Merhaba,
Ben kendime ilk defa sistem topluyorum. Hâlihazırda oyun işini PS4 Pro'da yapıyordum ama Plus ve oyun fiyatları beni PC'ye döndürdü açıkçası. İlk defa doğrudan kendim topluyorum. Çocukken 1 kere Gold bilgisayarda bana bir sistem toplanmıştı. Birkaç yıl sonra laptopa geçmiştim. Bu sefer tamamen kendim topluyorum. Parçalarım genel olarak belli gibi. Hiç karar vermediğim herhâlde tek konu kasa fanı gibi. Parçalarımın bazılarını aldım. Kalanları da toplamaya devam edeceğim. Bazı parçalar konusunda sizlerin fikir ve önerilerini istiyorum. Bir de 1-2 tane sorum var.
Aldıklarım:
Diğer alınacak parçalar:
Sorular:
@Recep Baltaş bu konuda bana yardımcı olur mu?
Ben kendime ilk defa sistem topluyorum. Hâlihazırda oyun işini PS4 Pro'da yapıyordum ama Plus ve oyun fiyatları beni PC'ye döndürdü açıkçası. İlk defa doğrudan kendim topluyorum. Çocukken 1 kere Gold bilgisayarda bana bir sistem toplanmıştı. Birkaç yıl sonra laptopa geçmiştim. Bu sefer tamamen kendim topluyorum. Parçalarım genel olarak belli gibi. Hiç karar vermediğim herhâlde tek konu kasa fanı gibi. Parçalarımın bazılarını aldım. Kalanları da toplamaya devam edeceğim. Bazı parçalar konusunda sizlerin fikir ve önerilerini istiyorum. Bir de 1-2 tane sorum var.
Aldıklarım:
- AMD Ryzen 9 9950X3D.
- ASUS ROG Crosshair X870E Hero.
- Samsung 9100 Pro 4TB.
- Samsung 990 Pro 4TB.
Diğer alınacak parçalar:
- Arctic Liquid Freezer 3 Pro 360 ARGB işlemci soğutucusu.
- ASUS ROG Astral RTX 5080 ekran kartı.
- G.Skill 64/96/128 GB 6.000MHz RAM.
- ASUS ROG Thor 1200W ATX3.1 PSU.
- ASUS TUF Gaming GT502 Horizon dahili 4 fanlı kasa.
Sorular:
- Bu işlemci soğutucusu bu kasanın üst bölümüne takılırsa VRM ve RAM'lere vs. temas sorunu yaşar mıyım?
- Kasa ile gelen fanlar yeterli olur mu, ekstra fan takmalı mıyım? Takacaksam almamı önerdiğiniz fan var mı? Bir de bu fanlar 3x120 mi almalıyım? Yoksa 2x140 mı? Ya da kasayı tamamen fansız boş olarak alıp tüm fanları kendim mi almalıyım?
- Şu parça yerine şunu al dediğiniz bir parça var mı?
- 2-3 sene sonra ekran kartını upgrade edersem darboğaz yaşama ihtimalim olur mu? Ya da paraya kıyıp 5090 alıp 5-6 yıl veya daha fazla süre hiç değişmeden devam mı etmeli?
- Ekran kartı konusunda 5080 Super beklemeli miyim? Yakın zamanda çıkar mı? Çıkarsa ülkemize hemen gelir mi?
- RAM konusunda kaç hız seçmeliyim karar veremedim. Yüksek miktar avantaj sağlar mı?
- Bu sistemi kime montajlayabilirim? Benim bu tip işlerde beceri ve yeteneğim sıfır. Bir de gözden dolayı bir engelim var. O nedenle benim yapmam pek mümkün değil gibi.
@Recep Baltaş bu konuda bana yardımcı olur mu?
Son düzenleyen: Moderatör: