saylon

Çalışkan
Arkadaşlar bugün öğlen Valorant girmek istedim, oyunu açtım. Açtıktan sonra PC gitti, her şey çalışıyor ama ekran yok, hiçbir şey yapamıyorum. Biraz bekledikten sonra kasa düğmesinden kapatıp tekrar açtım ama açılmadı. Birkaç kez daha denedim, onarım ekranına attı. En sonunda hiçbir şey işe yaramayınca format attım. Formattan sürücüleri yüklerken yine aynı şey oldu ve dondu. Yine bekledim ama hiçbir şey olmadı. Ben de onarım yerindeki sıfırlamayı yaptım ama şu an fotoğraftaki gibi kaldı ve yine dondu. Ne yapabilirim, lütfen akıl verin, ağlamak üzereyim, ellerim titriyor. PC'yi yeni aldım sayılır, ne yapacağım şimdi?

1000056205.webp

Kolay mıymış 50 sayfa uğraşmak her konuya? Boşuna saçlarımız ağarmadı, dökülmedi. Kel kaldık forum yüzünden. Sonrasında neden emekli oluyorsun, diyorlar. Bunlar PC'ci işi, parça denemeden hiçbir Allah'ın kulu bilemez. Her PC'ciye de sistem emanet edilmez, tanıdık bildik bir yere gitmek lazım. İşten anlayan kişi sayısı az, onlar da kim bilir ne kadar ücret isteyecek?

En azından Clear CMOS deneyin şimdilik, diğer türlü @SunseTTime gibi parça denenmesi lazım. Kendisi süreci aktarır.
Abi şimdi eşyları karıştırırken 256gblık samsung 980 buldum. Parça değişmeyi deneyebilirim yarın bide değiştikten sonra napıcam?

Abi şimdi eşyları karıştırırken 256gblık samsung 980 buldum. Parça değişmeyi deneyebilirim yarın bide değiştikten sonra napıcam?

Sorun kaynağını saptamak lazım, disk kaynaklı ise @Caner Uncu ile beraber ilerleyin. Diskten öncesi de Clear CMOS yapın 1 kere. Rufus ile tekrardan USB yazdırmak gerekebilir. Ama başarılı şekilde kurulmuş sonuçta, bir kere yükleme ekranında donup takılı kalmış.

Sorun kaynağını saptamak lazım, disk kaynaklı ise @Caner Uncu ile beraber ilerleyin. Diskten öncesi de Clear CMOS yapın 1 kere. Rufus ile tekrardan USB yazdırmak gerekebilir. Ama başarılı şekilde kurulmuş sonuçta, bir kere yükleme ekranında donup takılı kalmış.

7 ay içinde olabilecek ya donanımsal bir sorun -dediğiniz gibi- ya da AGESA update.

Böyle bir sistem önermediğime adım gibi eminim bu 7 ay içinde.
Beni tanımıyormuş gibi yapmayınız. @Ayhan Dönmez, @X99

Bu şekilde sonuçlandığı vakit insan üzülüyor, sadece Gaming için 9900X3D ve 2x24 kim önerdi? Hakikaten bilmiyorum, senin önermeyeceğinin farkındayım. Konuya destek olup fikir belirtmen için çağırmıştım. :)

Abi babamın iş yerine geldim burdaki atölyede denedim hiçbir şey olmadan açıldı tüm driverları falan yükledim hiçbir donma olmadı. Ordaki abiler kablolar statik yapiyorsa kitleyebilir dedi bilmiyorum. Sen ne diyorsun abi şuan normal çalışıyor napayım? @Ayhan Dönmez
Bellek kontrolcüyü zorluyor, IMC yetersiz ise problem yaşatabilir. Ama buradaki sorun bu değil şu anda, 7 ay sıkıntısız kullanmış. Aniden gelişen bir olay var, parça denemeden çözüm imkansız bu aşamada. 2x32 gereksiz IMC yükü demektir, sadece Gaming için 2x16 tercih edin. 2x24 olanlar M-die ve genelde yüksek frekansta binlenip satılıyor. Yüksek frekans AM5 sistemlere uygun değil, normal kullanıcı düz EXPO açıp geçtiği için sıkıntı yaşıyor çok yüksek oranda.