@kojirohyuga1905, G81SF öğrenci indirimiyle bayağı iyi fiyata düşüyor.
Screenshot_20251128_162325_Samsung Shop.webp
27" versiyonu yeni nesil panele sahip.
@BerkayZ87 müsaitse daha iyi öneriler yapar.

@kojirohyuga1905, strimer kitlerinden bahsediyorsunuz, Lian li'nin.
Yani onlara o ladar para vermenin bir mantığı bence yok.
Bana göre gereksiz pahalılar.

Wraith, Asiahorse'un sleeved kablolarını satıyor. Onlara bakabilirsiniz.
Lian Li gibi tamamen ARGB değiller, bu bilgiyi geçmiş olayım.

@kojirohyuga1905,
Siyah AIO: https://share.google/rAZK9gksLnIdcIN4M

Beyaz AIO: https://share.google/W8UDGreUwhn30fH61

Kasa olarak tercihiniz nasıldı? Kusura bakmayın yoğunluktan unuttum tamamen.

Son düzenleme:
@kojirohyuga1905, G81SF öğrenci indirimiyle bayağı iyi fiyata düşüyor.
Eki Görüntüle 205988
27" versiyonu yeni nesil panele sahip.
@BerkayZ87 müsaitse daha iyi öneriler yapar.

@kojirohyuga1905, strimer kitlerinden bahsediyorsunuz, Lian li'nin.
Yani onlara o ladar para vermenin bir mantığı bence yok.
Bana göre gereksiz pahalılar.

Wraith, Asiahorse'un sleeved kablolarını satıyor. Onlara bakabilirsiniz.
Lian Li gibi tamamen ARGB değiller, bu bilgiyi geçmiş olayım.

@kojirohyuga1905,
Siyah AIO: https://share.google/rAZK9gksLnIdcIN4M

Beyaz AIO: https://share.google/W8UDGreUwhn30fH61

Kasa olarak tercihiniz nasıldı? Kusura bakmayın yoğunluktan unuttum tamamen.

Rica ederim dostum ne demek. Ben normalde P600S ve P500A DRGB tarzı kasaları seviyorum. Şu anki sistemimde de P500A DRGB mevcut. 3.5 sene önce 1950 TL fiyata almıştım. P600S o zaman sanırım 3000 TL idi. O yüzden onu tercih etmemiştim. Her ne kadar sonradan pişman olsam da P500A DRGB kasamdan her zaman memnun kaldım. Çokta sağlam bir kasa.

Benim için önemli olan böyle bir sistem kuruyor ve hiç bir masraftan kaçmıyorken vereceğim fiyata göre alabileceğim en iyi kasayı almak. Parçalarda bütçe belirlemedim. Fakat değerini haketmeyecek ve bariz kazık yemeyeceğim şekilde en iyi kasayı alıp uzun süre ekran kartı ve RAM harici takviye yapmadan en yüksek performans ve stabil olmasını istiyorum. Asıl düşündüğüm aslında sizlerin de ilk başta önerdiği Lian Li Dynamic O11 Evo RGB ve aynısının XL modeli, H6, H7 ve H9 Flow veya MONTECH King 95 PRO modeli olabilir. Bunların dışında yine üst segmentlerden benim Phanteks P500A DRGB tarzı olarak Lian Li Lancool III ARGB modeli var. Corsair 3500X ve 6500X modelleri ile birlikte Asus TUF GT502 Horizon ve MSI markasının bazı modelleri var fakat MSI kasalarla ilgili pek bilgim yok. MSI MAG PANO 100R PZ modeli ve Gungnir 300R modelleri var sanırım. Phanteks olarak ise NV7 var fakat NV9 MK2 bulamıyorum.

İşlemci soğutucu olarak;

Sence bu model için bu fiyat farkına değer mi?

Bu modelin hava akışı CFM olarak çok daha yüksek diye bakmıştım. Tabii ki aralarında ciddi fiyat farkı var fakat bir de ekran var sanırım.

Monitör konusunda da farklı modele gerek var mı yok mu diye bir arkadaş demiştin müsait değil sanırım o da dönmemiş.

Rica ederim dostum ne demek. Ben normalde P600S ve P500A DRGB tarzı kasaları seviyorum. Şu anki sistemimde de P500A DRGB mevcut. 3.5 sene önce 1950 TL fiyata almıştım. P600S o zaman sanırım 3000 TL idi. O yüzden onu tercih etmemiştim. Her ne kadar sonradan pişman olsam da P500A DRGB kasamdan her zaman memnun kaldım. Çokta sağlam bir kasa.

