 2 vidalı ve işlemciye sonuna kadar vidaları sıkınca çok baskı yapıyor; anakart cpu soket pinlerini ezersin. Arkadaşım yaşadı, işlemcisi değişti garantiden şansına oda bir pini yanmıştı öyle çalıştırdığı için anakartı da 2000 liraya Am5 soketi değişti serviste kendi rehberin de sonuna kadar sık diyor garip şekilde. Risk alma, koruma braketi takınca bir şey olmuyor ama ya da çok sıkmayınca sonuna kadar işte. Ben toplardım seve seve ama çalışıyorum. İstanbul'da mısın bide o var, bunun için profesyonel işlem yapan bilgisayarcılar bulup yaptırmanı tavsiye ederim. Ya da Recep Baltaş'ın PC toplama videolarını izle hangi kablo ve hangi parça nasıl takılır anlatıyor 3-5 detaylı rehber video izlemeden bu işe girme, üzülebilirsin ilk deneyimin de çünkü ve pahalı parçalar hepsi.
Çok teşekkürler vidaları fazla sıkmamam gerektiğini hiç bilmiyordum Arctic LF3 de. Evet İstanbul'dayım. Bir arkadaşla beraber yapacağız montajı o da sıfırdan komple kasa toplamadı ama ufak tefek deneyimlerimiz var ikimizinde. Vidaları çok sıkmadan yapmam daha iyi o zaman AIO pompası oynamayana kadar sıkıp bırakmak faydalı olur diyorsunuz? Ya da Thermalright ASF-Siyah AM5 CPU Tutucu taksam işimi garantiye mi almış olurum?

Birkaç sistem toplama videosuna baksanız yeterli olur. Videoyla beraber yapabilirsiniz.
Recep Bey'in neredeyse tüm videolarını izledim. Böylelikle tabii özgüvenim de gelişti. Ezbere yapabilecek gibi hissediyorum.

Ekran kartı, CPU ve 24 pin için bunları kullanırsın. Ekstra kasa fanları için Molex veya SATA gerekebilir, onu görmeden tam bilmiyorum.

Eki Görüntüle 278255

C5 kasa videosunda Arctic LF3 montajını yaptığını bilmiyordum izledim teşekkür ederim.

@Ayhan Dönmez sizi etiketledim çünkü başka konularda AM5 Secure Frame hakkında ki görüşlerinizi okudum. ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB montajı yapacağım yeni sistemde daha önce tecrübem yok. Bu AIO montajı zormuş ve kullanma kılavuzu pompanın vidalarının tam sıkılmasını önerirken eğer çok sıkarsam işlemci üzerinde baskının artabileceği ve pinlerin zarar görebileceği konusu var. Bunu engellemek için AM5 Secure Frame almayı düşünüyorum. AM5 Secure Frame'in faydadan çok zararı mı olur sizce?

Son düzenleme:
öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Çok teşekkürler vidaları fazla sıkmamam gerektiğini hiç bilmiyordum Arctic LF3 de. Evet İstanbul'dayım. Bir arkadaşla beraber yapacağız montajı o da sıfırdan komple kasa toplamadı ama ufak tefek deneyimlerimiz var ikimizinde. Vidaları çok sıkmadan yapmam daha iyi o zaman AiO pompası oynamayana kadar sıkıp bırakmak faydalı olur diyorsunuz? Ya da Thermalright asf-siyah AM5 CPU tutucu taksam işimi garantiye mi almış olurum?

Recep Bey'in neredeyse tüm videolarını izledim. Böylelikle tabii öz güvenim de gelişti. Ezbere yapabilecek gibi hissediyorum.

C5 kasa videosunda Arctic LF3 montajını yaptığını bilmiyordum izledim teşekkür ederim.

@Ayhan Dönmez sizi etiketledim çünkü başka konularda AM5 secure frame hakkında ki görüşlerinizi okudum. Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB montajı yapacağım yeni sistemde daha önce tecrübem yok. Bu AiO montajı zormuş ve kullanma kılavuzu pompanın vidalarının tam sıkılmasını önerirken eğer çok sıkarsam işlemci üzerinde baskının artabileceği ve pinlerin zarar görebileceği konusu var. Bunu engellemek için AM5 secure frame almayı düşünüyorum. AM5 secure Frame'in faydadan çok zararı mı olur sizce?

Video'daki kadar 5-6 kere sıksan yeter her vidayı ama iade süren dolmadıysa başka AiO'da bakabilirsin kablolaması da çok karışık dediğin gibi bir kablosu daha var 2 kabloyla CPU fandan her şeyi çözüyorsun o kadar kabloya gerek kalmıyor içinden çıkıyor 2. kablosu da daha detaylı veri almak ve kontrol için çok kablolu olan. Sesli çalışıyor diyenler vardı ayrıca ve ne kadar video izlesen de ilk deneyiminde zorlanacağın şeyler olacaktır. Adı üstünde, deneyim yaptıkça kusursuzlaştığın, hata yapabildiğin bir şey. Yine de sen bilirsin, bu işi çok iyi yapan yerler var. Bir parçaya bir şey olsa arkadaşın zor durumda kalacak, sorumluluk ona da yüklenir. O da hiç yapmamış sonuçta çok pahalı parçalar ama bir esnafta, kurumsal bir yerde bu sıkıntıyı yaşamadan karşılatırsın rahatça. AM5 braket Intel gibi CPU ısısını düşürmeye yardımcı olmuyor çok AM5 de ama CPU soketine gelen baskıyı engelliyor işte alabilirsin sana kalmış Amazon'da var uygun fiyata.

