R9 9950X3D & RTX 4090 sistemde FC26 kasıyor

veromontana

Çalışkan
Herkese selam.

Ryzen 9 9950X3D ve 4090 GPU'lu sistemimde FC26 ve FC25 gözle görülür şekilde kasıyor. İki oyunda da durum aynı. Oyunu açtığım andan itibaren sistem inanılmaz zorlanıyor, fanlar çok hızlı ve sesli şekilde dönüyor. Oyun esnasında ise kasma ve takılmalar oluyor. Hiç akıcı değil. PUBG ve Bannerlord gibi diğer oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum. Sistem zorlanmıyor ve diğer oyunlar gayet akıcı. Oyun içerisinde denemediğim ayar kalmadı. FPS sabitlemeyi de farklı FPS'ler için denedim. Oyunu iki kez silip yükledim, sonuç yine aynı.

Birkaç ay önce 9900K ve 3070 Ti'lı sistemimde FC26 ve 25 oynuyordum fakat gayet akıcıydı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ZenTimings A2-B2 iletir misiniz?

Program alt kısımdan A2-B2 seçiliyor. Bir de Tools kısmını açın, DIMM Telemetry iletin.

Bu programı kullan. At izi it izine karışmasın. Oyunları manuel olarak X3D çekirdeklerine ata.

BIOS'tan ise CPPC ayarını "Frequency" olarak ayarlayıp sistemi yüksek performans güç yönetiminde kullan ki başlangıçta da bios yüksek frekans non-x3D çekirdeklerine öncelik atasın. Oyun Modu da kapalı kalacak. Amaç AMD'nin yarım yamalak çalışan sürücüsünü devre dışı bırakmak. Çok iyi çalışıyor falan diyenler BF6 açıp nasıl çorba olduğunu izleyebilir. BF6 gibi yığınla oyun var AMD AAA oyunlarda bile batırırken sıradan title'lar ile uğraşmaz iş başa düştü diyeceksiniz. En temizi de kontrol edebildiğindir.

Ekleme: Process Lasso kullanma, net.

Windows programlarını da x3D olmayan çekirdeklere salla, Processes Sekmesinden yakalayabildiğini yolla gitsin.

Örnek Oyunlar :

En son olarak bilgisayar işle birlikte bu da başlasın.

Ekleme : Ama AMD Core Parking yapıyor bir çok oyun destekliyor ?

Ben bu işlemciyi 16 çekirdeği de aktif kullansın, x3D işlemcisi sadece oyunlara ayrılsın, kalanla diğer işleri göreyim diye fazladan para verdim. 8 Core park edip oyun harici işleri de 8 çekirdekliye sallasın beni limitlesin diye değil.

Bu program nimet, hala Process Lasso ile iş yürütmeye çalışan kesim var ki yarım yamalak çalışıyor o da. Affinity bir çok oyunda çökmeye neden oluyor.

İşlemcisi 2 CCD olmayanlar bile yeterli düşündüğü çekirdeklere yükleme yapıp kalanları dc-tarayıcı gibi programlara ayırıp stabilitesini artırabilir.

The difference is "Like a day and night" diye anlatırsınız. Bunu yayan JayzTwoCents'e selam olsun.

Son düzenleme:
Hocam zip dosyasını açtığımda Windows'un güvenlik uyarısını atladığımda PawnIO yüklü değil yüklemek istiyor musunuz diye bir ekran geliyor. Kapatırsam uygulama yüklenmiyor evet dediğimde ise yüklenirken hata veriyor.

Yardımınız için çok teşekkürler. Tüm oyunlar sorunsuz çalışıyorken tek bir oyun için işlemciyi kontrol edebilen bir yazılım kurup o kadar ayarı değiştirmeye değer mi sizce? Çok kararsız kaldım.

Process Lasso kullanabilir, ben de vaktiyle kullanmıştım. Windows Scheduler mantığı değişiyor, High Priority muhabbetleri. ZenTimings'ten dediğim kısımları iletmeyi başarabilirseniz net şekilde yorum yapabilirim. @veromontana PawnIO kurmanız gerekmekte.

Vanguard arka planda açıksa kapatmanız gerekiyor. FACEIT AC kurulu ise de geçici olarak bir defalığa mahsus silmeniz lazım. @veromontana

Size 9950X3D için Core Parking gerekecek, Windows güç planı dengeli bırakın. Scheduler kendisi atayacaktır, X3D olmayan CCD kapanacaktır. BIOS'tan da ilgili ayar mevcut. En kötü ihtimalle Turbo Mod açılıp öyle bakarsın. Aynı Core Parking ve X3D çekirdek mantığı Process Lasso ayarlanabilir. Önce ZenTimings iletiniz, DIMM Telemetri ve A2-B2.

Her kurduğun oyunun Exe'sini bir kez ataman yeterli, sistem otomatik çalışır. İşlemcinden tam verim alabilirsin. 2 tık atmak sanırım çok efor gerektiren bir iş değil.

Basit örnek, yayın açarsın yayınla ilgili programların hepsi 2. CCD'de çalışır, tarayıcılar, spofity aklına ne gelirse.

Arka planda başla işler yaparken aynı anda oyun oynayabilirsin. Render alacaksındır bırak 5800MHz'li Non X3D halletsin sen o sırada keyfine bak. Bu canavarın potansiyelini manuel viteste ortaya çıkarırsın, yoksa 9850X3D'de işini görürmüş senin.

Vaktinde 7950x3D alanlar core parking çalışmıyor diye çıldırıyordu onlar da şimdi bu programla pamuk şeker gibi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…