umutcansahin
Gelişen
Merhaba, son 1 haftadır bu sorun ile uğraşmaktayım. Her şey iyi güzel bir oyun oynuyorum, birkaç saat geçiyor ve ekran bir anda kapanıp sinyal yok diyor. Arkaplanda sesler geliyor dc üzerinde arkadaşlarıma sesim gidiyor ama monitör kapanıyor. Farklı monitör ile deneme yaptım sonuç aynı, ramleri söktüm tek tek çalıştırdım yine aynı, ekran kartı, anakart vs sistem zaten tamamen sıfır neredeyse 6 aydır sorunsuz kullanıyordum. ddu ile driver silip eski sürümü kurdum sonuç yine aynı oldu, format attım yine değişmedi. Ekran kaydı başlatıp ekran kapandığında ne olduğunu görmek istedim fakat ekran kapandığında kayıt donuyor, sesler gelmeye devam ediyordu. Ss aldım fakat görsel siyahtan ibaretti. Isı değerleri gayet iyi ekran kartı yükte 65, işlemci en ağır OCCT testinde 85 derece. OCCT power ve 3D testinde sorun yaşamıyorum. Sadece oyuna girip başladığım zaman oluyor ve çok nadir olarak masaüstünde de oluyor. Ekran kartının güç bağlantıları doğru, oc yok. Bios sürümü güncel. Ram frekansı 3600Mhz. Biosta cpu ram güçlendirmeyi kapattığımda da oluyor. Oynadığım oyunlar valorant, assetto corsa vs. Lütfen yardımcı olun, sistem bilgilerimi aşağıda belirtiyorum.
Ryzen 9 3900x (sıvı soğutma)
Galax 4070Ti Super
Corsair 16x2 32Gb 3600Mhz Ram
Msi MPG B550 Gaming Plus
Kioxia 1tb + Kingston 512gb m2 ssd
NZXT C850 Psu
Aryond A32 Monitör
Ryzen 9 3900x (sıvı soğutma)
Galax 4070Ti Super
Corsair 16x2 32Gb 3600Mhz Ram
Msi MPG B550 Gaming Plus
Kioxia 1tb + Kingston 512gb m2 ssd