Wiked9

Gelişen
Yeni PC topladım 11 yıl aradan sonra da ben mi hata gibi görüyorum yoksa hata değil normal mi bilemiyorum. MSI X870E Edge Ti Wi-Fi anakart aldım. Bilgisayarı açma düğmesine bastığım zaman anakart üzerinde bulunan DRAM ışığı yanıyor ve sönüyor ve sistem açılıyor buraya kadar bir sorun görmüyorum sıkıntısız açılıyor sistem yük testine de sokuyorum herhangi bir sorun almıyorum.

PC bu sefer kapattığım zaman tam kapatmaya yakın video da paylaşacağım tam kapatma anında bir tık sesi geliyor ondan sonra kapatıyor anlamadım.

İlk video PC açılırken DRAM ışığı yanıyor sonra PC açılıyor herhangi bir sorun yok.
Video:

PC kapanırken gelen tık sesi olan video:

Bilgisayarı yeni topladım birkaç gün oluyor bir sorun varsa şimdiden söylerseniz ona göre bir aksiyon alacağım.

DRAM ışığı yanıp sönüyor ise sıkıntı yok. Anakart tanıma yaptığı için yakıyor. Kapatmadan gelen ses sanırım anakartta geliyor gibi emin olamadım.

Muhtemelen güç kaynağından geliyor ses.
Röle mi ne var mış güç kaynaklarında o ses yapıyormuş.
Benim bilgisayarda da oluyor buna benzer ses.
tam kapanma anında mı yapıyor acaba?

DRAM ışığı yanıp sönüyor ise sıkıntı yok. Anakart tanıma yaptığı için yakıyor. Kapatmadan gelen ses sanırım anakartta geliyor gibi emin olamadım.
bende onun peşindeyim açılırken yaşanan bir sorun değil gibi benim gözüm de lakin tam kapanma anında şalter kapatıyormuş gibi çıt sesi gelip kapanıyor

Son düzenleme:
tam kapanma anında mı yapıyor acaba?

bende onun peşindeyim açılırken yaşanan bir sorun değil gibi benim gözüm de lakin tam kapanma anında şalter kapatıyormuş gibi çıt sesi gelip kapanıyor
Hem açılırken hem de kapanırken yapıyor.
Dijitalle mekanik karışımı bir klik/çıt sesi.