R7 9800X3D sistemde The Last of Us Part 2'de FPS düşmesi ve takılma sorunu

ercanxx27

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim:
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI B650 Tomahawk DDR5
  • PSU: MSI A850GL PCL5
  • SSD: Crucial T500 1TB
  • RAM: Lexar Ares 2x16 GB 6000 MHz CL28
Bu sistemi 1080P'de kullanıyorum. Ancak The Last of Us Part 2'de ara ara FPS düşmesi yerken bazen de takılmalar oluyor. Sistemdeki bütün parçaları değiştirdim ve temiz kurulum yaptım. BIOS ve sürücülerin hepsi güncel. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim:
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI B650 Tomahawk DDR5
  • PSU: MSI A850GL PCL5
  • SSD: Crucial T500 1TB
  • RAM: Lexar Ares 2x16 GB 6000 MHz CL28
Bu sistemi 1080P'de kullanıyorum. Ancak The Last of Us Part 2'de ara ara FPS düşmesi yerken bazen de takılmalar oluyor. Sistemdeki bütün parçaları değiştirdim ve temiz kurulum yaptım. BIOS ve sürücülerin hepsi güncel. Ne yapmam lazım?
Ekran kartı ne.

İşlemci tam yükte 70 derece, %50 %60 yükte ise 52-55 derece. Ekran kartı tam yükte maksimum 60 derece. Normalde 50-52 derece takılıyor o da.

RTX 5070 Ti Palit GameRock.
Last of Us part 1' de oyun ılk acıldıgında golgelendirici derliyordu bu oyunda da oyle bir sey var mıydı hatırlamıyorum ama varsa onu bekle eger zaten derlediysen Vsync acmayı deneyebilirsin.

Last of Us part 1' de oyun ılk acıldıgında golgelendirici derliyordu bu oyunda da oyle bir sey var mıydı hatırlamıyorum ama varsa onu bekle eger zaten derlediysen Vsync acmayı deneyebilirsin.
hocam gölgelendirici derlemeyi bekliyorum da ama şöyle bişey şimdi oyunu indirirken %33 de başlıyor indirmeye acaba dosyaları bozukmu yüklüyor anlamadım farklı m2 ssd ram de denedim yine aynı

Hocam RAM EXPO acık mı performansı etkıleyebılıyor. Kapatıp deneyın eger acıksa.

Açık hocam. Tamamdır, bir de kapayıp deneyeyim.

Hocam RAM EXPO acık mı performansı etkıleyebılıyor. Kapatıp deneyın eger acıksa.

Hocam bir de şey diyeceğim, bu RAM EXPO ile Intel XMP destekli. Bir önceki RAM de Corsair'di. O da aynı XMP ile EXPO destekliydi. Bunlar çakışma yapabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt