Detaylar
Kim cevapladı?Mantıklı bir düşünce, 5000 serisi biraz hayal kırıklığı, önceki serinin üstüne overclock yaparak piyasaya sürdüler sadece, üzerine birkaç teknoloji ve AI ekleyip, 6000 serisi beklemelisin. 5080 fazlasıyla yeter şu anlık, 2-3 yıl sorun çıkmaz.
Lian Li 420 destekli kasaları var, o kasalardan birini alıp beyaz/siyah sonrasında Arctic 420 ile kullanabilirsin @erayerinc ASUS kasa tarafında o fiyatları hak etmiyor.
Resmi satıcılardan almaya çalış, 5000 serisi çıkalı hayli oldu, iade/değişim malı sana gönderme ihtimalleri yüksek resmi kanallardan almazsan. Kimse kimseye acımaz online siparişte.
Açıkçası Lian Li markasının hiçbir ürününe bulaşmak istemiyorum çok fazla. Bir de markadan bağımsız 420mm destekli çoğu kasada önde Type-C 3.2 GEN2x2 desteği yok. Tabii bir de 420mm destekli güzel kasa da pek yok. 420mm için en iyi seçenek DeepCool morpheus. Onuda ben beğenmiyorum. O yüzden 360mm döndüm.
5080 mi 5090 mı kafam karışık biraz. Bir de şu var. 2-3 sene sonra ekran kartını değiştirmek istediğimde sistem darboğaz yapabilir mi?
Seçtiğim kasalar genelde RGB olduğu için elendi. Yoksa düşünmeden tercih ederdim
Son düzenleyen: Moderatör:
Masali
Çalışkan
Sistemdeki parçalar gayet iyi. Aslında 2-3 seneden bile fazla gül gibi götürür ama değiştirmek istersen gönül rahatlığı ile değiştirebileceğini umuyorum. Umuyorum derken örneğin 6090 gibi bir karta geçerseniz ve bu kart günümüzden apayrı bir teknoloji olursa darboğaz olabilir ama bu yolda devam edilirse ekran kartı üretiminde ben darboğaz olacağını sanmam.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
9950x3D nin ömrü 9800x3D den çok daha uzun (olabilir) olacaktır.
Paranız varsa ROG Astral 5080 alıp geçin ya da @SF26 arkadaşın attığı 5080'ı alın. Ben olsam 250K bütçe varken 5090 alırdım. Diğer her şeyin fiyatı abartı değil zaten. İşlemcidir kasadır PSU dur en kralını taksitle yine alıyorsun ama 5090 bir kere alınır.
Paranız varsa ROG Astral 5080 alıp geçin ya da @SF26 arkadaşın attığı 5080'ı alın. Ben olsam 250K bütçe varken 5090 alırdım. Diğer her şeyin fiyatı abartı değil zaten. İşlemcidir kasadır PSU dur en kralını taksitle yine alıyorsun ama 5090 bir kere alınır.
Herkese cevapları için tekrar teşekkür ederim.
Sizce 5090 kaç yıl hiç düşünmeden oyunları 4K Full ayarlarda götürür? Bunu sormamın bir nedeni de ülkedeki fiyatlar. 2-3 sene sonra 6080-6080 Super vs belki erişilemez noktaya gelecek veya 5090 fiyatlarına daha düşük kartları almak zorunda kalacağız ve benim kafamda bugün kurduğum düşünceleri o gün geldiğinde hayata geçiremeyeceğim. Tabii bu tamamen öngörü/tahmin. Umarım böyle bir durum olmaz ama fiyatların 2-3 sene sonra bugünden daha iyi olmayacağı kesin.
Bir de aşağıda linkini bıraktığım 5090 kartın harici radyotörünü TUF GT502 kasada arka yandaki(cam taraf değil de kasanın diğer tarafı, sağ tarafı) bulunan radyatör bölümüne takabilir miyim?
Selam, https://amzn.eu/d/3HRWYs5 ürününü aldım. Daha evvel 2-3 sene sonra değiştirme fikri yerine 5-7 sene kullanırım diye düşünüyorum. Tabii bir de bu kadar yüksek bütçeli bir sistem toplayınca 5090 olmuşken 5090 olsun dedim.
