Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Pardon linkte EG yazınca kafam gold modellerine gittiLink, platinyum modele ait.
Son düzenleme:
Pardon linkte EG yazınca kafam gold modellerine gittiLink, platinyum modele ait.
Bilgi için çok teşekkürler hocam. Resimleri noktaları ve soğutma bloğu üzerindeki çizikleri çokta aşırı problem etmeye gerek yok gibi. Bir video buldum. 6:40 saniyesinde adam kutu açılış sonrasında anakartı gösterirken benim aynı 3 noktada adamın anakartta da beyaz noktalar mevcut. Ek olarak main PCI-E slotunun sağ kilidi açıktı. Çok büyük bir problem teşkil etmez bence. Çünkü detaylıca kontrol ettiğimde herhangi bir falso göremedim. Sadece kutu içerikleri bu altta paylaştığım videoda adam kutuyu açınca direkt anakart çıkıyor. Diğer ek parçalar ve aksesuarlar en altta. Bende kutu açtığımda ilk o ek bir karton kağıt altında birkaç aksesuar altında anakart en altında kablolar ve diğer parçalara vardı.Lian Li'nin gold modelleri iyi değil.
Beyaz kısımlar normaldir. Bazı şeyler fabrikada kontrol edilip, düzgün çalıştığını belli etmek için üstüne iz konuluyor.
Bilgi için çok teşekkürler hocam. Yarın bakayım eğer denk gelirse çekerim hemen 1000 W.1000W versiyonu Gaming Gecesi'nde 10-11.000TL civarına düşüyor. İsterseniz bekleyin derim bir süre.
Hocam bilgi ve tavsiyeler için çok teşekkürler. NZXT C1000 ATX 3.1 veya CORSAIR HX1500i 1500W ATX 3.1&PCIe 5.1 80Plus Platinum diyorsun. O halde Lian Li Edge 1000W Platinum elemek gerekecek. Bu modeli de beğenmiştim aslında. Anakarttaki USB slotlarının yetmeme ihtimalini düşünerek adamlar PSU üstünde ek 4-5 USB slotu koymuşlar. Neyse önemli olan benim için verilen paraya karşılık en Top-Tier PSU almak. Diğer parçalarla ilgili fikirlerini de alabilirsem sevinirim.NZXT C1000 ATX 3.1 tavsiye edeceğim ama beyazını bulmak zor Türkiye'de. Stokları tükenmiş durumda. 1000W bile fazla o sisteme aslında. İyi bir 750W bile gayet iyi iş görür. 850W gayet tatminkar olur. 1000W geleceğe yatırım senin için. Eğer renk takıntın yok ise C1000 siyah ATX 3.1 veya Corsair HX1500i diyorum ben. C1000 versiyonun siyah rengi de stok kalmamış malesef.
Hocam tekrar detaylıca kontrol ettim. Anakartın bulunduğu poşedin ve içinden çıkan parçaların resmini atmıştım yukarıya. Resimde poşedin ağzı gözükmesi gerekiyor poşedin tam ortasından 1 cm kalınlığında normal para bantı gibi bir bantla kapalıydı.@kojirohyuga1905 Vida deliklerine ve jelatinlerine bak, kullanıldığına dair bir iz var mı, bir de bu anakartın içinde bulunduğu poşette etiket var mıydı seal yani, bir etiket oluyor bu statik poşette, dümdüz açtın mı poşeti yoksa etiketi söktün mü? Dediğim gibi m.2 yuvalarına falan bir bak, jelatinler duruyor mu daha önce kullanıldığına dair bir iz var mı, onu en iyi sen anlarsın. O kısımdaki çizik ve çip üstündeki beyaz leke, fabrikasyon olabilir dert değil. Belki biri bu kartı alıp iade etti bu defolar yüzünden, o da olabilir tabi. Biri iade etmeyene kadar bu kart dönmeye devam edecek böyle. Statik poşette bant var mıydı yok muydu o önemli.
Tercihler doğru problem yok, kasa olarak da devasa farklar göremezsin dediğin modeller arasında, 10K bandındaki civarındaki her kasa ihtiyaçlarını karşılayacaktır, hiçbiri boş kasa olmaz genelde, zaten ufak bir göz atmayla anlarsın. 360 radyatör desteği yeterli, 420 aşırıya kaçıyor zaten. 360 soğutamadığı işlemci yok, İntel'in sorunlu 13. 14. nesli hariç.
1000w tercih etmeye çalış, bütçe varsa 1000 alınması iyi olur.
