Son düzenleyen: Moderatör:
1X yerine 8X bak istersen Burst. Eski voltaj ayarların sende kalsın. Diğer ince ayarları geçirirsin. PBO ve RAM ayarları haricindeki ince ayarlar yani.

6400 tetikliyor galiba. Bu ayarları açmazsam sorun yok. Açtığım gibi patlıyorum. Boot ediyor ya da boot sırasında Windows hata veriyor.

1x yerine 8x bak istersen Burst. Eski voltaj ayarların sende kalsın. Diğer ince ayarları geçirirsin. PBO ve RAM ayarları haricindeki ince ayarlar yani.
6200 ile biraz da ben oynadım. 8x kısmına aldım tekrardan. 6400 ne yaptıysam stabil olmadı. 1.23v 5.5 GHz All Core LLC Mode 6 olarak ayarladım. Voltajları da biraz düzenledim. 2 saatlik y-cruncher vt3 hatasız geçti. İşlemciyi 5.6 olarak zorlamayı düşünüyorum. AIDA64 Memory gecikmesini 70 ten 64 e kadar indirebildim. Nitro Mode ayarınıda 1-2-0 olarak değiştirdim. Güvenli modda test yapsam ve latency killer falan açsam daha da düşer galiba. Senin önerin nedir bu nokta da @Ayhan Dönmez hocam?
Capture.webp

Latency Killer AIDA harici çok yaramıyor, statik için 5.5 yeterli gibi. LLC 7 ve 1.2V stabilse kalsın. C-State ve Spectrum kapat. PBO önerilir genel olarak ama iyi soğuttuğun müddetçe statik çok sorun değil. 6400 DR yüzünden olmuyor, 6200 ideal. CL26 yine M-die diye yemez, VDD yetmiyordur. 1.7V civarı ister, iyi soğutmak lazım. VDDIO ve VDDQ oynatmaya gerek yok. 1.45, 1.4 yeterli.

Latency Killer AIDA harici çok yaramıyor, statik için 5.5 yeterli gibi. Llc 7 ve 1.2v stabilse kalsın. C-state ve Spectrum kapat. PBO önerilir genel olarak ama iyi soğuttuğun müddetçe statik çok sorun değil. 6400 dr yüzünden olmuyor, 6200 ideal. CL26 yine m-die diye yemez, vdd yetmiyordur. 1.7v civarı ister, iyi soğutmak lazım. Vddıo ve vddq oynatmaya gerek yok. 1.45, 1.4 yeterli.

PBO'dan çok farkı yok sıcaklıkların. Llc7 1.2 denerim birazdan.

Latency Killer AIDA harici çok yaramıyor, statik için 5.5 yeterli gibi. Llc 7 ve 1.2v stabilse kalsın. C-state ve Spectrum kapat. PBO önerilir genel olarak ama iyi soğuttuğun müddetçe statik çok sorun değil. 6400 dr yüzünden olmuyor, 6200 ideal. CL26 yine m-die diye yemez, vdd yetmiyordur. 1.7v civarı ister, iyi soğutmak lazım. Vddıo ve vddq oynatmaya gerek yok. 1.45, 1.4 yeterli.

Tras ve tRC 80 idi. Onları 64'e çektim. Sence sorun olur mu?

Bank swap APU stabil ise öyle kalsın. Llc7 1.21 Vcore dene.

Smee, TS'me vesaire zaten kapat, o konuda onları verdim. Smee MSI'de yok.

APU stabil kalmadı. Voltaj istedi. Ben de eski haline getirdim.

Bank swap APU stabil ise öyle kalsın. Llc7 1.21 Vcore dene.

Smee, TS'me vesaire zaten kapat, o konuda onları verdim. Smee MSI'de yok.

Garip şekilde sabah tüm testlerden geçen sistem şu an 10. dakika da patlıyor aynı ayarlar ile.

@Ayhan Dönmez sence neden olabilir hocam? Yapay zekâ bölgende voltaj sorunu varsa o etki ediyor olabilir diyor.

Son düzenleme:
APU stabil kalmadı. Voltaj istedi. Ben de eski haline getirdim.

Garip şekilde sabah tüm testlerden geçen sistem şu an 10. dakika da patlıyor aynı ayarlar ile.

@Ayhan Dönmez sence neden olabilir hocam? Yapay zekâ bölgende voltaj sorunu varsa o etki ediyor olabilir diyor.

Yapay zekaya güvenme bu tarz konularda. Sıcaklık kaynaklı patlar ya da training kaynaklı. PBO+co ayarlardan dolayı da patlar. RAM bakarken PBO ve co ayarlarını Auto bırak.

Statik OC kaynaklı da patlar, şimdiki yaptığın ayarlar yazın her türlü hata verebilir mesela. PBO +100 üzeri çok mantıklı değil gibi genel olarak. +200'de verim düşüyor.