Boromir

Uzman
Sistem:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • ROG STRIX X870-F Gaming Wi-Fi
  • ASUS ROG STRIX 1200W
  • XPG LANCER 64 GB 6400 MHz
  • Samsung 990 PRO ve Samsung 990 PRO Heatsink
  • ROG Hyperion kasa
  • ASUS ROG STRIX 5090
Arkadaslar sistem bu. Aslan gibi calisiyordu. Aylarca sikinti yoktu. Simdi, PC acik mesela bir anda ekranlar siyah oluyor. DC sesi geliyor ve benim de bir muddet duyuluyor, sonra benim sesim gidiyor, arkadaslarinkini duyuyorum. PC acik hala. Bir muddet sonra restart atiyor. Genel olarak asiri baydi. Full satip bir daha PC almamayi dusunuyorum. Ne yapsam, bilemedim. Garantiye yollamak istiyorum ekran kartini. Bunu yasayan, eden var mi?

Son düzenleme:
Sistem:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • ASUS ROG STRIX 1200W
  • ROG Hyperion kasa
Arkadaslar sistem bu. Aslan gibi calisiyordu. Aylarca sikinti yoktu. Simdi, PC acik mesela bir anda ekranlar siyah oluyor. DC sesi geliyor ve benim de bir muddet duyuluyor, sonra benim sesim gidiyor, arkadaslarinkini duyuyorum. PC acik hala. Bir muddet sonra restart atiyor. Genel olarak asiri baydi. Full satip bir daha PC almamayi dusunuyorum. Ne yapsam, bilemedim. Garantiye yollamak istiyorum ekran kartini. Bunu yasayan, eden var mi?
Hocam sistem parçalarını tek tek test ettiniz mi? Windows dosyalarında sorun olmuş olabilir format attınız mı? Önce adım adım buradan destek alarak çözümleri deneyin sonra karara varalım.

PSU arızalı olabilir, RAM kaynaklı olabilir. Sadece ekran kartı kaynaklı bir sorun olmayabilir.

Sistem:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • ASUS ROG STRIX 1200W
  • ROG Hyperion kasa
RAM kaynaklı olabiliyor, ya da GPU'nun kendisiyle alakalı olabiliyor. BIOS güncelledin mi yeni cıkan sürüme, drive linki bırakıyorum:

@Boromir Güncelledikten sonra EXPO açacağın vakit 6400 frekansı 6000 çek, öyle dene, ince ayar çekmek gerekiyor bir tık haberin olsun. RAM'lerin linkini atar mısın hangi marka model, ZenTimings indirip SS atabiliyorsan o da olur.

BIOS güncellemeden önce default save&exit yaptıktan sonra EZ Flash Tool üzerinden güncelle Tools kısmındaki.

EXPO açık iken güncelleme.

GPU'nun ne olduğunu bahsetmemişsin bu arada, en önemli parça o burada aslında :D Başlıkta yazıyormuş gerçi, marka-model ekstra belirtirsen iyi olur, RAM+GPU

Hocam sistem parçalarını tek tek test ettiniz mi? Windows dosyalarında sorun olmuş olabilir format attınız mı? Önce adım adım buradan destek alarak çözümleri deneyin sonra karara varalım.

PSU arızalı olabilir, RAM kaynaklı olabilir. Sadece ekran kartı kaynaklı bir sorun olmayabilir.
sfc /scannow. Memtest yaptim. Bir sikinti yok. Bende bilmiyorum bir DDU ile tekrardan yukleyecegim. Birde OCCT midir nedir, onu indirip test edeyim.

Simdi guvenli modda acip DDU ile tekrar yukluyecegim.

Son düzenleyen: Moderatör:
sfc /scannow. Memtest yaptim. Bir sikinti yok. Bende bilmiyorum bir DDU ile tekrardan yukleyecegim. Birde OCCT midir nedir, onu indirip test edeyim.

Simdi guvenli modda acip DDU ile tekrar yukluyecegim.
BIOS güncelle bence ilk etapta, bir de 6400 2:1 modda açıyorsundur. 4K'da olduğundan kurtarıyor senin sistem aslında, 6400 2:1 mod çöp normalde.

GPU+RAM kaynaklı bir sorundur bu genelde, yazılımsal donanımsal olabilir ayrı bakmak lazım. Drive linkini paylastım ona bir güncelle, sonra 6000 1:1 mod dene UCLK=MCLK FCLK=2000 Dual Rank'ta 6400 açamazsın o anakart ile.

Ah şu AMD... bize güçsüz kassız şu işlemcileri kullandırtan Intel'e yazıklar olsun. 9800X3D maalesef kas gücü yok. Ben de dünyada ki YouTube FPS ve karşılaştırma videolarını izleyerek gittim aldımi, hiç memnun değilim dalgalanan bir FPS. 9800X3D hayal kırıklığı.

Ah şu AMD... Bize güçsüz kassız şu işlemcileri kullandırtan Intel'e yazıklar olsun. 9800X3D maalesef kas gücü yok. Ben de dünyada ki YouTube FPS ve karşılaştırma videolarını izleyerek gittim aldımi, hiç memnun değilim dalgalanan bir FPS. 9800X3D hayal kırıklığı.

Buradaki sorun işlemci gibi gözükmüyor ama dediğiniz biraz doğru. 9800X3D 7800X3D ye göre daha sorun çıkarıyor insanların sistemlerinde. Sanırım en iyi, en stabil ve en güvenilir saf oyun işlemcisi halen daha 7800X3D.

Dun DDU ile sifirdan driveri yukledim. Simdi PC'yi actim. Furmark actim. Kapandi hemen hemde.
O halde sende de 5090 sorunsalı mı başladı, sök tak yap gpu-psu tarafını kabloları ve slota tekrar oturt @Boromir

Nasıl ki AMD tarafında wattman varsa Nvidia tarafında da nvdklm.sys error var, mevzu aynı.