lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Hocam bakalim olmadi alacağım attiginiz parcalari onun disinda Fortnite'da test ettim 1-2 el DX12'de akiyordu yine ama DX11'de mouse hareket ettiremiyordum :D

+ Sizin Valorant'ta yasadiginiz sorun neydi? Simdi indirdim test edeceğim bu PC'de video da alirim.

Gecikme, mouse çamur gibi, geç görme tepki vermeme sorunları yaşıyorum.

4080 Super var ama o Sistemde'de ayni sorunu yasiyordum.

Birçok ayar yapıldı. Bence sökün bir deneyin. Ben sistemlere para harcama tarafı değilim. Çok zarar ettim, aynı durumu yaşamanızı istemem.

Birçok ayar yapıldı. Bence sökün bir deneyin. Ben sistemlere para harcama tarafı değilim. Çok zarar ettim, aynı durumu yaşamanızı istemem.

Gece 4 yolları düşüp, Sakarya gittim. Monitör değiştirmek için ama yine sonuç almadım.

Son düzenleme:

Mantikli hocam bu arada deathmatch'de video kaydi aldim. ben input lag vs hissedemedim akiciydi yok galiba yada ben hisstemedim video linkini asagiya birakiyorum izlersiniz.

https://jumpshare.com/s/FchxmB556vXkgTudl6nw — fps'de ortalama 800 900 arasindaydi.

Güç dengeli ve BIOS ayaraları hangisi yapılı? Windows ayarladığın ek ne vardı? Kısaca sistemin son hali ne?

Hocam 9800X3D takildi. Ayhan hocanin verdigi RAM timinglerini uyguladim ayrica PowerShell uzerinden standart Tweak yaptim. Powerplan balanced, ve powerplan ayarinda bir ozellik vardi hard disk 20 dk sonra kapatilsin diye onu 0 yaptim. Bir etkisi var mı bilmiyorum onun disinda ek olarak uygulamalar kismindan tum Windows uygulamalarini kapadim yani baslangicta acilmasin secenegini yaptim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2026-01-29 134557.webp
    Screenshot 2026-01-29 134557.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 24
  • ZenTimings_Screenshot_29494728.634558.webp
    ZenTimings_Screenshot_29494728.634558.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 26
  • ZenTimings_Screenshot_29494728.5468411.webp
    ZenTimings_Screenshot_29494728.5468411.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 25
Hocam 9800X3D takildi. Ayhan hocanin verdigi RAM timinglerini uyguladim ayrica PowerShell uzerinden standart Tweak yaptim. Powerplan balanced, ve powerplan ayarinda bir ozellik vardi hard disk 20 dk sonra kapatilsin diye onu 0 yaptim. Bir etkisi var mı bilmiyorum onun disinda ek olarak uygulamalar kismindan tum Windows uygulamalarini kapadim yani baslangicta acilmasin secenegini yaptim.

M.2 SSD ne vardı sizde? 9100 mü?