Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umutcansahin

Gelişen
Yer
İstanbul
Merhaba, son 1 haftadır bu sorun ile uğraşmaktayım. Her şey iyi güzel bir oyun oynuyorum, birkaç saat geçiyor ve ekran bir anda kapanıp sinyal yok diyor. Arkaplanda sesler geliyor dc üzerinde arkadaşlarıma sesim gidiyor ama monitör kapanıyor. Farklı monitör ile deneme yaptım sonuç aynı, ramleri söktüm tek tek çalıştırdım yine aynı, ekran kartı, anakart vs sistem zaten tamamen sıfır neredeyse 6 aydır sorunsuz kullanıyordum. ddu ile driver silip eski sürümü kurdum sonuç yine aynı oldu, format attım yine değişmedi. Ekran kaydı başlatıp ekran kapandığında ne olduğunu görmek istedim fakat ekran kapandığında kayıt donuyor, sesler gelmeye devam ediyordu. Ss aldım fakat görsel siyahtan ibaretti. Isı değerleri gayet iyi ekran kartı yükte 65, işlemci en ağır OCCT testinde 85 derece. OCCT power ve 3D testinde sorun yaşamıyorum. Sadece oyuna girip başladığım zaman oluyor ve çok nadir olarak masaüstünde de oluyor. Ekran kartının güç bağlantıları doğru, oc yok. Bios sürümü güncel. Ram frekansı 3600Mhz. Biosta cpu ram güçlendirmeyi kapattığımda da oluyor. Oynadığım oyunlar valorant, assetto corsa vs. Lütfen yardımcı olun, sistem bilgilerimi aşağıda belirtiyorum.

Ryzen 9 3900x (sıvı soğutma)
Galax 4070Ti Super
Corsair 16x2 32Gb 3600Mhz Ram
Msi MPG B550 Gaming Plus
Kioxia 1tb + Kingston 512gb m2 ssd
NZXT C850 Psu
Aryond A32 Monitör

Son düzenleme:
Çözüm
XMP kapatıp denedim. Ayrıca RAM'lerin yerini değişerek ve tek RAM takarak da denedim. Format sonrası zaten kurulumu diğer SSD'ye yaptım, sorun devam etmekte. Az önce bir oyun oynarken yaklaşık 1 saat sonra yine aynı durum oldu fakat bu sefer sesler gitti, monitörde sinyal yok yazısı çıkmadı. Işığı yanıyordu fakat ekran siyahtı.

Şu an sorun tekrardan yaşandı. Bilgisayarı PSU üzerinden kapattım, açtığımda bu sefer ekran hiç gelmedi fakat açılış sesi geldi. Bir daha kapat aç yaptım yine aynı durum oldu 3.de düzeldi, ardından farklı bir oyuna girdim ve girdiğimle ekranın gitmesi bir oldu. 20-25 dakika sonra girdiğimde açılıyor, 1 saatlik oyun süresinin sonunda ekran gidiyor. Isı değerlerini takip ediyorum fakat olağanüstü bir alçalma yükselme yok çok garip bir sorun.

-FurMark testi başlattım, vk modda direk run dediğim zaman açıldı sorun yoktu, 8X MSAA açıp 2K bench açtığımda ekran gitti.

Tekrardan aynı şekilde FurMark test başlattım bu sefer yine ekran gitti fakat ekran kartının 4 fanı da %100 dönmeye başladı videosu var fakat yükleyemiyorum buraya. Korku komedi karışık bir durum yaşandı.

Tahminim direk PSU ama farklı 8 pin kablosu var mı boşta PSU da ya da o ekran kartından çıkan 12VHPWR kablosunun uçları tam takılmış mı?

Şu an biraz bekledim açıldı, tekrardan denedim furmarka girip 2K başlattığım gibi gidiyor.

Senin PSU da soldan ve sagdan bir 8 pin olacak şekilde takmayı dener misin ayrıca hangi slotları ekran kartına gönderdin.

