Detaylar
Kim cevapladı?mrzaknafein 1
Üstün
Max değerler de gözükecek şekilde atar mısınız.
M_AY 5
Üyecik
Tabii.
mrzaknafein 1
Üstün
360mm AiO ile hiç normal değil. Sıvı soğutma montajınızı kontrol edin ve termal macununuzu düzgün uygulayın.
Sicakliklar normal, full yukte oldugu baz alinirsa gayet normal. Oyunlarda bu kadar cikmaz zaten shader yuklemesi disinda. AM5'in thermal limiti 95 derece. Ustune cikamaz, frekans'i kisar zaten sicaklik arttikca fotograftaki gibi.Merhaba arkadaşlar,
+200 -25 verdim.
Sıcaklıklar normal mi? CM MasterLiquid 360 Core Nex var.
17 dakikadır test açık.
Eki Görüntüle 280782
OCCT 96 gosteriyor, HWInfo'dan kontrol edin sensorler kismindan.
M_AY 5
Üyecik
360mm AiO ile hiç normal değil. Sıvı soğutma montajınızı kontrol edin ve termal macununuzu düzgün uygulayın.
Önümüzdeki günlerde kaliteli bir macun alıp tekrar test edeceğim. Bana da normalle anormal arasında feldi, sizlere de sormam istedim. Bu arada sistemin stabilitesinden biraz şüphelerim var; kasanın önündeki power tuşu yanmıyor, PC açılırken sanki bir odam aydınlanıyor gibi bir his var, paranoyaklıkta olabilir. Cinebench'te test yapmaya başlamadan fare, kulaklık, klavye ve monitör gücünü kesiyor, ışıkları gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. İlk sistem toplamam, acaba bazı şeyleri yanlış mı yaptım diye korkmuyor değilim. NZXT C1200 var 3.1.Sicakliklar normal, full yukte oldugu baz alinirsa gayet normal. Oyunlarda bu kadar cikmaz zaten shader yuklemesi disinda. AM5'in thermal limiti 95 derece. Ustune cikamaz, frekans'i kisar zaten sicaklik arttikca fotograftaki gibi.
OCCT 96 gosteriyor, HWInfo'dan kontrol edin sensorler kismindan.
@mrzaknafein, disslike atma sebebini anlayamadim. 360mm AIO oldugu icin OCCT testinde 75 derecelerde mi olmasini bekliyordunuz?
Kaldi ki islemci 95 derecede calissa da bir problem olmayacak zaten. Islemci 95 derecede sentetik testte yanacak diye bir sey mi var? Oyle bir sey olacak olsa AMD Tjmax'i neden 95 biraksin?
-25 Curve Optimizer stabil olmayabilir. Test ettiniz mi ? y-cruncher VT3 uzerinden testi saglam sonuc verir PBO icin.
Kaldi ki islemci 95 derecede calissa da bir problem olmayacak zaten. Islemci 95 derecede sentetik testte yanacak diye bir sey mi var? Oyle bir sey olacak olsa AMD Tjmax'i neden 95 biraksin?
Önümüzdeki günlerde kaliteli bir macun alıp tekrar test edeceğim. Bana da normalle anormal arasında feldi, sizlere de sormam istedim. Bu arada sistemin stabilitesinden biraz şüphelerim var; kasanın önündeki power tuşu yanmıyor, PC açılırken sanki bir odam aydınlanıyor gibi bir his var, paranoyaklıkta olabilir. Cinebench'te test yapmaya başlamadan fare, kulaklık, klavye ve monitör gücünü kesiyor, ışıkları gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. İlk sistem toplamam, acaba bazı şeyleri yanlış mı yaptım diye korkmuyor değilim. NZXT C1200 var 3.1.
-25 Curve Optimizer stabil olmayabilir. Test ettiniz mi ? y-cruncher VT3 uzerinden testi saglam sonuc verir PBO icin.
mrzaknafein 1
Üstün
95'e geldiğinde ve geçeceğinde işlemci frekans kısar performansı düşer. CM MasterLiquid 360 Core Nex 290 Watt TDP yazmış. Max 145 watt çekmiş işlemciyi termal limite getirmesi normal değil.@mrzaknafein, disslike atma sebebini anlayamadim. 360mm AIO oldugu icin OCCT testinde 75 derecelerde mi olmasini bekliyordunuz?
95'e geldiğinde ve geçeceğinde işlemci frekans kısar performansı düşer. CM MasterLiquid 360 Core Nex 290 Watt TDP yazmış. Max 145 watt çekmiş işlemciyi termal limite getirmesi normal değil.
Testin amaci bu zaten, sinirlari zorlamak. Islemcinin normal Max TDP'si zaten 120W, 145W cektigi halde ve sicaklik bu haldeyken frekans kismasi normal. Zaten 3D V-Cache sebebiyle isinan islemciler bunlar.
Eger bu testlerde frekans kisilmasi istenmiyorsa Direct-die veya LN2 disinda bir cozum yolu yok.
mrzaknafein 1
Üstün
7800x3D için dediğinizi anlarım. Çünkü o nesilde ve öncesinde cache katmanı çekirdeklerin üstünde olduğundan işlemci soğumakta zorlanıyordu. Ama 9800x3D'de öyle değil. Zaten o yüzden güç kilidi açık. Keza unofficial olarak güç kilidini açıp OC yaptığım 7800x3D bile 240mm AIO ile termal limite gelmiyor. Sıcaklıklar normal değil hocam.Testin amaci bu zaten, sinirlari zorlamak. Islemcinin normal Max TDP'si zaten 120W, 145W cektigi halde ve sicaklik bu haldeyken frekans kismasi normal. Zaten 3D V-Cache sebebiyle isinan islemciler bunlar.
Eger bu testlerde frekans kisilmasi istenmiyorsa Direct-die veya LN2 disinda bir cozum yolu yok.