Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Normalde her zaman kırıyordu fakat bu sefer kırmadı. Yeniden Raspberry içine yazmak için sıfırlayıp işletim sistemini Wi-Fi şifresini, host adını ve diğer her şeyi doğru girmeme rağmen internete bağlanmıyor.

Raspberry Pi Zero W.

1750977098474.webp

Her şey bu videodakilerle aynı:

Normalde her zaman kırıyordu fakat bu sefer kırmadı. Yeniden Raspberry içine yazmak için sıfırlayıp işletim sistemini Wi-Fi şifresini, host adını ve diğer her şeyi doğru girmeme rağmen internete bağlanmıyor.

Raspberry Pi Zero W.

Eki Görüntüle 157923

Her şey bu videodakilerle aynı:

Raspberry Pi Zero W'nizin modeme bağlanmaması ile ilgili sorunu adım adım çözebilirsiniz:

1. Donanım Bağlantılarını Kontrol Et​

• Raspberry Pi'nin Wi-Fi anteninin doğru takılı olduğundan emin olun.
  • Raspberry Pi'nin doğru şekilde güç aldığını kontrol edin.

2. İşletim Sistemini Kontrol Et​

• Raspberry Pi'ye uygun bir işletim sistemi (örneğin Raspberry Pi OS) yüklü mü?
  • İşletim sisteminin en güncel sürümde olduğundan emin olun.

3. Wi-Fi Ayarlarını Gözden Geçirin​

• /boot/config.txt dosyasını kontrol edin ve Wi-Fi ile ilgili herhangi bir hata olup olmadığını inceleyin.
  • wpa_supplicant.conf dosyasında doğru SSID ve şifreyi girdiğinizden emin olun.

4. Ağ Bağlantı Kontrolü​

• Terminal üzerinden ifconfig komutunu çalıştırarak IP adresini kontrol edin. IP almadıysa, şifre veya SSID’de bir hata olabilir.
  • Ağda başka cihazların görünüp görünmediğini kontrol edin.

5. Router Ayarlarını İnceleyin​

• Modem ayarlarına girin ve Raspberry Pi'nin bağlı olup olmadığını kontrol edin.
  • DHCP ayarlarının etkin olduğundan emin olun.

6. Ping Testi Yapın​

- Raspberry Pi'den interneti pinglemeyi deneyin. Örneğin:
Kod:
  ping 8.8.8.8
- Eğer ping atabiliyorsanız, internet bağlantınız var ancak DNS ayarlarında bir sorun var demektir.

7. DNS Ayarlarını Kontrol Et​

- /etc/resolv.conf dosyasında DNS ayarlarını kontrol edin. Google DNS (8.8.8.8 veya 8.8.4.4) kullanabilirsiniz.

8. Logları İnceleyin​

- Terminalde dmesg komutunu çalıştırarak Wi-Fi ile ilgili hata mesajları olup olmadığını kontrol edin.

9. Geri Bildirim​

- Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, durumu güncel olarak belirtin. Daha fazla bilgi gerekirse yardımcı olurum.