@mrzaknafein, disslike atma sebebini anlayamadim. 360mm AIO oldugu icin OCCT testinde 75 derecelerde mi olmasini bekliyordunuz?

Kaldi ki islemci 95 derecede calissa da bir problem olmayacak zaten. Islemci 95 derecede sentetik testte yanacak diye bir sey mi var? Oyle bir sey olacak olsa AMD Tjmax'i neden 95 biraksin?

-25 Curve Optimizer stabil olmayabilir. Test ettiniz mi ? y-cruncher VT3 uzerinden testi saglam sonuc verir PBO icin.
3 dakikada 3 WHEA hatası verdi -30'da. 25'de 1 saatin üstünde sorun yok ama sıcaklıklar sorun mu değil mi onu anlayamadım.

7800x3D için dediğinizi anlarım. Çünkü o nesilde ve öncesinde cache katmanı çekirdeklerin üstünde olduğundan işlemci soğumakta zorlanıyordu. Ama 9800x3D'de öyle değil. Zaten o yüzden güç kilidi açık. Keza unofficial olarak güç kilidini açıp OC yaptığım 7800x3D bile 240mm AIO ile termal limite gelmiyor. Sıcaklıklar normal değil hocam.
Zalman STC11 var şu an sürülü bir şekilde. Acaba iyi oturtamadım mı? Çünkü macunu yeterli seviyede sürdüğümü hatırlıyorum, fazlası vardır belki.

Max değerler de gözükecek şekilde atar mısınız?

Anlık spikelara bakılmaz sıcaklıkta. AVG dediğimiz ortalama sıcaklıklara bakılır. GPU Delta'sı hesaplanırken de bu geçerlidir. Makslar tamamen önemsiz demem ama anlık bir maksimum 99 görmesi çok bir şey ifade etmez. AMD bu işi pek beceremiyor aniden sıçrıyor.

7800X3D için dediğinizi anlarım. Çünkü o nesilde ve öncesinde cache katmanı çekirdeklerin üstünde olduğundan işlemci soğumakta zorlanıyordu. Ama 9800X3D'de öyle değil.

X3D her türlü çok ısınıyor. 9000 serisinde chiplet tasarımı değişti evet 7000'deki X3Dler kadar ısınmasa da her türlü daha çok ısınıyor.

En basit yapacağınız test şu @M_AY HWiNFO64 indirin ve 9800X3D bölümünde termal kısma bölümünde zaten yazıyor kısma olup olmadığı.

Benim 7600X 93-94 derecede çalışıyor ama termal kısma olmuyor. Saat hızı ister istemez biraz düşer. Örneğin serinken 5.5 GHz'de çalışan işlemcinin 5050-5.1 GHz değerinde OCCT'te çalışması normaldir.

Anlık spikelara bakılmaz sıcaklıkta. AVG dediğimiz ortalama sıcaklıklara bakılır. GPU deltası hesaplanırken de bu geçerlidir. Makslar tamamen önemsiz demem ama anlık bir maks 99 görmesi çok bir şey ifade etmez. AMD bu işi pek beceremiyor aniden sıçrıyor.

x3D her türlü çok ısınıyor. 9000 serisinde chiplet tasarımı değişti evet 7000'deki x3Dler kadar ısınmasa da her türlü daha çok ısınıyor.

En basit yapacağınız test şu @M_AY HWInfo64 indirin ve 9800x3D bölümünde termal kısma bölümünde zaten yazıyor kısma olup olmadığı.

Benim 7600x 93-94 derecede çalışıyor ama termal kısma olmuyor. Saat hızı ister istemez biraz düşer. Örneğin serinken 5.5 GHz' de çalışan işlemcinin 5050-5.1 GHz değerinde OCCT' te çalışması normaldir.

@shiiw bu kadar haklı lütfen ısrar etmeyiniz @mrzaknafein .
PBO stok hali 5 dakika sonunda;

@shiiw @mrzaknafein

Anlık spikelara bakılmaz sıcaklıkta. AVG dediğimiz ortalama sıcaklıklara bakılır. GPU Delta'sı hesaplanırken de bu geçerlidir. Makslar tamamen önemsiz demem ama anlık bir maksimum 99 görmesi çok bir şey ifade etmez. AMD bu işi pek beceremiyor aniden sıçrıyor.

X3D her türlü çok ısınıyor. 9000 serisinde chiplet tasarımı değişti evet 7000'deki X3Dler kadar ısınmasa da her türlü daha çok ısınıyor.

En basit yapacağınız test şu @M_AY HWiNFO64 indirin ve 9800X3D bölümünde termal kısma bölümünde zaten yazıyor kısma olup olmadığı.

Benim 7600X 93-94 derecede çalışıyor ama termal kısma olmuyor. Saat hızı ister istemez biraz düşer. Örneğin serinken 5.5 GHz'de çalışan işlemcinin 5050-5.1 GHz değerinde OCCT'te çalışması normaldir.
Hocam burası mı tam çözemediğim?

Dosya Ekleri

• E672D118-6D3E-40A4-8A9F-8779F380CBFE.webp
    E672D118-6D3E-40A4-8A9F-8779F380CBFE.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 4
  • image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 2
PBO icin musait zamanda VT3 testi mutlaka yapin. Stabiliteden emin olmak lazim.

57880.webp

Memory kısmı 2x16 GB için 26G yazılmalı, 1x16 ve 2x32 GB kullanıcılarının bu kısmı Auto bırakmaları uygun olacaktır. 7200 saniye yeterlidir. R9 9950X gibi Dual CCD kullanıcılarının süreyi 9000 saniyeye çıkarması doğru olacaktır. Yazılımdan CPU+RAM tıklayınız, sadece VT3 başında tik olmalıdır. N63 başındaki tiki kaldırınız. Test esnasında arka plan boş olmalıdır ve bellek temizliği sonrası teste başlanmalıdır.

VT3 testi, PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartınız Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız. Sonrasında GUI arayüzden ilgili ayarlamaları yapıp testi başlatınız. HWiNFO'dan CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sensörlerini test esnasında takip sağlayınız.

@Ayhan Dönmez Test araclari kismindan alintidir.