Dostlar konuyu açtığımda zaten kendim 9800X3D ve Sapphire Pulse 9070 XT satın almıştım. Sizlerle fikir alışverişi sonucu 2 hafta önce Gigabyte Tachyon anakartı da almıştım. Gerek yoğunluk, fiyatların oynaklığı ve biraz da kararsızlık sonucu sistemin diğer parçalarına bir türlü karar verememiştim.
RAM olarak @Ayhan Dönmez hocamın önerdiği RAM modeli bütün modeller içerisinden en beğendiğim ve işimi en görecek model olsa da maalesef 18.199 TL fiyat üzerinden 10.000 TL zamlandığından satın almadım.
Az önce indirimden 13.200 TL fiyata 2X16 RAM;
SSD olarakta 2 TB Heatsink 9000 TL;
Satın aldım.
Geriye PSU, CPU Cooler ve kasa kaldı. PSU olarak her ne kadar Lian Li modelini çok beğensem de, kalite olarak NZXT C1200 2024 versiyon genel hatlarıyla kalite ve verimlilik olarak daha yüksek olduğu için siyah renk olsa da onu almak istiyorum. Zaten RAM olarak fiyatların oynaklığından beyaz RAM alamadım. O sebeple biraz siyah beyaz karışık bir sistem olacak gibi gözüküyorEkran kartı siyah, RAM siyah, anakart beyaz geriye kasa, güç kaynağı ve işlemci soğutucu kaldı. CPU ve SSD saymadım haliyle. Benim için en önemlisi kalitenin en üst seviye olduğu ve çok uzun zaman upgrade ihtiyacı duymayacağım en üst seviye sistemlerden birini dizmek olduğu için siyah beyaz da önemli değil artık. Ekran kartını zaten her türlü upgrade edeceğim için onu bir sonrakinde beyaz da alabilirim sorun yok ondan yana.
PSU düşündüklerim;
Birinci olarak net bunu düşünüyorum. Fakat yine de son fikir alışverişini yapıp komple sistemi bugün tamamlamayı düşünüyorum. Artık indirimler de kalkacak çünkü.
1300 olaran bunlar var. Fakat bu kadarına gerek yok sanıırım. Havaya da saçmayalım.
CPU Cooler olarak TL modeli diğerlerinden hava akışı olarak çok daha iyi gözüküyor.
![]()
Lian Li Hydro-Shift II LCD-C 360TL Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu 2000-2500 RPM RPM
Lian Li Hydro-Shift II, 2000-2500 RPM pompa hızı ve 3 fanlı yapı ile güçlü soğutma performansı sunar. Detayları inceleyin.www.incehesap.com
Bunlar da var.
![]()
Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2P36W.01) - incehesap.com
Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2P36W.01) fiyatını ve özelliklerini görmek için hemen incehesap.com'u tıklawww.incehesap.com
Kasa olarakta;
![]()
Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Beyaz Mid-Tower E-ATX Oyuncu (Gaming) Kasa (G99.O11DERGBW.00) - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
![]()
Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Siyah Mid-Tower E-ATX Oyuncu (Gaming) Kasa (G99.O11DERGBX.00) - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Genel olarak durum bu. Kasa olarak H9 Flow falan da var. Ya da Amazon sitesindeki indirimlerden bazı arkadaşlar bu modeli tercih etmiş. Malzeme kalitesinin çok iyi olduğundan bahsetmişler. Fakat büyüklük ve hava akışı olarak ne kadar iş görür pekte emin olmadığımdan sadece fikir olsun diye aşağıya bırakıyorum.
Bazı modeller daha vardı. Fakat siz zaten illaki onları da bildiğinizden konuyu çokta karıştırmaya gerek yok. Zaten sabah RAM ve SSD de aldığımdan son parçalar kaldı artık.
Bir de halletmem gereken monitör problemi var. Özellikle monitör ile ilgili detaylı fikir ve tavsiyelerinizi rica edeceğim. Fiyat önemli değil. Monitör ihtiyacım en üst seviyede. Bu yeni çıkan panellerden olabilirse iyi olur tabii ki de. Mesaj biraz uzun oldu haliyle biraz karışmışta olabilir. Maalesef zaman kalmadığı için bir tık detaylı yazmak durumda kaldım kusura bakmayın.
@LH44 @Eagles @Yusuf7878
@kojirohyuga1905 2 TB 990 Pro iyi güzel ama Tachy'de heatsink'e ihtiyacın yok, heatsink olmayan versiyonunu al bence iade edip, aksi taktirde estetiği bozacak beyaz kartın.SSD olarakta 2 TB Heatsink 9000 TL;
https://www.hepsiburada.com/samsung...-v9p2t0cw-p-HBCV00004HWBGV?magaza=Hepsiburada
@kojirohyuga1905 2 TB 990 Pro iyi güzel ama Tachy'de heatsink'e ihtiyacın yok, heatsink olmayan versiyonunu al bence iade edip, aksi taktirde estetiği bozacak beyaz kartın.
