R7 9800X3D'li sistem CS 2'de 500 FPS'in altına düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alihandro1314
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 523

alihandro1314

Gelişen
@Ayhan Dönmez hocam merhaba,

500 Hz OLED monitörüm var ve CS2 oynuyorum. Deathmatch (DM) modunda FPS değerim bazen 500'ün altına düşüyor. Sistemi yeni topladım, gerekirse RAM'leri değiştirebilirim. Yaptığım ufak denemelerin sonuçlarını ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de düşüyor çok takmamak gerekiyor oyunun performansı kusursuz değil bu aralar.
Hocam, benim için bu ciddi bir sorun. Gerekirse ekran kartımı da değiştirmeye hazırım. Faceit 10 Level için kastığımdan dolayı FPS değerinin hiçbir şekilde 500'ün altına düşmemesi lazım. Drop girdiğinde ekran kasıyormuş gibi geliyor. Bu arada ekran kartim 5070.

İstediğin parçayı değiştir sadece paranı boşa harcamış olursun. RAM'lere en baba ayarı çekmeme rağmen %1 FPS hala 200'ün altında.

Şuna bir göz atın. Ben oyuna ayda yılda bir girdiğim için bunları hiç denemedim.

2K'da oynuyorum pro oyuncu değilim, grafikleri kısmama rağmen %1 FPS'de kayda değer bir artış yok ortalama FPS idare ediyor. Mesajınızı tekrar okudum kusura bakmayın.
Hocam hiç önemli değil, çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu bahsettiğiniz her şeyi yaptım. Benim olayım tamamen RAM gecikmesinde. RAM gecikmesini ayarlayıp düşürebilirsem kayda değer bir artış göreceğime inanıyorum; çünkü 6400 MHz CL36(farkli bir ram kiti)'da yüzde 1 FPS değerim 260 civarindaydi.

Umarım çözersiniz ama bende pek bir fark olmamıştı. 3D işlemci RAM'e bağımlı olmadığı için tweak yapmanın 3D olmayanlara göre artısı az olacaktır.

Ayhan dönmez'in RAM rehberine bak istersen belki faydası olur. Bir de her şey sistemle de bitmiyor. Windows 11 debloat, Tweak atman lazım. Çok kurcalarsan da yine stabilite bozuluyor. CS2 optimizasyonu leş gibi bir oyun.

CS'yi çok kurcaladılar, ayar yapsan da gelecek her yamada ortalama 5-10 FPS kaybetmeye devam edeceksin. Oyun fizik motoru yüzünden optimize çalışmıyor. Kesinlikle basitinden senden düşük sistem, seninle aynı veya yakın FPS'i daha düşük gecikmeyle alabilir. Önceden stabil kodlar ve ayarlar vardı, çok ciddi performansa katkısı dokunuyordu. Onları da fixlediler, saçma sapan artık gram keyif almıyorum. Aynı şekilde bıraktım artık oyunu. Ben de yeni almıştım monitörü, 520 Hz hevesle ilana düşeceğim yakında. Hikayeli oyunlara yöneleceğim, ara ara girer keyif için oynar çıkarım. FPS camiası Valorant dahil bile değildi, benim için tek oyun CS serisiydi. Onu da gözümün önünde çer çöp ettiler. Hayatımda gördüğüm en rezil rüsva remake, torunlarımın torunlarına kadar anlattırırım Valve'nin ne kadar eşek bir firma olduğunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…