Phovix

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, iyi günler ve iyi Sosyaller.

2 ay önce aldığım sistemim ile alakalı sorunum var. Sistemi topladığımdan beri düzgün oyun oynayamıyorum. Hikâyeli ya da multiplayer oyunlarda ekran donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Kasadan resetlemek zorunda kalıyorum. DDU ile sürücelerimi tekrardan yükledim fakat çözüm bu olmadı.

Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem bilgilerim:
  • Monitör: ASUS XG27AQDMg 2K OLED.
  • Ekran kartı: ASUS Prime RX 9070 XT
  • Anakart: MSI B850 Tomahawk Max Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • RAM: Patriot 32 GB Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5.
  • SSD: Samsung 990 Pro 2 TB.
  • Kasa: NZXT H6 Flow.
  • Soğutma: Lian Li galahad II Lite performance 360mm.
  • PSU: Enermax Revolution 1350W W gen 5 ATX 3.0 Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
Radeon ayarlarından Radeon Anti-Lag kapatıp dener misin? Bende de oluyordu ve Anti-Lag'ı kapatmak sorunumu çözdü benim, artık yaşamıyorum. Daha önce de başka oyunlarda Anti-Lag'ın sorun yarattığını gözlemlemiştim mümkünse kullanmayın bu özelliği.

OCCT ile CPU ve GPU testlerini yap. Memtest ile RAM'leri tek tek test et. Bunlarda hata bulamazsan baska PSU ile dene sistemi. Testlerde de kilitlenirse PSU'yu degistirerek dene tabii.

Memtest ile RAM'leri test ettim hiç error çıkmadı, diğerlerine de bakayım

Radeon ayarlarından Radeon Anti-Lag kapatıp dener misin? Bende de oluyordu ve Anti-Lag'ı kapatmak sorunumu çözdü benim, artık yaşamıyorum. Daha önce de başka oyunlarda Anti-Lag'ın sorun yarattığını gözlemlemiştim mümkünse kullanmayın bu özelliği.

Teşekkürler, deneyeceğim.

OCCT ile CPU ve GPU testlerini yap. Memtest ile RAM'leri tek tek test et. Bunlarda hata bulamazsan baska PSU ile dene sistemi. Testlerde de kilitlenirse PSU'yu degistirerek dene tabii.

Hepsinden yirmişer dakika test yaptım, bir sorun olmadı takılma vs test yaparken.

Bende zaten kapalıymış hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorun çözüldü mü? Yardımcı olmak adına birkaç tavsiye vermek isterim. Öncelikle temel sebeplerden başlıyalım.
BIOS, chipset, GPU ve Ethernet sürücüler güncel mi?
Temiz kurulum Windows denediniz mi?
EXPO açık mı? Profilleri arasında geçiş yaptınız mı?
BIOS üzerinden Wi-Fi, BT, HD Audio ve iGPU kapat. EXPO 1 aç, 1-1 mod aktif et. Windows güncel olsun. Windows güç ayarlarından hızlı başlatma ve USB seçmeli askıya almayı devre dışı bırakın.
Sorun çözmez ise RAM timing girelim, belki bir sonuca varır.

Diski kontrol ettiniz mi hocam? Çoğu kilitlenme donma hataları disk kaynaklı olabiliyor. Özellikle bu donma esnasında sesler gidiyorsa disk kaynaklı olma ihtimali daha yüksek.

Evet Recep bey ekran kartını servise gönderdim sorun olmadıgını söylediler.

Diski kontrol ettiniz mi hocam? Çoğu kilitlenme donma hataları disk kaynaklı olabiliyor. Özellikle bu donma esnasında sesler gidiyorsa disk kaynaklı olma ihtimali daha yüksek.
Evet donma esnasın da sesler gidiyor