1741656227659.webp

Global web sitesinde bir şikayet var . en kötü sizde sorun çözülmezse PSU garantiye gönderirsiniz.
Evet. Farklı bir DP ile denedim, HDMI ile de denedim ve hatta anakarttaki DP yuvasında da denedim, sonuç aynı oldu.

Anakarttan görüntü alamazsınız o işlemci de dahili GPU yok ayrıca eski bir ekran kartı ile test etme şansınız var mı ve mümkünse ramlarde XMP kapatıp tek kanal RAM deneyin. Ayrıca Windows yüklü SSD çıkarıp başka SSD ya da hard diske format atmayı deneyin.

Anakarttan görüntü alamazsınız o işlemci de dahili GPU yok ayrıca eski bir ekran kartı ile test etme şansınız var mı ve mümkünse ramlarde XMP kapatıp tek kanal RAM deneyin. Ayrıca Windows yüklü SSD çıkarıp başka SSD ya da hard diske format atmayı deneyin.
Xmp kapatıp denedim. Ayrıca ramlerin yerini değişerek ve tek ram takarak da denedim. Format sonrası zaten kurulumu diğer ssd'ye yaptım, sorun devam etmekte. Az önce bir oyun oynarken yaklaşık 1 saat sonra yine aynı durum oldu fakat bu sefer sesler gitti, monitörde sinyal yok yazısı çıkmadı. Işığı yanıyordu fakat ekran siyahtı.

Şuan sorun tekrardan yaşandı. Bilgisayarı psu üzerinden kapattım, açtığımda bu sefer ekran hiç gelmedi fakat açılış sesi geldi. Bir daha kapat aç yaptım yine aynı durum oldu 3.de düzeldi, ardından farklı bir oyuna girdim ve girdiğimle ekranın gitmesi bir oldu. 20-25 dakika sonra girdiğimde açılıyor, 1 saatlik oyun süresinin sonunda ekran gidiyor. Isı değerlerini takip ediyorum fakat olağanüstü bir alçalma yükselme yok çok garip bir sorun.

-Furmark testi başlattım, VK modda direk run dediğim zaman açıldı sorun yoktu, 8x msaa açıp 2k bench açtığımda ekran gitti.

Tekrardan aynı şekilde furmark test başlattım bu sefer yine ekran gitti fakat ekran kartının 4 fanı da %100 dönmeye başladı videosu var fakat yükleyemiyorum buraya. Korku komedi karışık bir durum yaşandı.

Son düzenleme:
Farklı bir ekran kartı ile deneyebilirsin. Sorun güç kaynağında veya ekran kartının güç kablosunda da olabilir. Ekran kartının bağlı olduğu PCI yuvasında da sorun olabilir (daha önce başıma geldi).

Yazılım kaynaklı (işletim sistemi, driver vb.) bir sorun olmadığından eminsen donanımları ve kabloları tek tek denemekten başka aklıma bir şey gelmiyor.

Farklı bir ekran kartı ile deneyebilirsin. Sorun güç kaynağında veya ekran kartının güç kablosunda da olabilir. Ekran kartının bağlı olduğu PCI yuvasında da sorun olabilir (daha önce başıma geldi).

Yazılım kaynaklı (işletim sistemi, driver vb.) bir sorun olmadığından eminsen donanımları ve kabloları tek tek denemekten başka aklıma bir şey gelmiyor.
Yazılımdan eminim fakat az önce fanlar %100 olduktan sonra kapattım, şuan hiç açılmıyor windows sesi geliyor fakat ekranda sinyal yok yazıyor. Ekran kartının fanı da normalde dönmezdi ilk açılışta boşta vs şuan çok düşük devirde de olsa dönüyor.

Yazılımdan eminim fakat az önce fanlar %100 olduktan sonra kapattım, şuan hiç açılmıyor windows sesi geliyor fakat ekranda sinyal yok yazıyor. Ekran kartının fanı da normalde dönmezdi ilk açılışta boşta vs şuan çok düşük devirde de olsa dönüyor.
Şuan biraz bekledim açıldı, tekrardan denedim furmarka girip 2k başlattığım gibi gidiyor.

