alihandro1314
Gelişen
Buyrun hocam.Evet, biraz yüksek. Ayarlanması lazım, programdan A2-B2 ve DIMM Telemetri iletir misin?
Buyrun hocam.Evet, biraz yüksek. Ayarlanması lazım, programdan A2-B2 ve DIMM Telemetri iletir misin?
Tamamdir hocam ramler ve fan gelince rehberi okuyup denemeler yapacagim.
@Ayhan Dönmez Hocam selamlar, ramler geldi. Rehberden baktigim kadariyla bir seyler yapmaya çalıştım ama gecikme degerim bana yüksek geldi sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Programın alt kısmından A2 yazan DIMM kısmı var, oradan B2 de iletir misin?
Bu şekilde deneyin. PMU Training menüsünden ARd Manuel 0 çekin. PBO +200 verip AIDA bakın. Stabilite için VT3 ve RTP gerekli.
Eki Görüntüle 251071
iGPU, MCR-PDM kapatılmalı. 1-2-0 Nitro için 1.1/1.15 VDDP deneyin sorun olursa. Sorun yoksa 1.05 VDDP kalabilir. Burst 1x-1x, Bias 0-1 kalabilir.
@Ayhan Dönmez Hocam selamlar, ramler geldi. Rehberden baktigim kadariyla bir seyler yapmaya çalıştım ama gecikme degerim bana yüksek geldi sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Hocam dediğiniz gibi yaptım. Sonuçlar bu şekilde.@alihandro Dediklerimi eksiksiz uygulayın bir önceki mesajda. Sonrasında tekrardan Latency bakın. Arka plan boş olsun, Mouse dahi oynatmayın bakarken. Bellek temizliği sonrası bakacaksınız, Windows Memory Cleaner.
![]()
Windows Memory Cleaner
This free RAM cleaner uses native Windows features to efficiently clear memory areas. A compact, portable, and smart application for your computer.winmemorycleaner.com
Programın alt kısmından A2 yazan DIMM kısmı var, oradan B2 de iletir misin?
Bu şekilde deneyin. PMU Training menüsünden ARd Manuel 0 çekin. PBO +200 verip AIDA bakın. Stabilite için VT3 ve RTP gerekli.
![]()
iGPU, MCR-PDM kapatılmalı. 1-2-0 Nitro için 1.1/1.15 VDDP deneyin sorun olursa. Sorun yoksa...
Eki Görüntüle 251076 @alihandro1314 Sadece Memory çift sol tık yapın, diğerlerini ölçmesin.
Reddit'ten vs. lisans bulabilirsiniz, AIDA sürüm numarasını aratın. Write, Copy kısmı da görünsün. Ücretsiz lisanslar var, key girmen yeterli.
Bir tekrar bakayım, size hemen cevap yazacağım.ARd 0 yaptığına emin misin? A2-B2 iletin tekrardan. BIOS'tan bana ARd 0 kısmını ve Nitro menüsü görsel iletin, kontrol edeyim.
PBO +200 verildi mi?
Hocam dediginiz gibi yaptim sanirim. PBO yu aktif edip 200 arttirdim 5.4 ghz de calisiyor islemci. En son yaptiklarinizi gormemisim hemen yapip tekrar foto atiyorumWrite Preamble ve Read Preamble 3 tCK bırakın, ARd Manuel 0 girin. Nitro, Robust Enabled, 1-2-0 Nitro, Burst 1x-1x, Bias 0-1 aktif edin. Bu menüleri bana SS atın.
Arka plan şişik olabilir, gecikme biraz yüksek. AIDA Write değeri de 94-95K vermeliydi, Training ile alakalı sorun olabilir. Güvenli modda bakmayı deneyin ekstra.
Sizde PBO +200 yapılacak, ARd 0 girilecek, Write ve Read 3 tCK yapılacak.
@alihandro1314 Aktif soğutma uygulayın ve bu şekilde stabil edin. OpenRGB yönetici açın, RAM RGB'leri kapatın.
Eki Görüntüle 251089
Nitro, Robust Enabled, 1-2-0 Nitro, Burst 1x-1x, Bias 0-1 aktif. PBO +200 yapılacak, ARd 0 girilecek, Write ve Read 3 tCK.
@Ayhan Dönmez hocam ekran goruntusunu paylasiyorum sizinle. Sanirim istedigimiz noktaya geldik.Hocam dediginiz gibi yaptim sanirim. PBO yu aktif edip 200 arttirdim 5.4 ghz de calisiyor islemci.
Hocam dediginiz gibi yaptim sanirim. PBO yu aktif edip 200 arttirdim 5.4 ghz de calisiyor islemci. En son yaptiklarinizi gormemisim hemen yapip tekrar foto atiyorum
@Ayhan Dönmez hocam ekran goruntusunu paylasiyorum sizinle. Sanirim istedigimiz noktaya geldik.