UmutErds

Becerikli
Merhaba,

Ryzen 7 9800X3D, RX 9070 XT ve Raijinitek Cratos 850W model PSU kullanıyorum. Bilgisayar şu sıralar oyun oynarken bir anda çok ses çıkarıyor ve 2 dakika sonra kapanıyor. Ses çıkarmaya başladıktan sonra hemen OCCT giriyorum acaba hangisinin sıcaklığı yükseldi de kapatıyor kendini diye. Ekran kartı ve CPU normal sıcaklıklarda seyrederken bir anda bilgisayar kapanıyor. Bu hafta 5 kez yaşadım ne yapacagımı bilmiyorum. Yeni bir PSU'ya mı geçmeliyim ya da sistemi toplarken bir şeyi yanlış mı yaptım bilmiyorum.

Önerileriniz ve görüşleriniz için şimdiden minnettarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaptın mı? Frekans voltaj ayarları ile oynadın mı? Bir de oyuna girer girmez iki dakika sonra mı kapanıyor? Bu bilgileri belirt.

Overclock yaptim ama geri cektim sonra oyuna girer girmez degil 10 oyundan 3 unde oluyor 2 dakikami bilmiyorum ama en son tahminlerime gore 2 dakika idi
Overclock yaptın mı? Frekans voltaj ayarları ile oynadın mı? Bir de oyuna girer girmez iki dakika sonra mı kapanıyor? Bu bilgileri belirt.

C Windows içinde minidump dosyası oluşmuş mu ona bir bakın, bir de OCCT Power testi yapın 10 dakika, ısıları da kontrol edin.
Minidump dosyası olusmamıs ve test bitti hangi değerleri paylaşmamı istiyorsunuz?

Frekans voltaj dengesizliğinden olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğin oyunlar işlemci ağırlıklı mı, GPU ağırlıklı mı?

Son düzenleme:
Overclock yaptim ama geri cektim sonra oyuna girer girmez degil 10 oyundan 3'unde oluyor 2 dakikami bilmiyorum ama en son tahminlerime gore 2 dakika idi

Minidump dosyası olusmamıs ve test bitti hangi değerleri paylaşmamı istiyorsunuz?

Sıcaklıklar ne durumdaydı? Bir de akım kotumalı priz kullanıyor musunuz?