Hocam Tachy diyorsun o halde? Asıl amacım DDR5 sisteme geçip uzun süre hem yeni teknolojileri en üst düzeyde kullanacak şekilde sistemi güncellemek, mümkün mertebe aynı şekilde oyunlarda da stabil, sorunsuz ve en yüksek performansı elde edebilecek bir sistem haline getirmek.
Yani şu anki durum;
Sistemim;
Sapphire Nitro 7700 XT, Ryzen 5900X, MSI X570 Tomahawk Wi-Fi, Corsair RMx 750W, Corsair 2x16 GB CL16 DDR4 3600 MHz RGB, Phanteks P500A DRGB ve 980 Pro 1 TB mevcut.
Hepsiburada üzerinden 10 taksitle 9800x3D ve 12 taksitle Sapphire Pulse 9070 XT satın aldım.
Hazır güncelleme yaparken almışken en üst anakartlardan alıp aynı şekilde RAM konusunda da öyle yapacaktım fakat fiyatlar aşırı uçmuş. En azından taksitli bir şekilde onu da 32 veya 64 olarak güncellersem 4-5 sene ancak ekran kartı güncellerim diye düşünüyorum.
Sırasıyla monitör, SSD, kasa ve PSU olarak güncellemeyi tamamlamayı düşünüyorum.
Anakart konusunda hiç bir özellikten mahrum kalmak istemiyorum. En stabil, performanslı ve sorunsuz model olsun ki gerek oyun gerek yazılım gerek normal kullanımda en üst seviyede performansı alabileyim ve uzun süre güncellemeye gerek kalmadan sistemi rahatlıkla kullanabileyim. O sebeple en üst segment olsun istiyorum. Belki çok daha altı da yeterli olabilir. Onu sen daha iyi bilirsin. Fakat tam olarak istediğim şey uzun ömürlü olması olduğundan en iyisini alıp kafamın rahat olması.
RAM konusuna gelince
@Eagles hocamın attığı linkte bir çok RAM mevcut. Hynix Die-A çipe sahip bir RAM olması için senin de söylediğin 7200 MT/s olan A diyor KLEVV Cras V modelini mi almak lazım illaki? Yoksa diğer modellerden de bakılabilir mi? Marka olarak başka markaya bakmaya gerek var mı?
@Ayhan Dönmez @LH44