Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2O

Üyecik
Bilgisayarıma dün kavuştum. Gigabyte X870 eagle WI-FI7 anakart ve R7 9800X3D işlemcili güzel bir bilgisayarım var. Ekran kartım eski, Radeon RX 580. Amacım BIOS'a bağlanıp onboard ekran kartını iptal edip, işlemi sadece harici ekran kartı ile sağlamak. Harici ekran kartı ile BIOS'tan görüntü alamıyorum. Windows ekranım harici ekran kartı ile geliyor, ondan bir sıkıntı yok. BIOS'a bağlanıp entegre ekran kartını kapattığımda ise hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. BIOS sıfırlamam gerekiyor. BIOS'u güncelledim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İyi günler.

Onboard u atmışım.Buyrun harici olan bu..
1740579827523.webp

Görüntü kablosunu harici ekran kartına taktınız mı?
Şu an harici ile görüntü alıyorum zaten.Windows tarafında sıkıntı yok.

Aygıt yöneticisinde ekran kartını görüyor musun?
Tabii gözüküyor.

Aslında şöyle ki entegre ekran kartını kapatıp önceliği hariciye vermek istiyorum. Fakat başaramıyorum. Performans açısından bana sıkıntı yaratmayacaksa bir kere ayar çekip bir daha BIOS'a girmeyeceğim.

Görüntü kablosunu harici ekran kartına taktıysanız sistem zaten harici ekran kartını kullanır. Dahili GPU'yu BIOS'tan devre dışı bırakabilirsiniz.

Büyük ihtimal ekran kartı VBIOS eski olduğu için CSM açarak sorun çözüldü. Techpowerup'ta güncel UEFI destekli VBIOS varsa eğer, VBIOS güncellemesi yaparak CSM mod kapalı olsa da görüntü alabilmelisiniz. CSM mod açıklen Secure Boot açılmıyor diye biliyorum. Bu da bazı oyunlarda sorun çıkarabilir.