AMD işlemcili sistemlerde 6000MHz üzerine çıkmayın.

Neden çıkmıyormuş? 6000MHz CL30 1:1 tak kullan sweet spot, onu beşikteki bebek bile biliyor artık. @RapidLemming955 CL30 Patriot RAM'leri 7000 küsur MHz CL24 boşuna mı kullanıyor? Konuya hiç mi göz atmadınız?

Onlar sponsorluklarla alıyorlar o ürünleri.

Bu zamana kadar kaç sponsurlu sistemde tak kullan 8000 MHz sistem gördünüz?

RAM'leri dibine kadar zorlasanızda devasa bir performans farkı görmeyeceksiniz.

Şu yazdığın basit cümle 70 sayfa falan sürer @user44

Bunları sen OC yaparak 8000MHz çalıştırabilirsin.

RAM'ler dr gelirse bir de anakart 1DPC değil ise, aktif soğutma yoksa nasıl olacak? Yazdığın yorumun denemesini bile yapacak şartlara sahip değil. @Lorien @user44 bu rehber konu sağdan soldan yapay zekâ ile verileri kopyala yapıştır yaparak yapılmadı, konuyu baştan sona gözden geçirmenizi öneririm. Bire bir farklı sistem ve bileşenlerle ayrı ayrı test ve denemeler sonucu yazıldı. Şimdi başlanız 5 yılınızı alır.
@cedricx rehber konuyu inceleyin. 1DPC anakart, işlemci ve RAM silikon kalitesi ve aktif soğutma, test programları kısımlarına biraz göz atın.

Neden çıkmıyormuş? 6000MHz CL30 1:1 tak kullan sweet spot, onu beşikteki bebek bile biliyor artık. @RapidLemming955 CL30 Patriot RAM'leri 7000 küsur MHz CL24 boşuna mı kullanıyor? Konuya hiç mi göz atmadınız?

Bu zamana kadar kaç sponsurlu sistemde tak kullan 8000 MHz sistem gördünüz?

Şu yazdığın basit cümle 70 sayfa falan sürer @user44

RAM'ler dr gelirse bir de anakart 1DPC değil ise, aktif soğutma yoksa nasıl olacak? Yazdığın yorumun denemesini bile yapacak şartlara sahip değil. @Lorien @user44 bu rehber konu sağdan soldan yapay zekâ ile verileri kopyala yapıştır yaparak yapılmadı, konuyu baştan sona gözden geçirmenizi öneririm. Bire bir farklı sistem ve bileşenlerle ayrı ayrı test ve denemeler sonucu yazıldı. Şimdi başlanız 5 yılınızı alır.
@cedricx rehber konuyu inceleyin. 1DPC anakart, işlemci ve RAM silikon kalitesi ve aktif soğutma, test programları kısımlarına biraz göz atın.

Zaten belirtmişim mesajda işlemci ve anakartın devreye girdiğini. Normal kullanıcı içinde 8000 stabil etmekle uğraşacağı zaman ve sonucunda alacağı performans farkı değmez benim gözümde. Ve alabildiğimiz performans farkıda devasa değil evet, özellikle 9800X3D varken.

ZenTimings programını kurun, Tools ve RAM slotu bir de telemetry kısmını buraya görsel olarak yükleyin. FACEIT ve Vanguard, Kaspersky gibi programlar varsa kaldırın ya da devre dışı bırakın. Programın çalışması için gerekli. @cedricx

Zaten belirtmişim mesajda işlemci ve anakartın devreye girdiğini. Normal kullanıcı içinde 8000 stabil etmekle uğraşacağı zaman ve sonucunda alacağı performans farkı değmez benim gözümde.

Eğer ciddili uğraşmayacaksa çok değmiyor zaten, ne kadar değdiğini @MAH0A ve @shiiw yaptığı testlere göz atabilirsiniz...

Eğer ciddili uğraşmayacaksa çok değmiyor zaten, ne kadar değdiğini @MAH0A ve @shiiw yaptığı testlere göz atabilirsiniz...

Dediğim gibi az buçuk bilen ve boş vakti olan yapsın ona sözüm yok. Konudaki arkadaş için 6000 CL28-30 yeterli diye düşünüyorum.

1x32 olduğu için değişmek istiyor sanırım. Samsung ise yine bir şeyler yapılabilir zaten 9800X3D var elinde. Bende olsam değiştirmezdim bu şartlarda.

Değişmesi çok mantıklı değil gibi... 1x32 Hynix çıkma ihtimali dahi var. ZenTimings'ten telemetriyi isteyin.

Bence elindeki modülleri değişmesine gerek yok, bana ürünün kodunu ya da barkodunu atmasını lazım.
Atıyorum hemen
F56000J3636F32GX2-RS5K

1x32 olduğu için değişmek istiyor sanırım. Samsung ise yine bir şeyler yapılabilir zaten 9800X3D var elinde. Bende olsam değiştirmezdim bu şartlarda.
Aynen 1x32 olduğu için hem de rgb siyah kasa görüntüsü için bir tık da