LİNK

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez sizi etiketledim çünkü başka konularda AM5 Secure Frame hakkında ki görüşlerinizi okudum. ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB montajı yapacağım yeni sistemde daha önce tecrübem yok. Bu AIO montajı zormuş ve kullanma kılavuzu pompanın vidalarının tam sıkılmasını önerirken eğer çok sıkarsam işlemci üzerinde baskının artabileceği ve pinlerin zarar görebileceği konusu var. Bunu engellemek için AM5 Secure Frame almayı düşünüyorum. AM5 Secure Frame'in faydadan çok zararı mı olur sizce?

Bence Frame bulaşmayın, tekte başarması zor. Sonrasında sök tak gerekebilir. Sebebi ise aralıklı donma, memory train hataları ve boot failure sebebiyet verebilmesi. Frame ve Pump montajda baskı çok fazla olmamalı. Arctic montajı zor, kasa el verişliyse Pump ters montaj en iyi sonucu veriyor.

Bence Frame bulaşmayın, tekte başarması zor. Sonrasında sök tak gerekebilir. Sebebi ise aralıklı donma, memory train hataları ve boot failure sebebiyet verebilmesi. Frame ve Pump montajda baskı çok fazla olmamalı. Arctic montajı zor, kasa el verişliyse Pump ters montaj en iyi sonucu veriyor.
Hocam, Artic niye 2 vida kullanıyor işlemci montajı için? Normalde birçok üretici 4 vida kullanır.

Hocam, Artic niye 2 vida kullanıyor işlemci montajı için? Normalde birçok üretici 4 vida kullanır.

Mühendislik ve üretim hatası, başka açıklaması yok. YT yorumlardan da anlaşılıyor. Pump ters montaj ile daha iyi sonuç vermemeliydi normalde, Offset ile alakalı ve Hotspot.

geri dönüş sağladığınız için teşekkür ederim.
Video'daki kadar 5-6 kere sıksan yeter her vidayı ama iade süren dolmadıysa başka AiO'da bakabilirsin kablolaması da çok karışık dediğin gibi bir kablosu daha var 2 kabloyla CPU fandan her şeyi çözüyorsun o kadar kabloya gerek kalmıyor içinden çıkıyor 2. kablosu da daha detaylı veri almak ve kontrol için çok kablolu olan. Sesli çalışıyor diyenler vardı ayrıca ve ne kadar video izlesen de ilk deneyiminde zorlanacağın şeyler olacaktır. Adı üstünde, deneyim yaptıkça kusursuzlaştığın, hata yapabildiğin bir şey. Yine de sen bilirsin, bu işi çok iyi yapan yerler var. Bir parçaya bir şey olsa arkadaşın zor durumda kalacak, sorumluluk ona da yüklenir. O da hiç yapmamış sonuçta çok pahalı parçalar ama bir esnafta, kurumsal bir yerde bu sıkıntıyı yaşamadan karşılatırsın rahatça. AM5 braket Intel gibi CPU ısısını düşürmeye yardımcı olmuyor çok AM5 de ama CPU soketine gelen baskıyı engelliyor işte alabilirsin sana kalmış Amazon'da var uygun fiyata.

LİNK

Şu an Arctic LF3 360 Pro almış bulunmaktayım. Montajı için araştırma yaptığımda braket vidalarını tam sıkmadan önce pompa vidalarını sıkıp sonra braketi vidalarını tamamen sıkarak rahat oturttuklarını söylemişler böyle deneyeceğim büyük ihtimalle. Yine de bu Arctic konusu kafamı karıştırdı açmadan iade edip CORSAIR Nautilus 360 RS ARGB (veya başka AIO öneriniz varsa) almam daha mı iyi olur? Yoksa o kadar da fark etmez değmez mi? Ben normal bir kullanıcıyım ağır işlemler, render vs yapmayacağım. Oyun oynarım, 2 monitör kullanıp bir yandan yayın izleyebilirim falan o kadar.

Şu an Arctic LF3 360 Pro almış bulunmaktayım. Montajı için araştırma yaptığımda braket vidalarını tam sıkmadan önce pompa vidalarını sıkıp sonra braketi vidalarını tamamen sıkarak rahat oturttuklarını söylemişler böyle deneyeceğim büyük ihtimalle. Yine de bu Arctic konusu kafamı karıştırdı açmadan iade edip CORSAIR Nautilus 360 RS ARGB (veya başka AIO öneriniz varsa) almam daha mı iyi olur? Yoksa o kadar da fark etmez değmez mi? Ben normal bir kullanıcıyım ağır işlemler, render vs yapmayacağım. Oyun oynarım, 2 monitör kullanıp bir yandan yayın izleyebilirim falan o kadar.
Ben, Corsair Nautalius 360 RS alırdım şahsen.

İade etmene gerek yok, @demjr yardımcı olur. Onda da var. All-in-One kablo kullanma, bağlantıları ayrı soketlere yap.

Ben, Corsair Nautalius 360 RS alırdım şahsen.

Normal kullanıcıya çok dert değil, sıcaklarını incelersin.