RAM şiparişimi de verdim bugün.
Şu an sadece kasa ve AiO kaldı. Kasa konusunda önde anakartın Type-C 3.2 GEN2x2 desteği ile de uyumlu olduğu için aşağıdaki 2 modeli düşünüyorum.
GT502'de Arctic RAM ve VRM'lere temas, çakışma yaratır mı? 5 sene sonra ekran kartı değiştirsem sığmama gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Aşağıdaki linkte uyumlu olduğu görünüyor ama insan yine de tereddüt ediyor.
GR701 alırsam onda da fan/radyotör desteği az gibi geliyor. İşlemci soğutucusunu yukarıya takarım tamam ama ekran kartının sıvı soğutmasını nereye takacağım? Halihazırda 4 fanla geliyor. Bu kasaya Recep beyin bir montaj videosu da resmi sitesinde yazmayan ama atlayalım yan bölümünde bir 360 desteği vardı gibi hatırlıyorum. Oraya taksam olur mu? Verimli çalışır mı? Öndeki 420mm fanı da bozmamış olurum diye düşündüm.
Sizin alternatif öneriniz var mı?
Bahsettiğim Recep beyin bir doktor için topladığı videodan görsel. GPU AiO buraya takılır mı?
Sizin son durumda öneriniz nedir?
Sizin önerisi nedir son durumda?
GR701 tavsiye eder misiniz?
Sizce 5090 kaç yıl hiç düşünmeden oyunları 4K Full ayarlarda götürür? Bunu sormamın bir nedeni de ülkedeki fiyatlar. 2-3 sene sonra 6080-6080 Super vs belki erişilemez noktaya gelecek veya 5090 fiyatlarına daha düşük kartları almak zorunda kalacağız ve benim kafamda bugün kurduğum düşünceleri o gün geldiğinde hayata geçiremeyeceğim. Tabii bu tamamen öngörü/tahmin. Umarım böyle bir durum olmaz ama fiyatların 2-3 sene sonra bugünden daha iyi olmayacağı kesin.
Bir de aşağıda linkini bıraktığım 5090 kartın harici radyotörünü TUF GT502 kasada arka yandaki(cam taraf değil de kasanın diğer tarafı, sağ tarafı) bulunan radyatör bölümüne takabilir miyim?
Selam, https://amzn.eu/d/3HRWYs5 ürününü aldım. Daha evvel 2-3 sene sonra değiştirme fikri yerine 5-7 sene kullanırım diye düşünüyorum. Tabii bir de bu kadar yüksek bütçeli bir sistem toplayınca 5090 olmuşken 5090 olsun dedim.
RAM şiparişimi de verdim bugün.
Şu an sadece kasa ve AiO kaldı. Kasa konusunda önde anakartın Type-C 3.2 GEN2x2 desteği ile de uyumlu olduğu için aşağıdaki 2 modeli düşünüyorum.
GT502'de Arctic RAM ve VRM'lere temas, çakışma yaratır mı? 5 sene sonra ekran kartı değiştirsem sığmama gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Aşağıdaki linkte uyumlu olduğu görünüyor ama insan yine de tereddüt ediyor.
GR701 alırsam onda da fan/radyotör desteği az gibi geliyor. İşlemci soğutucusunu yukarıya takarım tamam ama ekran kartının sıvı soğutmasını nereye takacağım? Halihazırda 4 fanla geliyor. Bu kasaya Recep beyin bir montaj videosu da resmi sitesinde yazmayan ama atlayalım yan bölümünde bir 360 desteği vardı gibi hatırlıyorum. Oraya taksam olur mu? Verimli çalışır mı? Öndeki 420mm fanı da bozmamış olurum diye düşündüm.
Sizin alternatif öneriniz var mı?
Bahsettiğim Recep beyin bir doktor için topladığı videodan görsel. GPU AiO buraya takılır mı?
Sizin son durumda öneriniz nedir?
Sizin önerisi nedir son durumda?
GR701 tavsiye eder misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör:
Deneriz.Bahsettiğim Recep beyin bir doktor için topladığı videodan görsel. GPU AiO buraya takılır mı?
Teşekkürler