Son düzenleme:
XMP kapatıp denedim. Ayrıca RAM'lerin yerini değişerek ve tek RAM takarak da denedim. Format sonrası zaten kurulumu diğer SSD'ye yaptım, sorun devam etmekte. Az önce bir oyun oynarken yaklaşık 1 saat sonra yine aynı durum oldu fakat bu sefer sesler gitti, monitörde sinyal yok yazısı çıkmadı. Işığı yanıyordu fakat ekran siyahtı.

Şu an sorun tekrardan yaşandı. Bilgisayarı PSU üzerinden kapattım, açtığımda bu sefer ekran hiç gelmedi fakat açılış sesi geldi. Bir daha kapat aç yaptım yine aynı durum oldu 3.de düzeldi, ardından farklı bir oyuna girdim ve girdiğimle ekranın gitmesi bir oldu. 20-25 dakika sonra girdiğimde açılıyor, 1 saatlik oyun süresinin sonunda ekran gidiyor. Isı değerlerini takip ediyorum fakat olağanüstü bir alçalma yükselme yok çok garip bir sorun.

-FurMark testi başlattım, vk modda direk run dediğim zaman açıldı sorun yoktu, 8X MSAA açıp 2K bench açtığımda ekran gitti.

Tekrardan aynı şekilde FurMark test başlattım bu sefer yine ekran gitti fakat ekran kartının 4 fanı da %100 dönmeye başladı videosu var fakat yükleyemiyorum buraya. Korku komedi karışık bir durum yaşandı.

Tahminim direk PSU ama farklı 8 pin kablosu var mı boşta PSU da ya da o ekran kartından çıkan 12VHPWR kablosunun uçları tam takılmış mı?

Şu an biraz bekledim açıldı, tekrardan denedim furmarka girip 2K başlattığım gibi gidiyor.

Senin PSU da soldan ve sagdan bir 8 pin olacak şekilde takmayı dener misin ayrıca hangi slotları ekran kartına gönderdin.

1741656227659.webp

Global web sitesinde bir şikayet var . en kötü sizde sorun çözülmezse PSU garantiye gönderirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 131717

Baktım en sağda 2 tane vardı da biri erimiş

Nvidia GeForce Experience uygulaması üzerinde otomatik OverClock işlemi aktifmiş. Bunu kapattım ve ekran kartına giden kabloyu değiştirdim. Psunun yuvasını da değiştirdim farklı bir yere taktım şuan furmark vs 8x 4k açıyor sorunsuz. Psunun kablosu erimiş hatta psudaki yuva dahi erimiş. Diğer yuvalarda sorun yok. Ayrıca psu üzerinde düğme vardı düğme silent moddaymış onu normale aldım. Bakalım birkaç saatlik testin ardından yazacağım umarım aynı şeyler tekrarlanmaz..

Baktım en sağda 2 tane vardı da biri erimiş

Nvidia GeForce Experience uygulaması üzerinde otomatik OverClock işlemi aktifmiş. Bunu kapattım ve ekran kartına giden kabloyu değiştirdim. Psunun yuvasını da değiştirdim farklı bir yere taktım şuan furmark vs 8x 4k açıyor sorunsuz. Psunun kablosu erimiş hatta psudaki yuva dahi erimiş. Diğer yuvalarda sorun yok. Ayrıca psu üzerinde düğme vardı düğme silent moddaymış onu normale aldım. Bakalım birkaç saatlik testin ardından yazacağım umarım aynı şeyler tekrarlanmaz..
En sağda 2 tane var dediğim, bir tanesi üstte cpu için, diğeri altta ekran kartına giden. Ekran kartına gidenin psuya giren ucu hafiften erimiş vaziyetteydi, haliye slota da erimiş plastik parçaları bulaşmıştı. attığınız görsele göre alt kısımdan 2. porta bağlantı yaptım. Fan da zero fan modundaymış aylardır yani hiç çalışmıyormuş aslında..

Bir kaç saatlik deneme ardından tekrar yaşandı mı yaşanmadı mı bildireceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_0175.webp
    IMG_0175.webp
    54,8 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme: