Merhaba, bu iki anakart arasında kararsız kaldım tüm parçalarım hazır sadece anakart kaldı. Bu iki modelden hangisini önerirsiniz acaba?

Anakartta kullanılacak sistem;
Ryzen 9 9950X3D.
MSI RTX 5080 Gaming X Trio.
Lexar 4x16 GB CL28 DDR5 6000MHz RAM.

Herkese şimdiden teşekkürler.

@Ayhan Dönmez

4x16 problem olmasın? @LH44 gerekli detayları aktarmış olması lazım. 6000 CL28 sıkıntı yaşarsın. Kullanım amacı neydi, gaming haricinde render var mı?

@Snavs Anakart bütçe varsa bunu tercih et. Render 7/24 alacaksan, iş amaçlı kullanacaksan problem çıkartmaz. Attığın 2 modelde de sorun yok, Hero'da ekstra backplate var.

4x16 problem olmasın? @LH44 gerekli detayları aktarmış olması lazım. 6000 CL28 sıkıntı yaşarsın. Kullanım amacı neydi, gaming haricinde render var mı?

@Snavs anakart bütçe varsa bunu tercih et. Render 7/24 alacaksan, iş amaçlı kullanacaksan problem çıkartmaz. Attığın 2 modelde de sorun yok, Hero'da ekstra backplate var.

Yok hocam sadece oyun oynayacağım sizin önerdiğiniz Lexar RAM'lerden bir 32 daha alıp 64 yaptım nasıl bir sorun olur.

Yok hocam sadece oyun oynayacağım sizin önerdiğiniz Lexar RAM'lerden bir 32 daha alıp 64 yaptım nasıl bir sorun olur.

6000 açamama ihtimalin var. Belki son AGESA'lar ile birlikte gelen 4 DIMM optimizasyonları neticesinde açabilirsin. Tak çalıştır zordur 4x16. Çok mantıklı olmaz. Zaten 2 CCD işlemciler için sana 1 DPC kart ve 8000 MT/s önermiştim. En doğrusu o şekilde.

Sadece gaming ise ve render söz konusu değilse B850-Force harici alacağın her kart israf olur mesela. @Snavs Tachyon belki alınabilirdi 1 DPC.

6000 açamama ihtimalin var. Belki son AGESA'lar ile birlikte gelen 4 DIMM optimizasyonları neticesinde açabilirsin. Tak çalıştır zordur 4X16. çok mantıklı olmaz. Zaten 2 ccd işlemciler için sana 1 DPC kart ve 8000 MT/s önermiştim. En doğrusu o şekilde.

Sadece gaming ise ve render söz konusu değilse B850-Force harici alacağın her kart israf olur mesela. @Snavs tachyon belki alınabilirdi 1 DPC.

Anladım hocam, peki ne tür bir sıkıntı olur yani RAM'ler kaç MHz de çalışır.

Anakart uyumluluk kısmında benim ram bilgileri şöyle

Dosya Ekleri

• IMG_9124.webp
    IMG_9124.webp
    80,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme: