R7 9800X3D'nin boşta 50 derece olması normal mi?

Integrated Graphics kapatın, R7 9800X3D özelinde Core Performance Boost kapatılabilir. Fark az. Öyle bir dene bakalım. PBO Auto kalsın.
Hocam, pompayı dün montajladık böyle. Kendim gidip ters monte etmeye çalışayim mi?

Bilgisayarcıyla halletmeye çalışalım hocam o zaman. Teşekkür ederim.

Borular bu şekilde tersten girecek bu seride, Pump ters monteden kasıt bu. Macun MX-7 kullanın. @demjr PC'ciye RAM fan işini anlattığım gibi iletin. Thermalright 2 adet alırsan kendisi halledecektir. Çok zor bir işlem değil. Tekrar iletiyorum görselleri.

@demjr PC'ci çok mantığını sorgulamasın, kendimizi güldürmeyelim sonra. Sadece montaj işi hallolsun, kafi.

Discord açık, tarayıcıda ise 1-2 sekme açık boşta, bende de 50 derecede sabit. Sıvı soğutucu düzgün takılı. Bence normal değerler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord açık, tarayıcıda ise 1-2 sekme açık boşta, bende de 50 derecede sabit. Sıvı soğutucu düzgün takılı. Bence normal değerler.

Yaz sıcağında bence de anormal bir durum yok, bende de boşta 43-45 dolaylarına yükseldi. Sıvı soğutucu Arctic Pro özelinde ters monte edilmesi lazım, en azından yük altında +5 dereceye kadar minimum fark ettiriyor. Bu seri böyle, temas yüzeyi ve Hotspot ile alakalı.

OCCT'de bakarsa ama +5 derece açığı MHz artışı nedeniyle kapanacaktır, Gaming özelinde +5 derece fark diyelim biz ona. Boştaki sıcaklık 1-2 dereceden fazla düşmez bu dediğim montaj şekli ile.

@demjr Her halükarda fan ayarı yapmanız lazım, boştaki dereceye göre ayarlanacak.

Bilgisayarcıyla halletmeye çalışalım hocam o zaman. Teşekkür ederim.

@demjr Arctic için All-in One Cable kullanmayın bir de. Pump, VRM ve Radiator ayrı ayrı ilgili portlara takılacak.

Kafayı yiyeceğim adamlar yukarıdaki egsoz fanlarını ters monte etmişler.

Egzos fanları havayı dışarı atması gerekirken içeri doğru üflüyorlar.

Tower kasa nereden bilsin adamlar? Ancak Hector Bilgisayar bilirse bilir. Ben hayatımda ilk defa sende gördüm.
Elimi bir koyayim dedim hocam bir baktım koskoca Arctic fanlar minnacık hava üflüyor. Neyse bende camı açtım elimi içeri bir soktum o an biraz sinirlendim ama neyse dedim.

Tower kasa nereden bilsin adamlar? Ancak Hector Bilgisayar bilirse bilir. Ben hayatımda ilk defa sende gördüm.
Hocam, adam sinir krizi geçirecekti zor tuttum. Bu ne niçim bir kasa diyip duruyordu.

@Ayhan Dönmez hoca, VRM fanı Cpu_Opt kısmına bağlanmış. Pump kısmı Cpu_fan yerine takılmış ve Fan kısmı Sys_fan yerine takılmış.

Doğru yapmışlardır umarım.

Pump_Fan girişi yok mu Force'ta? @X99 Hector PC'ye bir gönderin, video içeriği çıksın. Tower kasa ihtiyacı var.

Doğru yapmışlardır umarım.

Pump_Fan girişi varsa Pump oraya bağlanmalı. CPU'ya da bağlanabilir ama Pump girişi varsa niye bağlayalım? Tam devirde dönmez, elle ayarlaman gerekir diğer türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…