Benim için önemli olan böyle bir sistem kuruyor ve hiç bir masraftan kaçmıyorken vereceğim fiyata göre alabileceğim en iyi kasayı almak. Parçalarda bütçe belirlemedim. Fakat değerini haketmeyecek ve bariz kazık yemeyeceğim şekilde en iyi kasayı alıp uzun süre ekran kartı ve RAM harici takviye yapmadan en yüksek performans ve stabil olmasını istiyorum. Asıl düşündüğüm aslında sizlerin de ilk başta önerdiği Lian Li Dynamic O11 Evo RGB ve aynısının XL modeli, H6, H7 ve H9 Flow veya MONTECH King 95 PRO modeli olabilir. Bunların dışında yine üst segmentlerden benim Phanteks P500A DRGB tarzı olarak Lian Li Lancool III ARGB modeli var. Corsair 3500X ve 6500X modelleri ile birlikte Asus TUF GT502 Horizon ve MSI markasının bazı modelleri var fakat MSI kasalarla ilgili pek bilgim yok. MSI MAG PANO 100R PZ modeli ve Gungnir 300R modelleri var sanırım. Phanteks olarak ise NV7 var fakat NV9 MK2 bulamıyorum.

İşlemci soğutucu olarak;

Sence bu model için bu fiyat farkına değer mi?

Bu modelin hava akışı CFM olarak çok daha yüksek diye bakmıştım. Tabii ki aralarında ciddi fiyat farkı var fakat bir de ekran var sanırım.

Monitör konusunda da farklı modele gerek var mı yok mu diye bir arkadaş demiştin müsait değil sanırım o da dönmemiş.
Lian Li 360TL için o kadar çıkmaya bence gerek yok. İndirim olursa değerlendirilebilir.

Kasa olarak bütçe çok sorun değilse hoşunuza gideni alın derim. Sistem sığsın yeter. 😀
Lian Li'nin bazı kasaları fansız bunu bilin.

Lian Li 360TL için o kadar çıkmaya bence gerek yok. İndirim olursa değerlendirilebilir.

Kasa olarak bütçe çok sorun değilse hoşunuza gideni alın derim. Sistem sığsın yeter. 😀
Lian Li'nin bazı kasaları fansız bunu bilin.
Hocam İncehesap gaming gecesi indirimlerinde;

PSU;

NZXT C1200 Vatan sitesinde de 11.589 TL fiyata var. Lian Li şu an için en uygun fiyatta. Zaten bunların dışında Asus Aura var. Diğerleri çok gereksiz pahalı. Lian Li PSU alacaksam şimdi almak zorundayım. Bu kadar uyguna daha çok zor. NZXT Vatan sitesinden de alabilirim.

Ayrıca şu model de Amazon sitesinde mevcut.

@Yusuf7878 Hocam son bir fikir rica edeceğim.

İşlemci soğutucu olarak bir tek bunu gördüm.

Kasa olarakta bunu gördüm.

Bu arada sabah aldığım 2 TB 990 PRO SSD Heatsink ve 2 adet 1X16 GB XPG Lancer Black CL30 RAM 1 saat önce geldi. Helal olsun Hepsiburada Premiuma demiş olayım:)

Monitör konusunu da çözmemiz lazım ki eğer senin dediğin modelse 10 taksit yapıyor Amazon. Fiyatı da iyi. Fakat Samsung sitesinden baktığımda bende 35.499 TL gözüküyor. Gerçi monitör işini her türlü çözeriz. @BerkayZ87 Hocam monitör konusunda destek rica ediyorum.

Şu soğutucu ve kasa işini çözsem sistem bitti zaten:) Bu aldığım SSD Heatsink olduğu için ya PS5 takacağım. Ya da iade edip şimdi 4 TB 990 Pro alacağım. Hazır her şey sağlam SSD derdinden de tek SSD ile tamamen kurtulayım 4 TB ile.

Güç kaynağı konusunda son kararı verip satın alacağım. Geriye dediğim gibi hangi soğutucu ve renk konusuna karar verdik mi kasa kalıyor. Aslında Lancool III güzel kasa. Benim bu P500A DRGB modeline benziyor da. Fakat Lian Li Dynamic Evo RGB modeli de gayet iyi. XL modeliyle ne farkları var onu bir kontrol edeceğim.

Son düzenleme:
PSU;

NZXT C1200 Vatan sitesinde de 11.589 TL fiyata var. Lian Li şu an için en uygun fiyatta. Zaten bunların dışında Asus Aura var. Diğerleri çok gereksiz pahalı. Lian Li PSU alacaksam şimdi almak zorundayım. Bu kadar uyguna daha çok zor. NZXT Vatan sitesinden de alabilirim.
NZXT daha sessiz. Sıfır desibel perfomansı çok daha iyi. Elektriksel performans ve iç kalite açısından benzerler(NZXT kapasitör konusunda önde olabilir). Eğer sessizlik senin için önemliyse NZXT’yi tercih edebilirsin. Öte yandan Lian Li’nin sleeve kabloları gibi avantajları da var.