@kojirohyuga1905 LianLi olanlar sana önerilenler Platinum ve iç bileşen kalitesi nedeniyle önerildi, yine aynı mantıkta NZXT o modeli uygun, alabilirsin tabi. Tek eksiği Gold olması, yine bileşen kalitesi ve diğer özellikleri olarak iyi bir model.
@kojirohyuga1905 Monitor için ayrı konu açman lazım, daha kalifiye arkadaşlar var monitör spesifik üzerine çalışan, onlar daha iyi yönlendirecektir. Bütçe yüksek ise ama OLED tercih etmen iyi olur 30-35-40K bandını düşünüyorsan.
1440p 360 Hz civarı OLED, QD ya da WOLED tercihi sana kalmış, bir de Glossy ya da Mat panel, konu açarken bunları özellikle belirt, ona göre tercih sunacaklardır, hepsinin artısı eksisi mevcut.
@kojirohyuga1905 2 TB 990 Pro heatsink'li versiyonunu iade et, heatsink sökmen lazım, garanti dışı kalıyor ki sen zaten sökeyim derken başka zararlar verme ihtimalin de mümkün. Anakartta M.2 heatsink olmayanlar için ekstra üretilmiş bir model o, ya da PS5 gibi cihazlar için.
4 TB alıp M.2_1 slotuna takardım, zaten DRAM'li SSD, Windows+gaming ile yoluma devam ederdim, 1 TB+ 2 TB vesaire kullanmayı hiç haz etmem, tek 4 TB en iyisi olur. @kojirohyuga1905 PCIe Lane kısıyor, x16 slotu x8 kısıyor Giga+ASUS çünkü, buna hiç gerek yok, bir zararı var mı, gözle görebileceğin genelde hayır ama üst düzey sistemlerde de hattı kıstırmanın anlamı yok, tek 4 TB al, kafan rahat olsun.Hepsiburada Premium var bende hocam. Ondan mıdır nedir bilmiyorum sanırım ürün elime ulaşmadan direkt iade yapılmıyor. Şimdi denedim fakat sebep seçeneklerini seçip ilerleyemiyorum. Aslında siparişi vereli 1.5 saat falan oldu. Ben aslında hata yaptım. 2 adet 16 GB RAM ve SSD birlikte tek bir sipariş yaptım. Tek tek verseydim Premium var diye hem indirim almış olacak her sipariş başına. Hem de ayrı tek sipariş olduğundan belki direkt iade yapabilirdim. Şimdi 3 ürün de tek siparişte olduğundan SSD seçip iade yapmaya çalışıyorum. Her neyse gelir elime öyle iade ederim sorun çıkaracak halleri yok herhaldeGPU ve CPU bunlardan almıştım zaten. Bir tek Tachyon Amazon üzerinden almıştım. Hatta ben bu SSD direkt PS5 takayım gitsin. Her ne kadar verdiğin fikir beni iadesiz çözüme ulaştırsa da ek masrafa yol açtı
)) 4 TB almaya gerek var mı sence dostum? Duruma göre hareket edeceğim. Sabahtan beri 2 TB mi alsam 4 TB mi onu düşündüğümden siparişi erken saatlerde veremedim. Zaten şu an Vatan indirimleri var. SSD en uygun Vatan da sanırım. SSD olarak yine 990 PRO düşünüyorum. Fakat 2 TB mi 4 TB mi karar veremedim.
2 TB olarak Amazon en uygun bu var.
2 TB şu da var fakat hem hızlar düşük hem de Heatsink var. Yoksa fiyat gayet iyi gibi indirim sebebiyle.
KIOXIA 2TB Exceria Heatsink Serisi NVMe M.2 SSD (6200MB Okuma / 4900MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
KIOXIA 2TB Exceria Heatsink Serisi NVMe M.2 SSD (6200MB Okuma / 4900MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
2 TB 990 Pro bu var.
4 TB olaraksa direkt çekeceğim model;
Ya da bu var.
4 TB alıp M.2_1 slotuna takardım, zaten DRAM'li SSD, Windows+gaming ile yoluma devam ederdim, 1 TB+ 2 TB vesaire kullanmayı hiç haz etmem, tek 4 TB en iyisi olur. @kojirohyuga1905 PCIe Lane kısıyor, x16 slotu x8 kısıyor Giga+ASUS çünkü, buna hiç gerek yok, bir zararı var mı, gözle görebileceğin genelde hayır ama üst düzey sistemlerde de hattı kıstırmanın anlamı yok, tek 4 TB al, kafan rahat olsun.