Borular bu şekilde tersten girecek bu seride, Pump ters monteden kasıt bu. Macun MX-7 kullanın. @demjr PC'ciye RAM fan işini anlattığım gibi iletin. Thermalright 2 adet alırsan kendisi halledecektir. Çok zor bir işlem değil. Tekrar iletiyorum görselleri.
@demjr PC'ci çok mantığını sorgulamasın, kendimizi güldürmeyelim sonra. Sadece montaj işi hallolsun, kafi.
Yaz sıcağında bence de anormal bir durum yok, bende de boşta 43-45 dolaylarına yükseldi. Sıvı soğutucu Arctic Pro özelinde ters monte edilmesi lazım, en azından yük altında +5 dereceye kadar minimum fark ettiriyor. Bu seri böyle, temas yüzeyi ve Hotspot ile alakalı.
OCCT'de bakarsa ama +5 derece açığı MHz artışı nedeniyle kapanacaktır, Gaming özelinde +5 derece fark diyelim biz ona. Boştaki sıcaklık 1-2 dereceden fazla düşmez bu dediğim montaj şekli ile.
@demjr Her halükarda fan ayarı yapmanız lazım, boştaki dereceye göre ayarlanacak.
7600 işlemcisinden, 9700X işlemcisine geçiş yaptım. Lakin fanlar biraz garipleşti. 7600 var iken, ses sorunu yaşamıyordum. Armoury Crate üzerinden otomatik ayarlama ve standart mod ile kullanıyordum. Sessiz, dengeli ve memnumdum.
Lakin 9700X var iken fanlar bir anda yükselip, bir anda düşebiliyor hızlı şekilde. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Sürekli fanlar yükselip düşüyor hızları. 9700X daha agresif doğal olarak, bunun farkındayım. Bunu da sık sık yapıyor. Mesh kasaya sahibim. 3 adet ön kısımda 120mm fan, 1 adet egzoz çıkışı 120 mm fan ve 360 mm sıvı soğutma...
@demjr Temperature Interval 1 değerini 3 olarak değişiniz. Anlık Spike sorunu çözülecektir, çiplet mimari gereği olağandır. Çözümü bu şekilde.
MSI:
MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1s'ten 1s maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s...
@demjr Arctic için All-in One Cable kullanmayın bir de. Pump, VRM ve Radiator ayrı ayrı ilgili portlara takılacak.
Elimi bir koyayim dedim hocam bir baktım koskoca Arctic fanlar minnacık hava üflüyor. Neyse bende camı açtım elimi içeri bir soktum o an biraz sinirlendim ama neyse dedim.
Elimi bir koyayim dedim hocam bir baktım koskoca Arctic fanlar minnacık hava üflüyor. Neyse bende camı açtım elimi içeri bir soktum o an biraz sinirlendim ama neyse dedim.
Hocam, adam sinir krizi geçirecekti zor tuttum. Bu ne niçim bir kasa diyip duruyordu.
@Ayhan Dönmez hoca, VRM fanı Cpu_Opt kısmına bağlanmış. Pump kısmı Cpu_fan yerine takılmış ve Fan kısmı Sys_fan yerine takılmış.
Pump_Fan girişi varsa Pump oraya bağlanmalı. CPU'ya da bağlanabilir ama Pump girişi varsa niye bağlayalım? Tam devirde dönmez, elle ayarlaman gerekir diğer türlü.