NZXT daha sessiz. Sıfır desibel perfomansı çok daha iyi. Elektriksel performans ve iç kalite açısından benzerler(NZXT kapasitör konusunda önde olabilir). Eğer sessizlik senin için önemliyse NZXT’yi tercih edebilirsin. Öte yandan Lian Li’nin sleeve kabloları gibi avantajları da var.

Ben bu konuda Yusuf'a katılıyorum. Ses yok NZXT C1200 modelinde. Yük altında bile sessiz. Dönüp baktığımda iyi ki almışım diyorum.

Dün gece alttaki üçlüyü aldım.

Şimdi de alttaki 2 kasayı aldım. Hem siyah hem beyaz renklerini aldım. Şu an bir tek işlemci soğutucu ve monitör kaldı. Öncelikle şu işlemci soğutucu siparişini de verip kasa mevzusunu kapatmak istiyorum. Alta kasaları atıyorum. Şu alttaki işlemci soğutuculardan hangisi en mantıklısıysa alıp bitireyim şu işlemci soğutucu işini de.

Bu alttakilerin CFM değerleri biraz daha düşük diye TL modelleriyle aralarında ciddi fiyat farkı var. Sadece fark CFM sanırım. Kalan detaylar birebir aynı. TL modeline 3000 4000 TL fark vermeye gerek var mı?

Bir de şu model var LCD olarak;

Galahad modeline bakmaya gerek var mı? Yoksa Hydro serisi yeterli midir? Duruma göre şu son parçayı da alayım sonra monitör konusu açacağım. @BerkayZ87 @Ayhan Dönmez @LH44 @Eagles @Yusuf7878 @Oreki @The Man From Earth

Dün gece alttaki üçlüyü aldım.

Şimdi de alttaki 2 kasayı aldım. Hem siyah hem beyaz renklerini aldım. Şu an bir tek işlemci soğutucu ve monitör kaldı. Öncelikle şu işlemci soğutucu siparişini de verip kasa mevzusunu kapatmak istiyorum. Alta kasaları atıyorum. Şu alttaki işlemci soğutuculardan hangisi en mantıklısıysa alıp bitireyim şu işlemci soğutucu işini de.

Bu alttakilerin CFM değerleri biraz daha düşük diye TL modelleriyle aralarında ciddi fiyat farkı var. Sadece fark CFM sanırım. Kalan detaylar birebir aynı. TL modeline 3000 4000 TL fark vermeye gerek var mı?

Bir de şu model var LCD olarak;

Galahad modeline bakmaya gerek var mı? Yoksa Hydro serisi yeterli midir? Duruma göre şu son parçayı da alayım sonra monitör konusu açacağım. @BerkayZ87 @Ayhan Dönmez @LH44 @Eagles @Yusuf7878 @Oreki @The Man From Earth
TL olanını tercih et:

Ya da bu:

LCD istiyor musun istemiyor musun, o tercihi belirleyecek. @kojirohyuga1905

Trinity radyatörü az daha kalındır, kasa uyumluluğuna ekstra bakmak lazım, senin üst panel 360 desteği mevcut attığın kasada. @kojirohyuga1905

TL olanını tercih et:

Ya da bu:

LCD istiyor musun istemiyor musun, o tercihi belirleyecek. @kojirohyuga1905

Trinity radyatörü az daha kalındır, kasa uyumluluğuna ekstra bakmak lazım, senin üst panel 360 desteği mevcut attığın kasada. @kojirohyuga1905

Hocam bu TL ekranlı modeli gayet şık gözüküyor. O halde hiç Galahad serisinin üst ekranlı versiyonlarına veya bu Hydro Shift serisinin diğer üst modellerine bakmadan TL modelini alıp işi bitiriyorum. Fakat şu kasaların gelmesini bekleyip öyle sipariş versem daha mantıklı olacak gibi. Anakart Tachyon beyaz renk, ekran kartı siyah, RAM kitleri simsiyah, PSU siyah, kasalar hem siyah hem beyaz gelince de artık duruma göre siyah mı beyaz mı alsam ona karar verip ona göre TL modelinin rengini belirlemen mantıklı gibi sanki. @Ayhan Dönmez

RAM'in markası önemli değil içindeki çip önemli.
1x16 ve 1x32 kitlerin en iyisi Hynix A-die. 1x24 kitlerin revize M-die.
Bunu gördüğüme sevindim hocam. Çünkü siz bana sistem tavsiyesinde en başta Goodram önermiştiniz sonra fiyat artınca XPG Lancer almak zorunda kalmıştım. Demek ki marka önemli değilmiş.