R7 9800X3D & RTX 5090 sistem "nvlddmkm.sys" hatası veriyor ve donuyor

Boromir

Uzman
Sistem:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • ROG STRIX X870-F Gaming Wi-Fi
  • ASUS ROG STRIX 1200W
  • XPG LANCER 64 GB 6400 MHz
  • Samsung 990 PRO ve Samsung 990 PRO Heatsink
  • ROG Hyperion kasa
  • ASUS ROG STRIX 5090
Arkadaslar sistem bu. Aslan gibi calisiyordu. Aylarca sikinti yoktu. Simdi, PC acik mesela bir anda ekranlar siyah oluyor. DC sesi geliyor ve benim de bir muddet duyuluyor, sonra benim sesim gidiyor, arkadaslarinkini duyuyorum. PC acik hala. Bir muddet sonra restart atiyor. Genel olarak asiri baydi. Full satip bir daha PC almamayi dusunuyorum. Ne yapsam, bilemedim. Garantiye yollamak istiyorum ekran kartini. Bunu yasayan, eden var mi?

Son düzenleme:
O halde sende de 5090 sorunsalı mı başladı, sök tak yap GPU-PSU tarafını kabloları ve slota tekrar oturt @Boromir

Nasıl ki AMD tarafında WattMan varsa NVIDIA tarafında da nvdklm.sys error var, mevzu aynı.

Selam kusura bakmayin donemedim. GPU garantiye verdim ertesi gun aradilar. Iste GPU'nun PCI-e tarafinda cok hafif hasar varmis ama oyle bir hasar degil yani bozulma gibi bir şey degil. Takip cikarmaktan herhalde. Neyse GPU BIOS'unu guncellemisler.

Yazilan test islemleri soyle: Ekran kartinin on gorsel kontrolleri sirasinda PCI-e slotunda ufak ufak hasarlar gorulmustur. Ekran kartinin P / Q mod BIOSlari guncellenmistir. AMD ve INTEL sistemler ekran kartinin tum portlarindan goruntu alinmistir. 10 defa olacak sekilde reboot testi yapildi ve kararli goruntu verdi. FURMARK, 3DMARK, Valley, Heaven, Superposition ve OCCT testlerinden gecirilmistir. Isi degerleri ve FPS performansi ve ses seviyeleri normaldir. Stabilite icin 2 saat boyunce 4K ultra ayarlarda CS2 ve Valorant oynanmis ve donma cokme grafiksel hata olmamistir. Ayrica Gunluk kullanim senaryolarinda test edilmis ve dolasim testleri yapilmistir.
Şu an icin Allah'ima bın sukur bir sorun yok.

O halde sende de 5090 sorunsalı mı başladı, sök tak yap GPU-PSU tarafını kabloları ve slota tekrar oturt @Boromir

Nasıl ki AMD tarafında WattMan varsa NVIDIA tarafında da nvdklm.sys error var, mevzu aynı.

Selam kusura bakmayin donemedim. GPU garantiye verdim ertesi gun aradilar. Iste GPU'nun PCI-e tarafinda cok hafif hasar varmis ama oyle bir hasar degil yani bozulma gibi bir şey degil. Takip cikarmaktan herhalde. Neyse GPU BIOS'unu guncellemisler.

Yazilan test islemleri soyle: Ekran kartinin on gorsel kontrolleri sirasinda PCI-e slotunda ufak ufak hasarlar gorulmustur. Ekran kartinin P / Q mod BIOSlari guncellenmistir. AMD ve INTEL sistemler ekran kartinin tum portlarindan goruntu alinmistir. 10 defa olacak sekilde reboot testi yapildi ve kararli goruntu verdi. FURMARK, 3DMARK, Valley, Heaven, Superposition ve OCCT testlerinden gecirilmistir. Isi degerleri ve FPS performansi ve ses seviyeleri normaldir. Stabilite icin 2 saat boyunce 4K ultra ayarlarda CS2 ve Valorant oynanmis ve donma cokme grafiksel hata olmamistir. Ayrica Gunluk kullanim senaryolarinda test edilmis ve dolasim testleri yapilmistir.

Şu an icin Allah'ima bın sukur bir sorun yok.

Servis test için CS2 falan mı oynuyor? Bu normal midir? Bilmediğimden soruyorum.

Servis test için CS2 falan mı oynuyor? B

Servis test için CS2 falan mı oynuyor? Bu normal midir? Bilmediğimden soruyorum.

Servis test için CS2 falan mı oynuyor? B
Hocam simdi gordum. Iste test amacli her senaryoda deniyorlar. Asus'un kendi verdigi test sistemleride varmis hepsini yapiyorlarmis. Genel sorun GPU BIOS updateini oldugunu ogrendik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…