Anladım hocam, peki ne tür bir sıkıntı olur yani RAM'ler kaç MHz de çalışır.

Anakart uyumluluk kısmında benim ram bilgileri şöyle

EXPO açtığında sistem Boot etmez ya da mavi ekran yersin. Testlerde stabil olmayabilir, yine oyunlarda Crash verdirebilir. Stabil olması zor 4x16 6000 MT/s. BIOS son sürüme güncelledikten sonra denemek lazım. Bellek kontrolcün sağlamsa açabilir yine de ama ne olursa olsun 4 slot doldurmak tavsiye edilmez hiçbir zaman. 2x16, 2x32 tercih edilmeli. @Snavs

EXPO açtığında sistem Boot etmez ya da mavi ekran yersin. Testlerde stabil olmayabilir, yine oyunlarda Crash verdirebilir. Stabil olması zor 4x16 6000 MT/s. BIOS son sürüme güncelledikten sonra denemek lazım. Bellek kontrolcün sağlamsa açabilir yine de ama ne olursa olsun 4 slot doldurmak tavsiye edilmez hiçbir zaman. 2x16, 2x32 tercih edilmeli. @Snavs

Anladım hocam zaten anakart Memory bilgi kısmında 4 kanal kullanıma uygun değil diyor. Kapalı kutu duruyor. Ama CL28 2x34 bulamadım öneriniz var mı? Mesela bu;

Anladım hocam zaten anakart Memory bilgi kısmında 4 kanal kullanıma uygun değil diyor. Kapalı kutu duruyor. Ama CL28 2x34 bulamadım öneriniz var mı? Mesela bu;

4 kanal bu mimaride desteklenmiyor. 4 slotu doldursanda 2 kanal çalışıyor. Ondan 2x32 ya da 2x16 ilk tercihin olsun. 2x24 de olabilir, sorun olmaz. Revize M-Die 2x24 olanlar. @LH44

@Snavs
Hocam bende Asus ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI anakart kullanıyorum çok memnunum.
Ancak bu kartın tek sıkıntısı Wi-Fi modülü MediaTek.
Wi-Fi çok sıkıntılı. Ben İntelin başka bir Wi-Fi modülünü alıp orjinaliyle değiştirdim öyle kullanıyorum.
Yazılım hususunda Asus armour create çok daha başarılı.
Ancak kalite hususunda MSI her zaman daha iyi bulmuşumdur.

4 kanal bu mimaride desteklenmiyor. 4 slotu doldursanda 2 kanal çalışıyor. Ondan 2x32 ya da 2x16 ilk tercihin olsun. 2x24 de olabilir, sorun olmaz. Revize M-Die 2x24 olanlar. @LH44
Üstte attığımı önerir misin hocam 2x24

@Snavs
Hocam bende ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING Wi-Fi anakart kullanıyorum çok memnunum.
Ancak bu kartın tek sıkıntısı Wi-Fi modülü MediaTek.
Wi-Fi çok sıkıntılı. Ben Intel'in başka bir Wi-Fi modülünü alıp orijinaliyle değiştirdim öyle kullanıyorum.
Yazılım hususunda ASUS armour create çok daha başarılı.
Ancak kalite hususunda MSI her zaman daha iyi bulmuşumdur.

MSI X870 Carbon'u aldım hocam kargoda şu an :) siz ram olarak ne kullanıyorsunuz?

Üstte attığımı önerir misin hocam 2x24

MSI X870 Carbon'u aldım hocam kargoda şu an :) siz ram olarak ne kullanıyorsunuz?

Normal şartlarda önerirdim ama bu fiyata değil. 2x16 senin için yeterli değil mi? 2x32 fiyatına 2x24 satıyorlar. Gereksiz zam yedi bu parçalar kriz nedeniyle.

@Snavs Bu bütçelere çıkacaksan bunu tercih et.

İnventus güvenilir firma, fiziksel mağazaları mevcut.

Son düzenleme:
Normal şartlarda önerirdim ama bu fiyata değil. 2x16 senin için yeterli değil mi? 2x32 fiyatına 2x24 satıyorlar. Gereksiz zam yedi bu parçalar kriz nedeniyle.

@Snavs Bu bütçelere çıkacaksan bunu tercih et.

İnventus güvenilir firma, fiziksel mağazaları mevcut.
Hocam bu lexar 64 gblere toplam 55 bin lira verdim bunları iade edip 2x24 alsam yinede kârda oluyorum. Bu attığım cl40 lexarı önerirseniz alacağım elimdeki 4x16 ları iade edip

Son düzenleme:
Hocam bu lexar 64 gblere toplam 55 bin lira verdim bunları iade edip 2x24 alsam yinede kârda oluyorum

2x32 Kingston öneririm 6400 CL32. O daha mantıklı.

Madem sana kapasite lazım, 2x32 Dual Rank alman iyi olur. Onu 6000-6400 1:1 mod ayarlayıp kullanırsın 9950X3D ile.

Dosya Ekleri

• 7036fe60-76bb-4d54-9994-7e765c63beb0.webp
    7036fe60-76bb-4d54-9994-7e765c63beb0.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 21
Hocam şu nasıl, sıfır adamın biri bir forumda satıyor. 96 GB 40 bin TL demiş sıfır kasım'da HB'den almış.

Bu kadar kapasiteye ihtiyacın var mı? Render yapmayacaksan gereksiz olur. Normalde 24'lükler H24M ama piyasada Samsung ve Micron olanlar da dolanıyor. @LH44 ile çipine bir bakın, revize M-Die ise alabilirsin. Attığım Kingston'u tercih etmen iyi olur, 2x32 sana yeter.

4x16 yerine 2x32 alıp 6000-6400 ayarlayıp kullanman daha sağlıklı. Her türlü 2 kanal çalışacak. 4 slotun tamamını doldurman onu daha iyi yapmıyor. Stabilite sağlayacağının garantisi yok.