Arctic ya da Lian Li performansı alamazsın, Atmos performansı alamazsın. Push-Pull tolere eder, statik basıncı düşük bu fanların. 1800 RPM zaten.
Hocam, Lian Li fanlar pahalı ya. O yüzden Asiahorse alacaktım. Bir de push-pull yapmasam? Yani AIO'nun önüne şu Asiahorse reverse fanları takıp arka kısmına kendi fanlarını hiç takmasam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Krmm Bu performansı bekleme, Gaming'de sıkıntı çıkmaz, diyelim.

1776534493423.webp

1776534545158.webp

1776534554122.webp

1776534499784.webp

Hocam, Lian Li fanlar pahalı ya. O yüzden Asiahorse alacaktım. Bir de push-pull yapmasam? Yani AIO'nun önüne şu Asiahorse reverse fanları takıp arka kısmına kendi fanlarını hiç takmasam olur mu?

Olmaz, onu anlatmaya çalışıyorum işte. O fanlara Push-Pull şart, bir de akvaryum kasa. Yazın foruma konu açarsın diğer arkadaşlar gibi.

Eki Görüntüle 241785

@Krmm push-pull böyle yapmazsan reverse fan ile, soğutmada sıkıntı yaşarsın CPU için. Bu kasada aklında olsun, Mesh'teki durumdan farklı sizdeki durum.

Bu side Panel'deki radyatör ön yüz reverse fanlar, pst ya da daisy chain özelliği yoktu. 3'lü çoklayıcı ile mi bağladınız önerdiğim?

Hocam radyatör işleri karıştırıyor bende, radyatör fanları; radyatörün sıcaklığını kasa içine mi atacak, alt fanlar dışarıdan temiz havayı içeriye alacak, egzoz içerdeki havayı dışarıya atacak, radyatör fanları havayı dışarıya atarsa onlar da egzoz fanı olmuş oluyor o zaman. @Ayhan Dönmez :terssurat:

Hocam radyatör işleri karıştırıyor bende, radyatör fanları; radyatörün sıcaklığını kasa içine mi atacak, alt fanlar dışarıdan temiz havayı içeriye alacak, egzoz içerdeki havayı dışarıya atacak, radyatör fanları havayı dışarıya atarsa onlar da egzoz fanı olmuş oluyor o zaman. @Ayhan Dönmez :terssurat:

Radyatör fanları akvaryum kasada üst panele takılmaması lazım, yan panele takılacak. Borular girebilirse radyatöre alttan girecek. Push-Pull yapılacak, ön yüzdeki fanlar Reverse olacak. Arkadaki fanlar düz olacak. Yoksa yazın foruma konu açılacak. İşlemci niye Shader derlemesinde 100 derece, diye. Zaten Asia Horse statiği düşük, radyatör fanı denemez bu fanlara. Ama kullanılır, kule tipi ya da radyatörde. Tam performans beklememek lazım.

Kendi sistemim üzerinden göstermem daha doğru olur sanırsam.

Radyatör fanları intake konumda:
Screenshot_20260418_212431_Photos.webp

Kasa fanları (reverse blade) intake konumda:
Screenshot_20260418_212454_Photos.webp
Screenshot_20260418_212517_Photos.webp

Burada bir not düşeyim; ben boru uzunluğundan emin olamadığım için borular üste gelecek şekilde montajladım, eğer sizin soğutucunuzun boru uzunluğu yeterliyse benimkinin tam tersi şekilde montajlayın. Yani borular aşağıdan gelsin.

Eki Görüntüle 241802

Eki Görüntüle 241804Eki Görüntüle 241805

Burada bir not düşeyim; ben boru uzunluğundan emin olamadığım için borular üste gelecek şekilde montajladım, eğer sizin soğutucunuzun boru uzunluğu yeterliyse benimkinin tam tersi şekilde montajlayın. Yani borular aşağıdan gelsin.
Yani siz kasa içine aldığınız fanlardan 3 tane (reverse) daha alıp bunları sıvı soğutucunun kasa içine bakan radyatörüne taktınız. Sıvı soğutucunun kendi fanlarını da kasanın arka kısmındaki radyatöre takıp içeri üfleyecek şekilde ayarladınız. Yani sıvı soğutucunun 6 fanı da içeri üflüyor. 3 tane de alttaki fanlar içeri üflüyor. Egzoz da dışarı üflüyor. Doğru değil mi her şey?

Yani siz kasa içine aldığınız fanlardan 3 tane (reverse) daha alıp bunları sıvı soğutucunun kasa içine bakan radyatörüne taktınız. Sıvı soğutucunun kendi fanlarını da kasanın arka kısmındaki radyatöre takıp içeri üfleyecek şekilde ayarladınız. Yani sıvı soğutucunun 6 fanı da içeri üflüyor. 3 tane de alttaki fanlar içeri üflüyor. Egzoz da dışarı üflüyor. Doğru değil mi her şey?

Kasa fanları dahili olarak 6 reverse 1 düz şeklindeydi. Ama evet, dediğiniz doğru.

Eki Görüntüle 241802

Eki Görüntüle 241804Eki Görüntüle 241805

MSI şimdiden sarı-kırmızı yakmaya başlamış, geçmiş olsun. 00, CPU Initialization Error. MSI ile bundan sonra @X99 uğraşacak.

MSI şimdiden sarı-kırmızı yakmaya başlamış, geçmiş olsun. 00, CPU ınitialization error. MSI ile bundan sonra @X99 uğraşacak.

Sayfayı %250 büyüttüm, sarı kırmızı LED'lere odaklandım, hem de Carbon serisi. İsveç bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre; MSI anakart sahipleri diğer markalara takriben daha zor ikna oluyormuş @LH44. İsveç bilim adamlarının Ayhan hocamızdan haberi yok tabii, gelip direkt ona sorabilirlerdi. :terssurat: Kart niye aynı anda hem CPU hem RAM uyarısı veriyor? Tweak ayarlarından dolayı mı? Uğraşırız hocam, maksat gönüller bir olsun. Ben zaten sizin konulara baka baka öğreniyorum, sorunları çözelim. Yalnız forumda MSI anakartlı konulara bakmaya başladım, hastalık mı yapıyor bu iş? Bundan sonra sistemi direkt satın diyeceğiz sanırım. @Ayhan Dönmez.

Kasa fanları dahili olarak 6 reverse 1 düz şeklindeydi. Ama evet, dediğiniz doğru.
Vakit geldi. Vatan indirime soktu anakartı. Şimdi tek tek alıyorum hocam bütün parçaları. Heyecan bastı. :D Bi bakar mısınız rica etsem yanlış uyumsuz seçtiğim bir parça yok değil mi? Stres oldum iyice. Baya para bayılacağım.