lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Zen görseli ile iletirsen bakayım. PBO+CO yapabilirsin ama 9950X3D zorlar o konuda. AI Tweaker PBO kısmından:

• PBO: Enabled
  • Medium Load Boostit: Enabled
  • Scaler: 6X
  • Boost Clock Override: Auto
  • Curve Optimizer: All Cores Negative 15
Bunları uygulaman yeterli. Diğer türlü tek tek uğraşmak lazım.

PBO daha once test etmistik -25 stabildi acaba şu an sorun cikarir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO ayarları için OCCT CPU+RAM Large+Extreme test 1 saat yap. Hata yok ise o şekilde kullan. Normalde Y-Cruncher VT3 testi daha iyidir ama majör bir hata varsa OCCT de yakalar yine.

PBO daha once test etmistik -25 stabildi acaba şu an sorun cikarir mi?

Daha önce test edip stabilitesinden emin olduysan yüksek oranda çıkartmaz. Kullanabilirsin.

PBO ayarları için OCCT CPU+RAM Large+Extreme test 1 saat yap. Hata yok ise o şekilde kullan. Normalde Y-Cruncher VT3 testi daha iyidir ama majör bir hata varsa OCCT de yakalar yine.

Daha önce test edip stabilitesinden emin olduysan yüksek oranda çıkartmaz. Kullanabilirsin.
Tamamdir hocam simdi dediginiz ayarlari uygulayacagim onun disinda bu stutter sorunlari hala devam ederse baska yapilacak bir sey var mi?

Tamamdir hocam simdi dediginiz ayarlari uygulayacagim onun disinda bu stutter sorunlari hala devam ederse baska yapilacak bir sey var mi?

Başka çok bir şey yok. Çok geniş bir yelpaze bu. M.2 SSD bile sorun çıktığı oluyor ya da GPU. Veyahut aklına hiç gelmeyen bir sebep. Mesela USB bağlantısı, Mouse 8 KHz Polling Rate, Windows güç planı Dengeli modda olmaması. Milyon tane sebep var. İşletim sisteminde gereksiz Armory Crate gibi yazılımların olması. Bunların hepsi rastgele sebep olabilir. RAM ve PBO ayarları sadece süreci iyileştirmek için var. Ana sorunu maskeler sadece, arka planda sıkıntı var ise devam edebilir. @lowkey99

@lowkey99 ASUS M.2_2 slotunu kullanırsan ekran kartı yuvasını x8 kısıyor. 5090 için kağıt üstünde bu çok sorun olmasa da, oyunlarda drop sorunu yapabilir bazılarında. Denemekte fayda var. Milyon tane sebep var, akıl tutulması yaşarsın yani. İşin içinden çıkmak zor. Oyunlar ve Windows, Driver düzeyinde de sorunlar mevcut.

@lowkey99 ASUS M.2_2 slotunu kullanırsan ekran kartı yuvasını X8 kısıyor. 5090 için kağıt üstünde bu çok sorun olmasa da, oyunlarda drop sorunu yapabilir bazılarında. Denemekte fayda var. Milyon tane sebep var, akıl tutulması yaşarsın yani. İşin içinden çıkmak zor. Oyunlar ve Windows, Driver düzeyinde de sorunlar mevcut.

M.2 1'de kullanıyorum hocam. Onun disinda PC'deki bloatwareleri kaldiriyorum, her formatta ayar cekiyorum. Bana garip gelen sadece ayni sistemi YT'ye yazip bakiyorum, adamlarda 0 sorun, bende sorun bitmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Su anda goz atiyorum hocam onlari da uygulayacagim.

İleri sevşye geçmeden, deneyin. M.2 olayı çözebilir.

M.2 1 de kullanıyorum hocam onun disinda PC'deki bloatwareleri kaldiriyorum her formatta ayar cekiyorum bana garip gelen sadece ayni sistemi YT'ye yazip bakiyorum adamlarda 0 sorun bende sorun bitmiyor.

Hal ederiz sorun olacak, biz çözcez biz boşamı buradayız.